BibTex RIS Kaynak Göster

A Research on Chemical Composition of Sumac (in Turkish)

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 3, - , 01.06.1984

Öz

Sumak ülkemizde yaygın olarak kullanılan bir baharattır. Derici sumağının (Rhus coriaria) meyvelerinin kabaca öğütülmesiyle hazırlanır. Özellikle doğranmış soğan ve kebaplarda baharat olarak kullanılır. Baharat olarak sumağın bileşimi üzerinde yapılmış herhangi bir çalışma yoktur. Bu çalışmada sumağın bazı analitik özellikleri saptanmıştır.   

Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma

Yıl 1984, Cilt: 9 Sayı: 3, - , 01.06.1984

Öz

Sumak ülkemizde yaygın olarak kullanılan bir baharattır. Derici sumağının (Rhus coriaria) meyvelerinin kabaca öğütülmesiyle hazırlanır. Özellikle doğranmış soğan ve kebaplarda baharat olarak kullanılır. Baharat olarak sumağın bileşimi üzerinde yapılmış herhangi bir çalışma yoktur. Bu çalışmada sumağın bazı analitik özellikleri saptanmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fikri Başoğlu Bu kişi benim

Bekir Cemeroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1984
Yayımlandığı Sayı Yıl 1984 Cilt: 9 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Başoğlu, F. ., & Cemeroğlu, B. . (1984). Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma. Gıda, 9(3).
AMA Başoğlu F, Cemeroğlu B. Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma. GIDA. Haziran 1984;9(3).
Chicago Başoğlu, Fikri, ve Bekir Cemeroğlu. “Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma”. Gıda 9, sy. 3 (Haziran 1984).
EndNote Başoğlu F, Cemeroğlu B (01 Haziran 1984) Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma. Gıda 9 3
IEEE F. . Başoğlu ve B. . Cemeroğlu, “Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma”, GIDA, c. 9, sy. 3, 1984.
ISNAD Başoğlu, Fikri - Cemeroğlu, Bekir. “Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma”. Gıda 9/3 (Haziran 1984).
JAMA Başoğlu F, Cemeroğlu B. Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma. GIDA. 1984;9.
MLA Başoğlu, Fikri ve Bekir Cemeroğlu. “Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma”. Gıda, c. 9, sy. 3, 1984.
Vancouver Başoğlu F, Cemeroğlu B. Sumak’ın Kimyasal Bileşimi Üzerine Araştırma. GIDA. 1984;9(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/