BibTex RIS Kaynak Göster

Composition of Pistachio-Nuts Varieties Produced in Turkey (Turkish with English Abstract)

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 6, - , 01.12.1994

Öz

Turkey is among the leading countries that produces pistachio nuts. In the work, the following physical and chemical analysis were conducted on four different indigenous variety that are of economic importance to Turkey: Homological properties and moisture, fat, protein, carbohydrate, fiber, vitamin, and mineral contents. Also, the fatty acid and amino acid composition of the samples were determined.

Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi

Yıl 1994, Cilt: 19 Sayı: 6, - , 01.12.1994

Öz

Türkiye, antepfıstığı üretimi açısından dünyada önde gelen ülkeler arasındadır. Bu araştırmada, Türkiye’de yetiştirilen ve ekonomik önemi olan 4 çeşit antepfıstığının fiziksel ve kimyasal analizi yapılmıştır. Yapılan analizlerle, antepfıstıklarının nem, yağ, protein, karbonhidrat, selüloz, vitamin ve mineral madde nicelikleri saptanmış, ayrıca yağ asidi bileşimleri ile amino asit dağılımları incelenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Pala Bu kişi benim

Mustafa Yıldız Bu kişi benim

Filiz Açkurt Bu kişi benim

Mahmut Löker Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 19 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Pala, M. ., Yıldız, M. ., Açkurt, F. ., Löker, M. . (1994). Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi. Gıda, 19(6).
AMA Pala M, Yıldız M, Açkurt F, Löker M. Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi. GIDA. Aralık 1994;19(6).
Chicago Pala, Mehmet, Mustafa Yıldız, Filiz Açkurt, ve Mahmut Löker. “Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi”. Gıda 19, sy. 6 (Aralık 1994).
EndNote Pala M, Yıldız M, Açkurt F, Löker M (01 Aralık 1994) Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi. Gıda 19 6
IEEE M. . Pala, M. . Yıldız, F. . Açkurt, ve M. . Löker, “Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi”, GIDA, c. 19, sy. 6, 1994.
ISNAD Pala, Mehmet vd. “Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi”. Gıda 19/6 (Aralık 1994).
JAMA Pala M, Yıldız M, Açkurt F, Löker M. Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi. GIDA. 1994;19.
MLA Pala, Mehmet vd. “Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi”. Gıda, c. 19, sy. 6, 1994.
Vancouver Pala M, Yıldız M, Açkurt F, Löker M. Türkiye’de Üretilen Antepfıstığı Çeşitlerinin Bileşimi. GIDA. 1994;19(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/