“Toros Üniversitesi Gıda, Beslenme ve Gastronomi Dergisi” gıda, beslenme ve diyetetik ile gastronomi alanında ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel niteliklere sahip çalışmaları yayımlayarak bu alanlardaki bilimlerin bilgi birikimine katkı sunmayı amaçlamaktadır.
“Toros Üniversitesi Gıda, Beslenme ve Gastronomi Dergisi” disiplinli ve disiplinler-arası akademik çalışmalara yer veren bir dergidir. Dergimiz; özellikle gıda bilimi, gıda teknolojisi, gıda mikrobiyolojisi, gıda mühendisliği, gıda kalite kontrol, beslenme bilimleri ve diyetetik, geçmişten günümüze yiyecek-içecek kültürü, gastronomide yeni trendler, gastronomi turizmi ve gastronomide ürün geliştirme konuları başta olmak üzere, bu alanlarda multidisipliner çalışmaları kabul etmektedir.