Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi, başta tıp tarihi ve etik, halk bilimi, sağlık sosyolojisi, folklorik tıp uygulamaları gibi konularda olmak üzere tıbbın ve sağlığın toplumsal-kültürel boyutları hakkında yapılan bilimsel içerikli çalışmaları yayımlayarak literatürdeki nitelikli bilimsel bilgi birikiminin artışına katkı sağlamayı amaç edinmiştir. Dergiye gönderilen makalelerin yayımlanıp yayımlanmayacağına, hakemler tarafından yapılan hızlı, nitelikli, çift kör değerlendirme süreci ile karar verilmektedir.
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi sadece elektronik ortamda yazı kabul etmektedir. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi’nde, amaç bölümündeki genel çerçeve içinde yer alan, Tıp tarihi ve etik, Halk bilimi, Sağlık sosyolojisi ve diğer tıbbi insan bilimleri, Temel Tıp Bilimleri, Cerrahi Tıp Bilimleri, Dahili Tıp Bilimleri, Eczacılık, Diş Hekimliği, Hemşirelik, Ebelik, Sağlık Yönetimi, Veteriner Hekimliği, İlk ve Acil Yardım, Sporcu Sağlığı, Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Sosyal Hizmetler, Psikoloji ve Antropoloji gibi tıpla-sağlıkla ilgili süreçleri yürüten veya konu edinen alanlarda hazırlanmış araştırma, derleme, editöre mektup, editöryal yorum ve tartışma, folklorik metot ve ürün tanıtımı gibi nitelikli bilimsel yazı yayınlanmaktadır.
Dergiye gönderilen yazıların daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olması veya yayınlanmak üzere başka bir dergiye gönderilmemiş olması gerekmektedir. Eğer yazıda daha önce başka bir yerde (basılı/elektronik ortam) yayınlanmış alıntı, tablo, resim, çizim vb varsa, yazar bunlara ait yayın hakkını elinde bulunduran kişi veya kurumlardan yazılı izin almalı ve yazının içinde bu durum bildirilmelidir. Herhangi bir bilimsel toplantıda sunulmuş ve özetleri yayınlanmış çalışmalar, yazıda bu durumun belirtilmesi şartı ile kabul edilir.
Makale bilimsel değerlendirmeye alındıktan sonra başvuruda belirtilen yazar isim sırası esas alınır. Bu aşamadan sonra oluşabilecek değişiklikler, ancak yazıda katkısı bulunan bütün yazarların yazılı açıklamaları ve izinleri ile yapılabilir.
Makale başvurusu ve yayımlanması süreci için hiçbir işlem ücreti alınmaz.
YAZIM DİLİ
Derginin yazım dili Latin harfleri ile Türkçe ve İngilizcedir. Türkçe yazılarda Türk Dil Kurumunun Türkçe Sözlüğü ve ilgili tıbbi bölümlere ait terimler sözlüğü temel alınmalıdır. Gönderilen yazılardaki yazım ve dil bilgisi hataları, metnin içeriğine dokunmadan Yayın Kurulu tarafından düzeltilmektedir. İngilizce metinlerin İngilizce dil yeterliği olan (İngilizce eğitim veren fakülte bilim dalları, yeminli tercüman vb.) dil kontrolü ve düzeltildiğine dair sertifika verebilecek kurum ve kuruluştan yazılı belge eklemesi zorunludur.
Açık Erişim Politikası
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi, önerilerin Türkçe çevirisi de dahil olmak üzere araştırma literatürüne ücretsiz erişimi teşvik eden Budapeşte Açık Erişim Girişimi ilkelerini desteklemektedir.
Bildirge, akademik literatüre açık erişimi, kullanıcıların tam metni okumasına, kaydetmesine, kopyalamasına, yazdırmasına, aramasına veya bağlantı vermesine, indeksleme için incelemesine, yazılım veya diğer yasal amaçlar için veri olarak kullanmasına izin veren internette ücretsiz erişim olarak tanımlar. Finansal, yasal veya teknik engeller olmadan. Bilgi paylaşımı bir kamu yararını temsil eder ve bilimin ilerlemesi için gereklidir. Bu nedenle, bu dergide yayınlanan makaleler, yazarından veya orijinal kaynaktan alıntı yapmak koşuluyla yazardan veya yayıncıdan izin almaksızın araştırmacıların ve diğer okuyucuların kullanımına açıktır. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi'ndeki makalelere arama motorları, web siteleri, bloglar ve diğer dijital platformlar aracılığıyla erişilebilir. Budapeşte Açık Erişim Girişimi ve yönergeleri hakkında ek ayrıntılar şu adreste bulunabilir; https://www.budapestopenaccessinitiative.org.
