BibTex RIS Kaynak Göster

Studies on the Quality of Butter Provided for Consumption in Ankara (in Turkish)

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 4, - , 01.08.1982

Öz

Bu araştırmada Ankara’da çeşitli işletmelerin tüketime sundukları, tereyağlarından üretim tarihleri dikkate alınarak sağlanan örneklerin (7 örnek) fiziksel ve kimyasal nitelikleri saptanmıştır. Özellikle tereyağlarının kimyasal yapısında, çeşitli faktörlerin etkisi ile ortaya çıkan bozulma testlerine yer verilmiştir. Deneme tereyağlarına ait bulgular, TS 1331 Tereyağ Standardı ve diğer ülkelerde yapılan çalışma sonuçları ile karşılaştırılmıştır. Örneklerin fiziksel nitelikleri, standart değerleri ile uyumludur. Ancak anılan özelliklere ait bazı değerlerin değişim genişliğinin büyük olmasının uygulanan teknolojik yöntemlerin farklılığından kaynaklandığını ileri sürebiliriz. Ayrıca tüm örneklerde (1 nolu hariç), bozulmalar büyük ölçüde kabul edilebilen sınır değerlerinin üzerinde bulunması nedeni ile, konunun daha detaylı şekilde araştırılmasına devam edilecektir.   

Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 4, - , 01.08.1982

Öz

Bu araştırmada Ankara’da çeşitli işletmelerin tüketime sundukları, tereyağlarından üretim tarihleri dikkate alınarak sağlanan örneklerin (7 örnek) fiziksel ve kimyasal nitelikleri saptanmıştır. Özellikle tereyağlarının kimyasal yapısında, çeşitli faktörlerin etkisi ile ortaya çıkan bozulma testlerine yer verilmiştir. Deneme tereyağlarına ait bulgular, TS 1331 Tereyağ Standardı ve diğer ülkelerde yapılan çalışma sonuçları ile karşılaştırılmıştır. Örneklerin fiziksel nitelikleri, standart değerleri ile uyumludur. Ancak anılan özelliklere ait bazı değerlerin değişim genişliğinin büyük olmasının uygulanan teknolojik yöntemlerin farklılığından kaynaklandığını ileri sürebiliriz. Ayrıca tüm örneklerde (1 nolu hariç), bozulmalar büyük ölçüde kabul edilebilen sınır değerlerinin üzerinde bulunması nedeni ile, konunun daha detaylı şekilde araştırılmasına devam edilecektir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Metin Atamer Bu kişi benim

Nesrin Kaptan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1982
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Atamer, M. ., & Kaptan, N. . (1982). Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar. Gıda, 7(4).
AMA Atamer M, Kaptan N. Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar. GIDA. Ağustos 1982;7(4).
Chicago Atamer, Metin, ve Nesrin Kaptan. “Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 7, sy. 4 (Ağustos 1982).
EndNote Atamer M, Kaptan N (01 Ağustos 1982) Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar. Gıda 7 4
IEEE M. . Atamer ve N. . Kaptan, “Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar”, GIDA, c. 7, sy. 4, 1982.
ISNAD Atamer, Metin - Kaptan, Nesrin. “Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar”. Gıda 7/4 (Ağustos 1982).
JAMA Atamer M, Kaptan N. Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1982;7.
MLA Atamer, Metin ve Nesrin Kaptan. “Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar”. Gıda, c. 7, sy. 4, 1982.
Vancouver Atamer M, Kaptan N. Ankara’da Tüketime Sunulan Kahvaltılık Tereyağların Nitelikleri Üzerinde Araştırmalar. GIDA. 1982;7(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/