BibTex RIS Kaynak Göster

Researches on Lactic Acid Bacteria and Moulds Growing in Fruits and Tomato Juices (in Turkish)

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 3, - , 01.06.1976

Öz

Memleketimizde son senelerde hızla gelişmekte olan meyve suyu endüstrisinde, diğer gıda endüstrisi dallarında da olduğu gibi, biyolojik işletme kontrolunun önemi gereği gibi anlaşılamamış ve bu endüstride biyolojik kontrol gerekli uygulamayı bulamamıştır. Ayrıca meyve sularımızda bozulmaya neden olan mikroorganizmalar üzerinde bugüne kadar yayınlanmış bir araştırma bulunmamaktadır. İşte biyolojik işletme kontrolunun önemini belirtmek ve meyve sularımızda rastlanan mikroorganizmaları tanımak için yapılan bu araştırmada incelenen 16 örneğin 14’ünden mikroorganizmalar izole edilmiştir. Bu 14 örnek laktik asit bakterileri ve mayalar yönünden araştırılmış ve uygulanan yöntemlerin sonuçlarına göre memleketimiz meyve sularında bozulma etkeni olarak laktik asit bakterilerinden L. casei, L. buchneri, L. brevis, P. cerevisiae ve Leuc. Oenos türlerine; mayalardan ise K. arficana, T.candida, S. baillii, S. cerevisiae Schz. Pompe türlerine rastlanmıştır.

Meyve ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar

Yıl 1976, Cilt: 1 Sayı: 3, - , 01.06.1976

Öz

Memleketimizde son senelerde hızla gelişmekte olan meyve suyu endüstrisinde, diğer gıda endüstrisi dallarında da olduğu gibi, biyolojik işletme kontrolunun önemi gereği gibi anlaşılamamış ve bu endüstride biyolojik kontrol gerekli uygulamayı bulamamıştır. Ayrıca meyve sularımızda bozulmaya neden olan mikroorganizmalar üzerinde bugüne kadar yayınlanmış bir araştırma bulunmamaktadır. İşte biyolojik işletme kontrolunun önemini belirtmek ve meyve sularımızda rastlanan mikroorganizmaları tanımak için yapılan bu araştırmada incelenen 16 örneğin 14’ünden mikroorganizmalar izole edilmiştir. Bu 14 örnek laktik asit bakterileri ve mayalar yönünden araştırılmış ve uygulanan yöntemlerin sonuçlarına göre memleketimiz meyve sularında bozulma etkeni olarak laktik asit bakterilerinden L. casei, L. buchneri, L. brevis, P. cerevisiae ve Leuc. Oenos türlerine; mayalardan ise K. arficana, T.candida, S. baillii, S. cerevisiae Schz. Pompe türlerine rastlanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İsmet Şahin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1976
Yayımlandığı Sayı Yıl 1976 Cilt: 1 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Şahin, İ. . (1976). Meyve ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 1(3).
AMA Şahin İ. Meyve ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar. GIDA. Haziran 1976;1(3).
Chicago Şahin, İsmet. “Meyve Ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri Ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 1, sy. 3 (Haziran 1976).
EndNote Şahin İ (01 Haziran 1976) Meyve ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar. Gıda 1 3
IEEE İ. . Şahin, “Meyve ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar”, GIDA, c. 1, sy. 3, 1976.
ISNAD Şahin, İsmet. “Meyve Ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri Ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 1/3 (Haziran 1976).
JAMA Şahin İ. Meyve ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1976;1.
MLA Şahin, İsmet. “Meyve Ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri Ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, c. 1, sy. 3, 1976.
Vancouver Şahin İ. Meyve ve Domates Sularında Rastlanan Laktik Asit Bakterileri ve Mayalar Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1976;1(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/