BibTex RIS Kaynak Göster

The Mechanism of Ascorbic Acid Degradation (Turkish with English Abstract)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 4, - , 01.08.2001

Öz

Numerous studies have been devoted to ascorbic acid degradation. The loss of ascorbic acid itself is not the only reason of these studies. This is probably because a variety of products are formed during the degradation of ascorbic acid and these products may initiate new reactions. In this review, the mechanism of ascorbic acid degradation and the products formed during these reactions were studied.

Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 4, - , 01.08.2001

Öz

Askorbik asidin degradasyonu üzerine çok sayıda çalışma yapılmıştır. Bu çalışmaların nedeni sadece askorbik asit kaybına dayanmamaktadır. Bu kuşkusuz, askorbik asidin degradasyonu sırasında birçok bileşiğin oluşması ve bunların da yeni reaksiyonlara neden olmasından kaynaklanmaktadır. Bu derlemede, askorbik asidin degradasyon mekanizması ve bu sırada oluşan bileşikler üzerinde durulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayşegül Kırca Bu kişi benim

Bekir Cemeroğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Kırca, A. ., & Cemeroğlu, B. . (2001). Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması. Gıda, 26(4).
AMA Kırca A, Cemeroğlu B. Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması. GIDA. Ağustos 2001;26(4).
Chicago Kırca, Ayşegül, ve Bekir Cemeroğlu. “Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması”. Gıda 26, sy. 4 (Ağustos 2001).
EndNote Kırca A, Cemeroğlu B (01 Ağustos 2001) Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması. Gıda 26 4
IEEE A. . Kırca ve B. . Cemeroğlu, “Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması”, GIDA, c. 26, sy. 4, 2001.
ISNAD Kırca, Ayşegül - Cemeroğlu, Bekir. “Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması”. Gıda 26/4 (Ağustos 2001).
JAMA Kırca A, Cemeroğlu B. Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması. GIDA. 2001;26.
MLA Kırca, Ayşegül ve Bekir Cemeroğlu. “Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması”. Gıda, c. 26, sy. 4, 2001.
Vancouver Kırca A, Cemeroğlu B. Askorbik Asidin Degradasyon Mekanizması. GIDA. 2001;26(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/