BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on the Malonaldehyde Content of Some Sausages, Salamis and Turkish Soudjouks (in Turkish)

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 3, - , 01.06.1982

Öz

Et ürünlerindeki yağların oksidasyonu sonucu malonaldehit meydana geldiği kesin olarak aydınlatılmış bulunmaktadır. Malonaldehit’in karsinogenik ve mutagenik etkisinin saptanmış olması, insan sağlığı yönünden üzerinde daha fazla durulmasını gerektirmektedir. Bu çalışmada, Ankara piyasasından temin edilen 11 farklı sucuk, salam ve sosis örneğinde malonaldehit miktarları, TBA sayısı metodu ile belirlenmiştir. Ayrıca örneklerin protein, yağ, kül, su, tuz miktarları ile penetrometre değerleri belirlenmiş ve piyasadaki ürünlerin kaliteleri hakkında bir fikir elde edilmeye çalışılmıştır.   

Bazı Sucuk, Salam ve Sosislerin Malonaldehit Miktarı Üzerinde bir Araştırma)

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 3, - , 01.06.1982

Öz

Et ürünlerindeki yağların oksidasyonu sonucu malonaldehit meydana geldiği kesin olarak aydınlatılmış bulunmaktadır. Malonaldehit’in karsinogenik ve mutagenik etkisinin saptanmış olması, insan sağlığı yönünden üzerinde daha fazla durulmasını gerektirmektedir. Bu çalışmada, Ankara piyasasından temin edilen 11 farklı sucuk, salam ve sosis örneğinde malonaldehit miktarları, TBA sayısı metodu ile belirlenmiştir. Ayrıca örneklerin protein, yağ, kül, su, tuz miktarları ile penetrometre değerleri belirlenmiş ve piyasadaki ürünlerin kaliteleri hakkında bir fikir elde edilmeye çalışılmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

A. Hamdi Ertaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1982
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ertaş, A. H. . (1982). Bazı Sucuk, Salam ve Sosislerin Malonaldehit Miktarı Üzerinde bir Araştırma). Gıda, 7(3).
AMA Ertaş AH. Bazı Sucuk, Salam ve Sosislerin Malonaldehit Miktarı Üzerinde bir Araştırma). GIDA. Haziran 1982;7(3).
Chicago Ertaş, A. Hamdi. “Bazı Sucuk, Salam Ve Sosislerin Malonaldehit Miktarı Üzerinde Bir Araştırma)”. Gıda 7, sy. 3 (Haziran 1982).
EndNote Ertaş AH (01 Haziran 1982) Bazı Sucuk, Salam ve Sosislerin Malonaldehit Miktarı Üzerinde bir Araştırma). Gıda 7 3
IEEE A. H. . Ertaş, “Bazı Sucuk, Salam ve Sosislerin Malonaldehit Miktarı Üzerinde bir Araştırma)”, GIDA, c. 7, sy. 3, 1982.
ISNAD Ertaş, A. Hamdi. “Bazı Sucuk, Salam Ve Sosislerin Malonaldehit Miktarı Üzerinde Bir Araştırma)”. Gıda 7/3 (Haziran 1982).
JAMA Ertaş AH. Bazı Sucuk, Salam ve Sosislerin Malonaldehit Miktarı Üzerinde bir Araştırma). GIDA. 1982;7.
MLA Ertaş, A. Hamdi. “Bazı Sucuk, Salam Ve Sosislerin Malonaldehit Miktarı Üzerinde Bir Araştırma)”. Gıda, c. 7, sy. 3, 1982.
Vancouver Ertaş AH. Bazı Sucuk, Salam ve Sosislerin Malonaldehit Miktarı Üzerinde bir Araştırma). GIDA. 1982;7(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/