BibTex RIS Kaynak Göster

Monosodium Glutamate as Food Additive (Turkish with English Abstract)

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 1, - , 01.02.1989

Öz

Monosodium glutamate, sodium salt of glutamic acid is a food additive used to enhance flavor. In this paper, current literature date about the usage purpose, toxicity of monosodium glutamate and idiosyncratic reactions occurring because of monosodium glutamate intake are explained and its safety as food additive are also evaluated.   

Gıdalarda Monosodyum Glutamatın Katkı Maddesi Olarak Kullanılması

Yıl 1989, Cilt: 14 Sayı: 1, - , 01.02.1989

Öz

Glutamik asidin sodyum tuzu olan monosodyum glutamat, gıdalara lezzet vermek amacıyla katılan bir gıda katkı maddesidir. Bu derlemede, monosodyum glutamat’ın kullanılma amacı, toksisitesi ve bu bileşiğin gıdalarla alınmasına bağlı olarak ortaya çıkan idiosenkratik reaksiyonlar açıklanmış ve kullanım güvenirliği değerlendirilmiştir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gülderen Yentür Bu kişi benim

Aysel Bayhan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1989
Yayımlandığı Sayı Yıl 1989 Cilt: 14 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yentür, G. ., & Bayhan, A. . (1989). Gıdalarda Monosodyum Glutamatın Katkı Maddesi Olarak Kullanılması. Gıda, 14(1).
AMA Yentür G, Bayhan A. Gıdalarda Monosodyum Glutamatın Katkı Maddesi Olarak Kullanılması. GIDA. Şubat 1989;14(1).
Chicago Yentür, Gülderen, ve Aysel Bayhan. “Gıdalarda Monosodyum Glutamatın Katkı Maddesi Olarak Kullanılması”. Gıda 14, sy. 1 (Şubat 1989).
EndNote Yentür G, Bayhan A (01 Şubat 1989) Gıdalarda Monosodyum Glutamatın Katkı Maddesi Olarak Kullanılması. Gıda 14 1
IEEE G. . Yentür ve A. . Bayhan, “Gıdalarda Monosodyum Glutamatın Katkı Maddesi Olarak Kullanılması”, GIDA, c. 14, sy. 1, 1989.
ISNAD Yentür, Gülderen - Bayhan, Aysel. “Gıdalarda Monosodyum Glutamatın Katkı Maddesi Olarak Kullanılması”. Gıda 14/1 (Şubat 1989).
JAMA Yentür G, Bayhan A. Gıdalarda Monosodyum Glutamatın Katkı Maddesi Olarak Kullanılması. GIDA. 1989;14.
MLA Yentür, Gülderen ve Aysel Bayhan. “Gıdalarda Monosodyum Glutamatın Katkı Maddesi Olarak Kullanılması”. Gıda, c. 14, sy. 1, 1989.
Vancouver Yentür G, Bayhan A. Gıdalarda Monosodyum Glutamatın Katkı Maddesi Olarak Kullanılması. GIDA. 1989;14(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/