Prof. Dr. Bahri Şahin, Lisans eğitimini 1977 yılında Gazi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde,Yüksek Lisans eğitimini 1979 yılında Tübitak bursiyeri olarak Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Makina Mühendisliği Anabilim Dalı Enerji Programında, Doktora eğitimini ise 1985yılındaTübitak Şeref bursiyeri olarak İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)Nükleer Enerji Enstitüsü Nükleer Teknoloji Programında tamamlamıştır. YTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Enerji Anabilim Dalında 1979-1983 yıları arasında Araştırma Görevlisi, 1983-1986 yıları arasında Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Prof. Dr. Bahri Şahin, 1986-1989yılları arasında YTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent, 1989-1995 yılları arasında Doçent olarak görev yapmış ve 1995 yılından beri Profesör olarak görevini sürdürmektedir. Prof. Dr. Bahri Şahin, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde 1988-1999 yılları arasında Bölüm Başkan Yardımcılığı, 1992-2007 yılları arasında Anabilim Dalı Başkanlığı, 1999-2009 yılları arasında Bölüm Başkanlığı ve 2009-2016 yılları arasında YTÜ Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Kurucu Dekanlığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca 2010 yılında Birleşmiş Miletler Sınai Kalkınma Örgütü(UNIDO),Uluslararası Hidrojen Teknolojileri Merkezi (ICHET)Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek bu görevi 2013 yılına kadar sürdürmüştür. Termodinamik, Enerji Üretim Sistemleri, Enerji Teknolojileri, Termal Sistemlerin Dizaynı ve Optimizasyonu ve Enerji Ekonomisi alanlarında çok sayıda uluslararası çalışmaları bulunan Prof. Dr. Bahri Şahin, TÜBİTAK Bilim Kurulu’nun 06.10.2012 tarih ve 212 sayılı toplantısında alınan karar ile Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyeliğine seçilmiş olup TÜBA-GEBİP Mühendislik Ödülleri Komitesi Başkanlığını yürütmüş ve komisyon üyesi olarak görevine devam etmektedir. Prof. Dr. Bahri Şahin 2016-2020yıları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi rektörü olarak görev yapmıştır. 2022 yılından itibaren İstanbul Gelişim Üniversitesi rektörü olarak görevini sürdürmektedir.
Nuran AKDAĞ, Dumlupınar Üniversitesi Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden 2010 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat bölümünde yüksek lisansa başlamıştır ve 2013 yılında mezun olmuştur. 2018 yılında da İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Ana Bilim Dalı’nda doktoraya başlamıştır. 2018 yılından bu yana İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. Nuran Akdağ’ın kadın işgücü, teknolojik gelişmeler ve uluslararası iktisat ile ilgili konularda çeşitli yayınları bulunmaktadır.
Konya Akören köyünde ilkokuldan (1986-1991), Bursa Özel Namık Sözeri Kolleji’nden (1991-1995), Bursa Milli Piyango Anadolu lisesinden (1995-1998) ve Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (1999- 2003) İşletme anabilim dalı Yönetim ve Organizasyon bilim dalından mezun oldu. ‘İşletme Yönetim ve Organizasyon Bilim Uzmanlığını’ 2003-2006 yılları arasında Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetim ve Organizasyon bilim dalında aldı. Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Yönetimi Anabilim dalı, Sağlık Kurumları Yönetimi bilim dalında 6 Eylül 2021 tarihinde ‘Doktor’ ünvanını aldı. Eş zamanlı olarak yürüttüğü İnönü Üniversitesi İşletme ABD, Muhasebe ve Finansman bilim dalında doktora ünvanını 22.02.2024 tarihinde aldı. On yedi yıldır sağlık sektöründe bilgi ve deneyime sahiptir.