Açık Erişim Politikası, Budapeşte Açık Erişim Girişimi kurallarına dayanmaktadır. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi, yayınladığımız makalelere Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0) lisansını uygulamaktadır. Yazarlar makalelerini yayınlanmak üzere gönderdiğinde, CC BY-NC 4.0 lisansının çalışmalarına uygulanmasını kabul etmiş olurlar. Lisans ile ilgili bilgilere https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/ linkinden ulaşılabilir. Bu Açık Erişim lisansı kapsamında, yazar olarak, yazar ve orijinal kaynağa uygun şekilde atıfta bulunulduğu sürece, makalenin içeriğini herkesin ticari olmayan amaçlarla ücretsiz olarak kopyalayabileceğini, dağıtabileceğini veya yeniden kullanabileceğini kabul eder.
Etik İlkeler
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi, tıp tarih, halk bilimi, tıbbi sosyoloji ve folklorik tıp uygulamaları konusunda yapılan “araştırma, derleme, kaynak içeren editöre mektup, editöryal yorum ve tartışma ile folklorik metot ve ürün tanıtımı” gibi bilimsel içerikli çalışmalarını yayınlayan bir dergidir. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi’ne gönderilen makaleler çift taraflı kör hakemlik süreciyle değerlendirilmekte ve ücretsiz erişimle elektronik olarak yayımlanmaktadır. Aşağıda yazarların, dergi editörünün, hakemlerin ve yayıncının etik sorumlulukları, rolleri ve görevleri yer almaktadır. Ayrıca Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi’nde intihal ve etik dışı davranışlar olarak kabul edilen durumlara ilişkin bilgi verilmiştir.
Yazar(lar)
• Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi’ne gönderilen makalelerin, tıp tarih, halk bilimi, tıbbi sosyoloji ve folklorik tıp uygulamaları konusunda özgün çalışmalar olması gerekmektedir.
• Makalelerde yararlanılan tüm kaynaklar (yazarlar, çevrimiçi sayfalar, kişisel görüşmeler, vb.) için doğru ve uygun bir şekilde kaynak gösterilmelidir.
• Dergiye gönderilen makalelerin başka bir dergiye gönderilmediği belirtilmeli ve Telif Hakkı Devir Formu doldurulmalıdır.
• Makaleye fikren katkıda bulunmayan kişiler yazar olarak belirtilmemelidir.
• Gönderilen makaleye ilişkin çıkar çatışmaları belirtilmeli ve nedeni açıklanmalıdır.
• Yazarların, hakem sürecindeyken çalışmalarına ilişkin ham verileri editörler kuruluna iletmesi istenebilir, bu durumda yazarların ham verilerini editörler kuruluyla paylaşmaları beklenmektedir. Yazarlar, yayımlanan bir makaleye ilişkin verileri/kullanılan kaynakları editör tarafından istendiğinde sunulması için saklamak ile yükümlüdür.
• Yazarlar çalışmalarında bir hata tespit ettiklerinde editörü ve editörler kurulunu bilgilendirmeli, düzeltme ya da geri çekme süreci için işbirliği kurmalıdırlar.
Hakemler
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi’ne gönderilen tüm makaleler çift taraflı kör hakemlik süreci ile değerlendirilmektedir. Çift taraflı kör hakemlik, yansız, nesnel ve bağımsız bir değerlendirme sürecinin sağlanabilmesi için yazarların hakemlerden, hakemlerin de yazarlardan gizli tutulması anlamına gelmektedir. Hakemlere makaleler değerlendirilmek üzere dergi yönetim sisteminden iletilmektedir. Hakemlerin, değerlendirdikleri makalenin tıp tarih, halk bilimi, tıbbi sosyoloji ve folklorik tıp uygulamaları alanlarına katkısı ve makalenin yayımlanabilir olup olmadığına ilişkin kararları ve bu kararlarına ilişkin gerekçelerini içeren bir form doldurmaları gerekmektedir. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi’nin hakemlerinin etik sorumlulukları ve rolleri aşağıda belirtildiği gibidir:
• Hakemlerin yalnızca uzmanlık alanlarına ilişkin makalelere hakemlik yapmaları gerekmektedir.
• Hakemlerden çıkar çatışmaları bulunmayan makalelere hakemlik yapmayı kabul etmeleri beklenmektedir. Hakemler herhangi bir çıkar çatışması fark ettiklerinde editörü bilgilendirmeli ve ilgili makalenin hakemliğini yapmayı reddetmelidirler.
