Dergi Kurulları

Baş Editörler

Prof. Dr. Bahar TANER TOROS ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Türkiye
Turizm
Prof. Dr. Yüksel ÖZDEMİR Toros Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Türkiye
Gıda Özellikleri, Gıda Bilimleri

Editör Kurulu

Doç. Dr. Betül GÜLŞEN Toros Üniversitesi Türkiye
Beslenme Bilimi, Klinik Beslenme
Dr. Öğr. Üyesi Çağla ÖZBEK TOROS ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Gıda Mühendisliği, Fonksiyonel Gıdalar, Gıda Bilimleri, Süt Teknolojisi
Dr. Öğr. Üyesi Başak ÖNCEL TOROS UNIVERSITY Türkiye
Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi, Gıda Teknolojileri, Hububat Teknolojisi
Öğretim Görevlisi Kamuran ÖZTOP TOROS ÜNİVERSİTESİ, MESLEK YÜKSEKOKULU Türkiye
Gıda Mühendisliği, Gıda Güvenliği, İzlenebilirliği, Sertifikasyonu ve Özgünlüğü, Gıda Mikrobiyolojisi, Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi

Yayın Kurulu

Yrd. Doç. Aichurok MAZHİTOVA KYRGYZ - TURKISH MANAS UNIVERSITY Kırgızistan Web
Kimya Mühendisliği, Gıda Bilimleri
Doç. Dr. Berna SEKER YILMAZ Bir kuruma bağlı değildir Birleşik Krallık
Beslenme Bilimi, Klinik Tıp Bilimleri (Diğer)
Doç. Dr. Gürkan AKDAĞ MERSIN UNIVERSITY Türkiye
Dünya Mutfakları, Gastronomi Turizmi
Prof. Dr. Luisa TORRİ University of Gastronomic Sciences İtalya Web
Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi, İçecek Kimyası ve İçecek Sensör Bilimi
Doç. Dr. Mostafa SOLTANİ Bir kuruma bağlı değildir İran
Gıda Bilimleri (Diğer)
Prof. Dr. Perim TÜRKER BASKENT UNIVERSITY Türkiye

1995 Hacettepe Sağlık bİlimleri Beslenme ve Diyetetik mezunuyum.1998 yüksek lisansımı ve 2008 de doktoramı Hacettepe Üniversitesinde tamamladım.Başkent Üniversitesinde 2019 yılında doçent,2024 profesör oldum

Beslenme Bilimi
Wendy WEE Universiti Malaysia Terengganu Malezya
Sucul Kültür
Prof. Dr. Ayla Gülden PEKCAN LOKMAN HEKIM UNIVERSITY Türkiye
Sağlık Bilimleri
Dr. Fisal AHMAD Universiti Malaysia Terengganu Malezya
Gıda Ambalajlama, Saklama ve İşleme, Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi, Gıda Teknolojileri
Doç. Dr. Adekunle FOLORUNSO Obafemi Awolowo University Nijerya
Gıda Sürdürülebilirliği
Doç. Dr. Titilayo Olubunmi OLAPOSİ Obafemi Awolowo University Nijerya
Ticari Hizmetler (Diğer), Temel Gıda İşlemleri
Doç. Dr. Özge KÜÇÜKERDÖNMEZ Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Türkiye
Beslenme ve Diyetetik, Halk Sağlığı Beslenmesi, Klinik Beslenme, Beslenme Epidemiyolojisi
Doç. Dr. Fabio CHİNNİCİ University of Bologna İtalya
Gıda Güvenliği, İzlenebilirliği, Sertifikasyonu ve Özgünlüğü, Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi, İçecek Kimyası ve İçecek Sensör Bilimi
Yrd. Doç. Dr. Ashwani KUMAR Bundelkhand University Jhansi Hindistan Web

 Dr Ashwani Kumar is working as an Assistant Professor at Institute of Food Technology, Bundelkhand University, Jhansi, Uttar Pradesh, India. Dr. Kumar also has 2 years of experience working as Teaching-cum-Research Associate and Rani Lakshmi Bai Central Agricultural University, Jhansi, Uttar Pradesh, India and 4.5 years of experience working as Assistant Professor at Department of Food Technology and Nutrition, Lovely Professional University, Jalandhar, Punjab, India. Dr Kumar has earned a PhD in Food Technology from Punjab Agricultural University, Ludhiana, Master's in Food Technology at Dr YS Parmar University of Horticulture and Forestry, Nauni, Solan, Himachal Pradesh, and his BSc in Food Science and Technology (honours) at DAV College Jalandhar. Dr Kumar received the prestigious Dryland Cereals Scholarship from the Asia Pacific Associations of Agricultural Research Institutions, Bangkok, Thailand; an INSPIRE Fellowship from the Department of Science and Technology, New Delhi, India; and a University Merit Scholarship from Punjab Agricultural University, Ludhiana, India (for PhD) and Dr YS Parmar University of Horticulture and Forestry, Solan, India (for MSc). He has also passed the National Teaching Eligibility Test in Food Technology conducted by the Indian Council of Agricultural Research. Dr Kumar’s research is focused on the development of millet-based value-added health products. He has also presented his work at national and international conferences. He has authored 58 research publications in indexed journals and 7 book chapters. He is also a reviewer of many esteemed journals.

Fermantasyon Teknolojisi, Gıda Teknolojileri

Dil Editörü

Yrd. Doç. Dr. Eda PARLAK TOROS ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Beslenme Bilimi

Yönetici editörler

Doç. Dr. Özlem ÖZPAK AKKUŞ TOROS ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Beslenme ve Diyetetik, Halk Sağlığı Beslenmesi, Klinik Beslenme, Fonksiyonel Gıdalar
Öğretim Görevlisi Adnan AYDIN TOROS ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Gastronomi, Aşçılık, Gıda Tüketimi
Dr. Arş. Gör. Ayse Gökçe ALP Toros Üniversitesi Türkiye
Beslenme ve Diyetetik, Beslenme Bilimi, Halk Sağlığı Beslenmesi, Klinik Beslenme, Beslenme Eğitimi, Beslenme Epidemiyolojisi

Proofreader

Gıda Teknolojileri, Hububat Teknolojisi, Kurutma Teknolojileri, Meyve-Sebze Teknolojisi, Temel Gıda İşlemleri
Dr. Öğr. Üyesi Gonca YILDIRIM TOROS ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Beslenme ve Diyetetik
Arş. Gör. Nasibe ULUK Toros Üniversitesi Türkiye
Turizm, Gastronomi, Yiyecek ve İçecek, Gıda Bilimleri, Gıda Ambalajlama, Saklama ve İşleme
Son Güncelleme Zamanı: 15.10.2024 09:19:25