Hakkında

İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nün yayını olan ve 1954 yılında kurulan Litera: Dil, Edebiyat ve Kültür Araştırmaları Dergisi, açık erişimli, çift taraflı kör hakemlik ilkeli, yılda iki kere Haziran ve Aralık aylarında yayınlanan, çok dilli bilimsel bir dergidir.
Litera: Dil, Edebiyat ve Kültür Araştırmaları Dergisi, esas olarak edebiyat, sanat ve kültür alanlarına ilişkin konuların incelendiği, araştırıldığı entelektüel bir platform sağlar. Derginin amacı edebi ve kültürel çalışmalara ilişkin teorik ve eleştirel makaleler yayınlamaktır. Batı dilleri, edebiyatları ve kültürleri ilgili tartışmaları merkeze alan multidisipliner yaklaşımlara açıktır. Derginin hedef kitlesini akademisyenler, araştırmacılar, lisansüstü öğrenciler ve ilgili mesleki, akademik kurum ve kuruluşlar oluşturur.

Derginin tüm giderleri İstanbul Üniversitesi tarafından karşılanmaktadır. Dergide makale yayını ve makale süreçlerinin yürütülmesi ücrete tabi değildir. Dergiye gönderilen ya da yayın için kabul edilen makaleler için işlemleme ücreti ya da gönderim ücreti alınmaz. Açık Erişim İlkesi ve Telif Hakkında bilgi için: http://litera.istanbul.edu.tr/tr/content/hakkimizda/acik-erisim-ilkesi

Litera, yılda iki kere, Mayıs ve Kasım aylarında makale kabulüne açıktır. Makale yükleme sürelerinin bitiminde, takip eden bir ay içinde, yayın kurulu yeni makaleleri ön değerlendirmeden geçirir, hakemleme için uygun bulunan makaleler, ön değerlendirmeyi takiben alan editörlerine atanır ve hakemleme süreci başlar.

1-31 Mayıs 2025 tarihleri arasında Aralık 2025 ve Haziran 2026 sayıları için değerlendirilmek üzere makale alımı yapacaktır.


Litera tezden üretilmiş veya tam metni yayınlanmış bildirilerden oluşan makaleleri, bir başka yayın organının değerlendirme sürecinde olan makaleleri, sadece bir kuramı açıklayan ve edebiyata odaklanmayan, kuramsal bakış açısı ile sınırlı kalan çalışmaları, yazıldığı dilin kuralları açısından sorunlu olan, dergi yazım kurallarına ve biçimsel kurallara uygun hazırlanmamış ve benzerlik oranı (alıntı oranı) %10 üzerinde olan makaleleri veya daha önce dergimize başvurup değerlendirme sürecine kabul almayan ve sonraki makale kabül dönemlerinde yeniden yüklenen makaleleri değerlendirme sürecine kabul etmemektedir.

Son Güncelleme Zamanı: 25.12.2024 15:07:38