• Hakemler makaleleri yansız ve nesnel olarak değerlendirmelidirler.
• Hakemlerin değerlendirdikleri makalelere ilişkin Hakem Değerlendirme Formu’nu doldurmaları gerekmektedir. Hakemlerin değerlendirdikleri makalenin yayımlanabilir olup olmadığına ilişkin kararları ile kararlarına ilişkin gerekçelerini de bu formda belirtmeleri gerekmektedir.
• Hakemlerin kendilerine verilen süre içerisinde değerlendirmelerini tamamlamaları gerekmekte ve burada belirtilen etik sorumluluklara uymaları beklenmektedir.
Editör
Editör dergide basılan tüm makalelerden sorumludur. Editörün etik görevleri ve sorumlulukları aşağıdaki gibidir:
Genel Sorumluluklar
• Editör derginin niteliğinin artırılması ve gelişimine katkıda bulunmak için çaba sarf etmekle yükümlüdür.
• Editörün, yazarların ifade özgürlüğünü desteklemesi gerekmektedir.
Okuyucularla İlişkiler
• Editörün, dergide hakem değerlendirmesinin gerekli olmadığı bölümlerin (düzeltme, davetli yazılar, konferans duyuruları vb.) açıkça belirtildiğinden emin olması gerekmektedir.
• Editörün yayımlanan makalelerin dergi okuyucularının bilgi ve becerileriyle uyumlu olabilmesi için çaba sarf etmesi gerekmektedir.
Hakemlerle İlişkiler
• Editör, hakemlerin bilgi ve uzmanlıklarına uygun makaleleri değerlendirmelerini istemelidir. Böylece makalelerin alanında uzman kişilerce uygun bir şekilde değerlendirilmesi sağlanmalıdır.
• Editör, hakemlerin bir makaleyi değerlendirmeden önce makaleye ilişkin çıkar çatışmaları bulunmadığını belirtmelerini talep etmekle yükümlüdür.
• Editörün hakem değerlendirme sürecine ilişkin gerekli tüm bilgileri ve hakemlerden yapması beklenenleri hakemlere iletmesi gerekmektedir.
• Editör, hakem değerlendirme sürecinin çift taraflı kör hakemlik ile sürdürüldüğünden emin olmalı ve yazarlara hakemleri, hakemlere de yazarları ifşa etmemelidir.
• Editör, hakemleri zamanlama ve performanslarına göre değerlendirmelidir.
• Editör, hakemlere ilişkin bir veri tabanı oluşturmalı ve hakemlerin performansına göre veri tabanını güncellemelidir.
• Editör, kaba ve niteliksiz yorumlarda bulunan ya da geç dönen hakemleri hakem listesinden çıkarmalıdır.
• Editör, hakem listesini hakemlerin uzmanlık alanlarına göre sürekli yenilemeli ve genişletmelidir.
Yazarlarla İlişkiler
• Editör, yazarlara kendilerinden ne beklendiğine ilişkin yayım ve yazım kuralları ile örnek şablonu sürekli güncellemelidir.
• Editör dergiye gönderilen makaleleri dergi yazım kuralları, çalışmanın önemi, özgünlüğü açısından değerlendirmeli ve makaleyi ilk gönderim sürecinde reddetme kararı alırsa, yazarlara bunun nedenini açık ve yansız bir şekilde iletmelidir. Bu süreçte, makalenin dilbilgisi, noktalama ve/veya yazım kuralları (kenar boşlukları, uygun şekilde referans gösterme, vb.) açısından tekrar gözden geçirilmesi gerektiğine karar verilirse, yazarlar bu konuda bilgilendirilmeli ve gerekli düzeltmeleri yapabilmeleri için kendilerine zaman tanınmalıdır.
• Makalelerde gönderim ve yayıma kabul tarihleri yer almalıdır.
• Yazarların makalelerinin durumuna ilişkin bilgi talebi olduğunda çift taraflı kör hakemlik sürecini bozmayacak şekilde yazarlara makalelerinin durumuna ilişkin bilgi verilmelidir.
Editörler Kurulu ile İlişkiler
• Editör, yeni editörler kurulu üyelerine yayım ve yazım kurallarını iletmeli ve kendilerinden beklenenleri açıklamalıdır.
• Editör, editörler kurulu üyelerine yayım ve yazım kurallarının en güncel halini iletmelidir.
• Editör, editörler kurulu üyelerini değerlendirmeli ve derginin gelişimine aktif olarak katılım gösterecek üyeleri editörler kuruluna seçmelidir.
