This study aimed to determine the chemical, microbiological, and sensory quality of trout (Onchorhynchus mykiss) fillets under refrigerated conditions. The fish were filleted and treated with 0.5% fennel essential oil. The fillets were then placed , covered with plastic wrap in Styrofoam trays and stored under refrigerated conditions. According to the results its obtained under refrigerated conditions, chemical, microbiological, and sensory analyses revealed deterioration on day 9.
Bu araştırma, Alabalık (Onchorhynchus mykiss) filetoları üzerine ilave edilmesi ile buzdolabı koşullarındaki kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal kalitesinin belirlenmesini amaçlamıştır. Balıklar fileto haline getirilerek getirildi ve % 0.5 oranında rezene esansiyel yağı ile muamele edildi. Elde edilen filetolar strafor tabaklarda strech filmle kaplanarak buzdolabı koşullarında muhafazaya alındı. Buzdolabı koşullarında elde edilen sonuçlar doğrultusunda 9. günde kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal analiz sonuçları doğrultusunda olarak bozulma olduğu belirlendi.
Bu makalenin laboratuvar desteği için Fırat Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü’ne çok teşekkür ederim.
| Birincil Dil | Türkçe |
|---|---|
| Konular | Avlanma Sonrası Balıkçılık Teknolojileri (Ulaşım dahil) |
| Bölüm | Araştırma Makalesi |
| Yazarlar | |
| Gönderilme Tarihi | 27 Ekim 2025 |
| Kabul Tarihi | 29 Kasım 2025 |
| Erken Görünüm Tarihi | 30 Kasım 2025 |
| Yayımlanma Tarihi | 30 Kasım 2025 |
| Yayımlandığı Sayı | Yıl 2025 Cilt: 10 Sayı: 6 |