BibTex RIS Kaynak Göster

Aseptic Packaging Systems in Dairy Technology (in Turkish)

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 3, - , 01.06.1976

Öz

Sterilize süt, diğer bir tabir ile uzun ömürlü süt değişik işlemlerle imal edilir. Bu nedenle imal tarzına göre iki tip ambalajlama malzemesi kullanılır; 1) Şişe, 2) Karton kutu Şişe: Genellikle şişelendikten sonra sterilize edilen sütlerin ambalajında kullanılır. Bu sistem; geniş yer, yatırım ve pazarlama zorlukları arzeder. Dolayısıyla kullanma sahası gittikçe daralmaktadır. Karton Kutu: UHT tekniğiyle işlenmiş steril sütlerin ambalajlanmasında kullanılır. Karton kutunun yapı muhteviyatı tüm aseptik paketleme sistemlerinde hemen hemen aynı şekildedir. Bu yüzden Tetrapak Aseptik Paketleme makinalarında kullanılan karton kutu şeklini örnek olarak verebiliriz. Dıştan içe doğru; 1) Dış plastik kaplama-Polyetilen, 2) Baskı mürekkebi, 3) Dubleks kağıt (karton), 4) Plastik film-Polyetilen, 5) Alüminyum folyo, 6) Plastik film-Polyetilen, 7) Plastik film-Polyetilen.  

Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 3, - , 01.06.1976

Öz

Sterilize süt, diğer bir tabir ile uzun ömürlü süt değişik işlemlerle imal edilir. Bu nedenle imal tarzına göre iki tip ambalajlama malzemesi kullanılır; 1) Şişe, 2) Karton kutu Şişe: Genellikle şişelendikten sonra sterilize edilen sütlerin ambalajında kullanılır. Bu sistem; geniş yer, yatırım ve pazarlama zorlukları arzeder. Dolayısıyla kullanma sahası gittikçe daralmaktadır. Karton Kutu: UHT tekniğiyle işlenmiş steril sütlerin ambalajlanmasında kullanılır. Karton kutunun yapı muhteviyatı tüm aseptik paketleme sistemlerinde hemen hemen aynı şekildedir. Bu yüzden Tetrapak Aseptik Paketleme makinalarında kullanılan karton kutu şeklini örnek olarak verebiliriz. Dıştan içe doğru; 1) Dış plastik kaplama-Polyetilen, 2) Baskı mürekkebi, 3) Dubleks kağıt (karton), 4) Plastik film-Polyetilen, 5) Alüminyum folyo, 6) Plastik film-Polyetilen, 7) Plastik film-Polyetilen.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ertuğrul Karlı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1976
Yayımlandığı Sayı Yıl 1976 Cilt: 1 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Karlı, E. . (1976). Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri. Gıda, 1(3).
AMA Karlı E. Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri. GIDA. Haziran 1976;1(3).
Chicago Karlı, Ertuğrul. “Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri”. Gıda 1, sy. 3 (Haziran 1976).
EndNote Karlı E (01 Haziran 1976) Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri. Gıda 1 3
IEEE E. . Karlı, “Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri”, GIDA, c. 1, sy. 3, 1976.
ISNAD Karlı, Ertuğrul. “Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri”. Gıda 1/3 (Haziran 1976).
JAMA Karlı E. Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri. GIDA. 1976;1.
MLA Karlı, Ertuğrul. “Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri”. Gıda, c. 1, sy. 3, 1976.
Vancouver Karlı E. Süt Teknolojisinde Aseptik Paketleme Sistemleri. GIDA. 1976;1(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/