• Editör, editörler kurulu üyelerini aşağıda yer alan rolleri ve sorumluluklarına ilişkin bilgilendirmelidir
- Derginin gelişimini desteklemek
- Kendilerinden istendiğinde uzmanlık alanlarına ilişkin derlemeler yazmak
- Yayım ve yazım kurallarını gözden geçirmek ve iyileştirmek
- Derginin işletiminde gerekli sorumlulukları yerine getirmek
İntihal ve Etik Dışı Davranışlar
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi’ne gönderilen tüm makaleler basılmadan önce IThenticate (http://www.ithenticate.com/) yazılım programı ile taranmaktadır. Benzerlik oranı %15’dir ve altında olan makaleler yayına kabul edilir. Bu oranı aşan makaleler ayrıntılı olarak incelenir ve gerekli görülürse gözden geçirilmesi ya da düzeltilmesi için yazarlara geri gönderilir, intihal ya da etik dışı davranışlar tespit edilirse yayımlanması reddedilir.
Ancak başkasına ait bir makale, kitap, gazete gibi herhangi bir yazının, çalışmanın bir bölümü, tümüyle ya da kısmen -kaynak belirtmeksizin kopya edildiğine ya da herhangi bir çalışmadaki düşünce ve de görüşlerin dilsel ve yapısal anlatımını değiştirerek kullanıldığına dair kanaat oluşması halinde benzerlik oranı düşük olsa bile düzeltme talep edilebilir ya da red edilebilir.
Aşağıda etik dışı bazı davranışlar listelenmiştir:
• Çalışmaya fikren katkıda bulunmayan kişilerin yazar olarak belirtilmesi.
• Çalışmaya fikren katkıda bulunan kişilerin yazar olarak belirtilmemesi.
• Makale yazarın yüksek lisans/doktora tezinden ya da bir projeden üretilmişse bunun belirtilmemesi.
• Dilimleme yapılması yani, tek bir çalışmadan birden fazla makale yayımlanması.
• Gönderilen makalelere ilişkin çıkar çatışmalarının bildirilmemesi.
• Çift taraflı kör hakemlik sürecinin deşifre edilmesi.
Başvuru Değerlendirme Süreci
Lokman Hekim dergisine değerlendirilmek üzere gönderilen yazılar ön kontrol aşamasında Editör tarafından değerlendirilir. Bu aşamada editör tarafından yazının yazım kurallarına uygunluğunu, bilimsel yönden orjinalliği ve önceliği değerlendirir. Editör tarafından ön kontrolde uygun bulunmayan yazılar ret edilir. Ön kontrolde hakem değerlendirilmesine alınması planlanan yazılar için en az iki hakem ile çift kör peer review (Double blind peer review) değerlendirme süreci yürütülür. Hakem değerlendirmesi süreci sonrasında yazının kabul ya da ret edilmesine karar verilir. Makalenin aşamalarını yazar dergi sayfasından takip edebilir. https://dergipark.org.tr/en/pub/mutftd
Yazıların ön değerlendirmesinin yapıldığı ortalama süre: 15 gün
Yazıların gözden geçirildiği ortalama süre 60 gün
Makalenin yayınlandığı ortalama süre 90 gün
Materyal Sorumluluk Reddi
Dergimizde yayınlanan tüm makalelerdeki görüşler ve raporlar yazar(lar)ın görüşüdür ve Editör ya da Yayın Kurulu’nun görüşü değildir; Editör ve Yayın Kurulu bu yazılar için herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir. Yazıların yönteminde belirtilen paket programların sorumluluğu yazarlara ait olup, editör ve yayın kurulu sorumluluk kabul etmemektedir. Gönderilen yazılar ‘yazım kuralları’na uygun ise; editör ve en az iki hakem tarafından değerlendirildikten ve gerek görüldüğünde istenen değişiklikler yazarlarca yapıldıktan sonra yayınlanır.
YAYIN HAKKI
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi tüm içeriğin kullanıcıya veya kurumuna ücretsiz olarak ulaşabileceği anlamına gelen açık erişimli bir dergidir.
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0) ile lisanslanmıştır. Lisans ile ilgili bilgilere https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/ linkinden ulaşılabilir.
Reklam Politikası
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi reklam kabul etmez; dergi Mersin Üniversitesi tarafından desteklenmektedir. Derginin doğrudan bir pazarlama politikası yoktur.
Arşivleme Politikası
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi tarafından yayınlanan içerikler internet arşivi kullanılarak elektronik ortamda korunmaktadır.
