BibTex RIS Kaynak Göster

Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 1, - , 01.02.2004

Öz

Kserotolerant mayalar, orta nemli gıdalar olarak tanımlanan ürünlerde yaygın olarak bulunan mikrobiyal kontaminantlardır. Gıdalarda neden oldukları bozulmalar ile ekonomik kayıplara yol açmalarının yanı sıra, bazı üyelerinin oluşturdukları sağlık problemleri de son yıllarda önem kazanmıştır. Bu derlemede, yüksek şeker içerikli gıdalarda kserotolerant mayaların önemi üzerinde durulmuştur.  

Importance of Xerotolerant Yeasts in High-Sugar Products (Turkish with English Abstract)

Yıl 2004, Cilt: 29 Sayı: 1, - , 01.02.2004

Öz

Xerotolerant yeasts are the microbial contaminants widely found in intermediate moisture foods (IMF), in addition to cause economic losses by food spoilage the health problems which yeasts are the causative agents, have gained importance in recent years. In this review, the importance of xerotolerant yeasts in high-sugar products is pointed out.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şule Şenses Bu kişi benim

Z. Yeşim Özbaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 29 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Şenses, Ş. ., & Özbaş, Z. Y. . (2004). Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi. Gıda, 29(1).
AMA Şenses Ş, Özbaş ZY. Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi. GIDA. Şubat 2004;29(1).
Chicago Şenses, Şule, ve Z. Yeşim Özbaş. “Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi”. Gıda 29, sy. 1 (Şubat 2004).
EndNote Şenses Ş, Özbaş ZY (01 Şubat 2004) Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi. Gıda 29 1
IEEE Ş. . Şenses ve Z. Y. . Özbaş, “Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi”, GIDA, c. 29, sy. 1, 2004.
ISNAD Şenses, Şule - Özbaş, Z. Yeşim. “Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi”. Gıda 29/1 (Şubat 2004).
JAMA Şenses Ş, Özbaş ZY. Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi. GIDA. 2004;29.
MLA Şenses, Şule ve Z. Yeşim Özbaş. “Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi”. Gıda, c. 29, sy. 1, 2004.
Vancouver Şenses Ş, Özbaş ZY. Yüksek Şeker İçerikli Gıdalarda Kserotolerant Mayaların Önemi. GIDA. 2004;29(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/