BibTex RIS Kaynak Göster

Changes in Phenolic Composition of Apple Juice During Processing and Storage (Turkish with English Abstract)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 4, - , 01.08.2001

Öz

Apple juices prepared by conventional procedures were examined for phenolic composition before and after each processing step. The loss of phenolic compounds during pressing, filtration (kieselguhr, kieselguhr and perlit) and concentration processes was found 10.4 %, 4.4 %, 8.6 % and 29.6 %, respectively. Ten months storage of concentrate was resulted in the highest loss of phenolic compounds to be at level 33%. 

Elma Suyunda Fenolik Bileşiklerin Proses ve Depolama Sırasında Değişimi

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 4, - , 01.08.2001

Öz

Klasik yöntemle hazırlanan elma sularında her bir proses aşamasından önce ve sonra fenolik bileşik kompozisyonu araştırılmıştır. Presleme, filtrasyon (kizelgur, kizelgur ve perlit) ve konsantrasyon proseslerindeki fenolik madde kaybı sırasıyla, %10.4, % 4.4, % 8.6 ve % 29.6 olarak belirlenmiştir. Konsantrenin 10 ay depolanması fenolik bileşiklerde en fazla kayıp ile (% 33) sonuçlanmıştır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Feryal Karadeniz Bu kişi benim

Aziz Ekşi Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Karadeniz, F. ., & Ekşi, A. . (2001). Elma Suyunda Fenolik Bileşiklerin Proses ve Depolama Sırasında Değişimi. Gıda, 26(4).
AMA Karadeniz F, Ekşi A. Elma Suyunda Fenolik Bileşiklerin Proses ve Depolama Sırasında Değişimi. GIDA. Ağustos 2001;26(4).
Chicago Karadeniz, Feryal, ve Aziz Ekşi. “Elma Suyunda Fenolik Bileşiklerin Proses Ve Depolama Sırasında Değişimi”. Gıda 26, sy. 4 (Ağustos 2001).
EndNote Karadeniz F, Ekşi A (01 Ağustos 2001) Elma Suyunda Fenolik Bileşiklerin Proses ve Depolama Sırasında Değişimi. Gıda 26 4
IEEE F. . Karadeniz ve A. . Ekşi, “Elma Suyunda Fenolik Bileşiklerin Proses ve Depolama Sırasında Değişimi”, GIDA, c. 26, sy. 4, 2001.
ISNAD Karadeniz, Feryal - Ekşi, Aziz. “Elma Suyunda Fenolik Bileşiklerin Proses Ve Depolama Sırasında Değişimi”. Gıda 26/4 (Ağustos 2001).
JAMA Karadeniz F, Ekşi A. Elma Suyunda Fenolik Bileşiklerin Proses ve Depolama Sırasında Değişimi. GIDA. 2001;26.
MLA Karadeniz, Feryal ve Aziz Ekşi. “Elma Suyunda Fenolik Bileşiklerin Proses Ve Depolama Sırasında Değişimi”. Gıda, c. 26, sy. 4, 2001.
Vancouver Karadeniz F, Ekşi A. Elma Suyunda Fenolik Bileşiklerin Proses ve Depolama Sırasında Değişimi. GIDA. 2001;26(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/