Yazarlık Politikası
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi’nde yayınlanan yazılarda yer alan tüm ifade ve görüşler yazar(lar)ın görüşlerini yansıtmaktadır.
Yazar olarak listelenen her birey, Uluslararası Tıp Dergisi Editörleri Komitesi (ICMJE) tarafından önerilen yazarlık kriterlerini karşılamalıdır. ICMJE, yazarlığın aşağıdaki dört kritere dayanmasını önerir:
1. Çalışmanın kavramına veya tasarımına veya çalışma için verilerin elde edilmesine, analizine veya yorumlanmasına önemli katkılar;
2. Çalışmayı hazırlamak veya önemli entelektüel içerik için eleştirel olarak gözden geçirmek;
3. Yayınlanacak versiyonun nihai onayı;
4. İşin herhangi bir bölümünün doğruluğu veya bütünlüğü ile ilgili soruların uygun şekilde soruşturulmasını ve çözülmesini sağlamak için işin tüm yönlerinden sorumlu olmayı kabul etmek.
Yazarlar, kendi çalışmalarından sorumlu olmanın yanı sıra, ortak yazarlarının katkılarının bütünlüğüne güvenmeli ve her yazar, çalışmanın diğer bölümlerinden hangi ortak yazarların sorumlu olduğunu belirleyebilmelidir.
Yazar olarak atananların tümü, yazarlık için dört kriteri de karşılamalıdır ve dört kriteri karşılayan herkes yazar olarak tanımlanmalıdır. Katkıda bulunan ancak dört kriteri de karşılamayanlar yazının sonundaki Teşekkür bölümünde ayrıca belirtilmelidir.
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi, yazarlık haklarının uygun bir şekilde belirtilmesi ve gözetilmesi ve hayalet ya da lütuf yazarlığın önlenmesi amacıyla, sorumlu yazarların ilk gönderim sürecinde Yazarlık Katkı Formu'nun (internet üzerinden indirilebilen) imzalı ve taranmış bir versiyonunu göndermelerini şart koşmaktadır. Son makaledeki yazarların listesi bu formda verilen sırayla sunulacaktır. Yayın kurulu bir "hediye yazarlık" vakasından şüphelenirse, gönderi daha fazla incelenmeden reddedilecektir.
Lisanslar ve Telif Hakkı Politikası
Dergi ile yayın yapan yazarlar, Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası lisansı (CC BY-NC 4.0) altında lisanslanan çalışmalarının telif hakkını elinde tutar ve Yayıncıya çalışmayı yayınlaması için münhasır olmayan ticari hak verir. CC BY-NC 4.0 lisansı, orijinal esere uygun şekilde atıfta bulunulması koşuluyla, herhangi bir ortamda sınırsız, ticari olmayan kullanıma, dağıtıma ve çoğaltmaya izin verir.
Düzeltme
Okuyucu yayınlanmış bir makaleden doğru, eksiksiz ve atıfta bulunulabileceği bekler. Makaleler yayınlanır yayınlanmaz okunabilineceği ve atıf alabileceği için, sonraki değişiklikler potansiyel olarak önceki sürümü okuyan ve alıntı yapanları etkileyebilir.
Ancak Lokman Hekim Dergisinde yer alan bir makalede sunulan verilerin veya bilgilerin yorumlanmasını etkileyebilecek hatalar bulunması durumunda makalede düzeltme zorunluluğu oluşur.
Yazar olarak makalenizde bir düzeltmenin gerekli olduğuna inanıyorsanız gerekçeli yazı ile editöre başvurmalısınız. Ayrıca okuyucuların bir makalede sunulan verilerin veya bilgilerin yorumlanmasını etkileyebilecek hatalar bulmaları durumunda bize bildirmeleri önemlidir.
Bildirim alındıktan sonra editör kurulu yayın hakkında karar verilir. Bildirimden sonraki ilk sayıda gerekli düzeltmeler düzeltme başlığı ile yayınlanır. Düzeltme bildirimi yapıldıktan sonra esas metine link verilir.
Eğer makalede bulguların güvenilir olmadığına dair bir kanıt varsa, haksız yazarlık ve intihal içeriyorsa, başka bir yerde izin almadan yayınlanmışsa makale için yayından kaldırma işlemi uygulanır
Makale başvurusu ve yayımlanması süreci için hiçbir işlem ücreti alınmaz.
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin süreli bilimsel yayınıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Makalelerin sorumlulukları yazarlara aittir
Kapak
Ayşegül Tuğuz
İlter Uzel’in “Dioskorides ve Öğrencisi” adlı eserinden
Adres
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Çiftlikköy Kampüsü
Yenişehir/ Mersin