BibTex RIS Kaynak Göster

Effects of Natural Antioxidants on Human Health (Turkish with English Abstract)

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 3, - , 01.06.2000

Öz

Free radicals and other reactive oxygen species are formed continuously in the human body during normal oxidative process, which causes several damages. Damage can not be completely prevented by endogenius human antioxidant defences. This article discusses the effects of free radicals, body's defence system and dietary antioxidant nutrients on human health.

Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri

Yıl 2000, Cilt: 25 Sayı: 3, - , 01.06.2000

Öz

Serbest radikaller ve diğer reaktif oksijen türleri vücudun normal metabolizması sonucunda sürekli olarak oluşan ve dokulara zarar veren bileşiklerdir. Vücudun bu bileşiklere karşı geliştirdiği bazı savunma mekanizmaları serbest radikal zararına karşı çoğu kez yetersiz kal­maktadır. Bu makalede serbest radikallerin neden olduğu zararlanmalar, savunma mekanizmaları ve diyetle alınan antioksidan bileşiklerin in­san sağlığına etkileri incelenmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sedat Velioğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 25 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Velioğlu, S. . (2000). Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri. Gıda, 25(3).
AMA Velioğlu S. Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri. GIDA. Haziran 2000;25(3).
Chicago Velioğlu, Sedat. “Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri”. Gıda 25, sy. 3 (Haziran 2000).
EndNote Velioğlu S (01 Haziran 2000) Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri. Gıda 25 3
IEEE S. . Velioğlu, “Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri”, GIDA, c. 25, sy. 3, 2000.
ISNAD Velioğlu, Sedat. “Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri”. Gıda 25/3 (Haziran 2000).
JAMA Velioğlu S. Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri. GIDA. 2000;25.
MLA Velioğlu, Sedat. “Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri”. Gıda, c. 25, sy. 3, 2000.
Vancouver Velioğlu S. Doğal Antioksidanların İnsan Sağlığına Etkileri. GIDA. 2000;25(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/