Dr. Öğr. Üyesi Derya Kavgaoğlu: Doktora ve Yüksek Lisansını YTÜ (Yıldız Teknik Üniversitesi) Eğitim programları ve öğretim alanında tamamlamıştır. Eğitimde program geliştirme süreçlerinde uzman, kıdemli uzman ve yönetici olarak 10 yıllık tecrübeye sahiptir. 2018’de doktora mezuniyetini takiben akademik görevine İGÜ Bünyesinde başlamıştır. Halen İGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde Bölüm Başkanı ve Kalite Birim Temsilcisi olarak görev yapmaktadır. Bununla birlikte üniversite bünyesinde ders vermektedir.
Kamu kurumları ve özel kurumlardaki hizmet içi ve dış kaynaklı eğitim projelerinin yönetimi, bu kapsamda eğitimde ihtiyaç analizi, öğretim tasarımı, eğitsel uygulama ve değerlendirme faaliyetlerinin yürütülmesi, ilgili eğitim ekiplerinin koordinasyonu, kamu kurumları ve özel kurumlarda eğitimci ve yönetici olarak çalışan personelin eğitsel yetkinliklerinin geliştirilmesine yönelik olarak eğiticinin eğitimi programlarının tasarlanması, uygulanması, değerlendirilmesi, çalışan sayısının üç bin ila on bin arasında değiştiği, çoklu lokasyonda çalışan kurumsal firmalarda uzaktan eğitim platformlarının yapılandırılması ve online eğitim sisteminin lokasyon bazlı yönetimi konularında kapsamlı deneyime sahiptir. Bu kapsamdaki çalışmaları için referans kurumlar aşağıdaki gibidir: MEB, ADALET BAKANLIĞI; İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ (AUZEF); GARANTİ BANKASI; TÜRK TELEKOM (Churn-Inbound/Outbound); TÜRK TELEKOM SYS; TÜRKSAT; DIGITURK; VODAFONE; TTNET; THY; AVEA; MHRS; MEDAŞ; KOÇFİNANS- MEDAŞ-AYGAZ-AVON, İGÜ, Çeşitli STK ve özel kuruluşlar.
Adana’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adana’da tamamladı. Lisans eğitimini (2010-2014) Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde tamamladı. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışında Yüksek Lisans ve Doktora Bursu (YLSY)’nu kazanan iki kişiden biri oldu. Aynı yıl Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başladı ve lisans derecesinde misafir öğretim elemanı olarak derslere girdi. 2015 yılında Öğretim Görevlisi olarak Gaziantep Üniversitesi’nde göreve başladı. 2017 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2019 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ABD’nda doktora eğitimine başladı. 2020 yılında Dünyanın ilk ve tek Gastronomi Bilimleri Üniversitesi olan İtalya’daki “University of Gastronomic Sciences”tan kabul alan ilk Türk araştırmacı oldu ve misafir araştırmacı olarak davet edildi. Pandemi nedeni ile bu araştırmasını yarıda bırakmak zorunda kaldı ve Türkiye’ye döndü. 2022 yılında doktor unvanını aldı.
Alanında yayınlanmış makaleleri, kitap bölümleri, bildirileri, seminerleri, sergileri bulunan Uçuk’un “Gastronomide Tabak Prezantasyonu: Nasıl Estetik Tabaklar Tasarlayabiliriz?” adlı bir kitabı ile ortak editörlüğünü üstlendiği “Uygulamalı Türk Mutfağı” kitabı bulunmaktadır.
Uçuk, doktora araştırma alanı olan deneysel Nörogastronomi araştırmasını Türkiye’de gerçekleştiren ilk akademisyendir.
Avrupa Birliği Projelerinde araştırmacı, danışman ve eğitmen olarak görevler aldı. Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği'nin Kurucu genel sekreterliğini üstlendi. Dünya Nörogastronomi Birliği Üyesi olan Uçuk ayrıca Afrika Şefler Federasyonu onursal üyesidir. Türkiye'de birçok üniversitede davet üzerine dersler veren Uçuk halen Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde görev yapmaktadır. Uçuk, evli ve bir kız babasıdır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. |
---|