Cilt: 2 Sayı: 2, 30.06.2022

Yıl: 2022

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesinin yayın organı olan Medeniyet Kültürel Araştırmalar Belleteni (Medeniyet Belleten), 2021 yılından itibaren sosyal ve beşeri bilimler alanlarında ulusal ve uluslararası özgün bilimsel araştırma yazılarına yer veren akademik ve uluslararası hakemli bir dergidir. İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi bünyesinde çıkarılmaya başlanan bu akademik dergiyle araştırmacılara ve iletişim ağları ve teknoloji sayesinde gittikçe gelişen bilimsel yayın dünyasına ilkeli ve nitelikli bir yayın alt yapısı sunmak amaçlanmaktadır. 

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi dergisi “Medeniyet Kültürel Araştırmalar Belleteni” dil, edebiyat, tarih, felsefe, bilim tarihi, sanat tarihi, psikoloji, sosyoloji gibi sosyal ve beşerî bilimler alanlarında ulusal ve uluslararası özgün bilimsel araştırma yazılarına yer veren uluslararası akademik ve hakemli bir dergi olarak yılda iki defa Haziran ve Aralık aylarında yayınlanmaktadır.

Bilimsel etiğin en önemli bileşenlerinden biri olan yayın etiği konusunda dergimiz yasal hukuk kurallarına tabiiyetin yanında ahlaki ilkeleri gözeten bir yayın politikası sürdürmektedir. Bu noktada dergimize gönderilen yazıların "iThenticate" veya "Turnitin" gibi online denetleyici programlarda benzerlik testleri yapıldıktan sonra yayına kabul edilecektir. 

Dergimize gönderilen yazılar için yazarlardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir.