Nazan YEŞİLKAYA, felsefe alanında lisans öğrenimini dereceyle 2008 yılında Cumhuriyet Üniversitesi’nde ve 2010 yılında yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı aynı yıllarda Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde görev yaptı. YLSY kapsamında resmî burslu statüde yüksek lisans öğrenimi görmek üzere Birleşik Krallık’ta bulunarak yüksek lisans eğitimini 2011’de King’s College of London’da ve 2013 yılında University of Sussex'de tamamladı. Doktora öğrenimi sırasında Ankara Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, Felsefe Tarihi Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak görev yapan Yeşilkaya, doktora derecesini Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, 2020'de Felsefe Tarihi Doktora Programı’ndan aldı. 2021 yılında Şırnak Üniversitesi’nde Doktor Öğretim Üyesi unvanı alarak Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Başkanı oldu. Araştırma ilgileri post-antropolojik felsefeler, posthümanizm, transhümanizm, biyoteknoloji, biyoetik, yapay zekâ, teknoloji hukuku, adalet ve etik konularıdır. Bu alanda bilimsel makaleleri yayınlanmış ve ayrıca “Posthümanizm ve Adalet”, "Tanrı'yı Oynamak: Biyoetikte Güncel Tartışmalar" başlıklı telif kitaplar kaleme almıştır.
1992 yılında Samsun ili 19 Mayıs ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Samsun 19 Mayıs’ta tamamladı. 2014 yılında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2015 yılında Öğretim Üyesi Yetiştirme Projesi (ÖYP) kapsamında Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Tasavvuf Anabilim Dalı'na Araştırma Görevlisi olarak atandı. ÖYP kapsamında 6 ay süre ile Yalova Üniversitesi’nde Arapça eğitimi aldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Tasavvuf alanında Prof. Dr. Ferzende İDİZ danışmanlığında hazırlanan “Tasavvufî Düşüncede Fenâ Kavramı” adlı teziyle yüksek lisans eğitimini (2019); “Hint Alt Kıtası Sûfîlerinden Şeyh Muhammed Gavs ve Tasavvufî Görüşleri” adlı çalışmasıyla da doktora programını (2024) tamamladı. Hâlen Bitlis Eren Üniversitesi'nde Arş. Gör. Dr. olarak çalışmaya devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.
Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.