Cilt: 7 Sayı: 2, 8.12.2021

Yıl: 2021

Araştırma Makalesi

Derleme Makale

Derleme

6. Türkiye’de Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar

Tarım Ekonomisi Araştırmaları Dergisi (TEAD), T.C. Tarım ve Ormancılık Bakanlığı, Tarımsal Ekonomi ve Politika Geliştirme Enstitüsü’nün ulusal hakemli bilimsel yayın organıdır. Dergimizin yazı dili Türkçe ve İngilizce olup yılda iki kez yayınlanır. İngilizce adı  ise “The Journal of Agricultural Economics Researches (JAER)” dır.

Dergimizin amacı, tarım ekonomisinin farklı alanlarındaki bilimsel gelişmelerin; bilim insanları, araştırmacılar ve tarım ile ilgili tüm paydaşlar arasında paylaşımının sağlanması olup ana hedefimiz; tarım ekonomisi alanında yapılmış orijinal araştırmaları paylaşmaktır. 

Dergimizde tarım ekonomisi alanında yapılmış orijinal araştırma makaleleri basım için kabul edilmekte olup derlemeler de kabul edilebilir. Ancak derleme niteliğindeki çalışmalarda yazarın, o konuda ulusal ya da uluslararası düzeyde orijinal yayın ve araştırmalar yapmış olması koşulu aranır. Ayrıca derlemeler, orjinal olması, en son yenilikleri içermesi ve klasik bilgilerin tekrarı olmaması durumunda kabul edilir. 

TEAD’a gönderilen bütün çalışmalar başka bir yerde yayınlanmamış ya da yayınlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır. Çalışmalar yayınlanmak üzere kabul edildiği takdirde TEAD bütün yayın haklarına sahiptir. Yayınlanan çalışmalardan alıntı yapılması durumunda, kaynak belirtilmesi zorunludur. 

Yayınlanması için TEAD’a gönderilen ve bir araştırma kurumu ya da fonu tarafından desteklenen çalışmalarda, desteği sağlayan kuruluşun adı ve proje numarası belirtilmelidir. 

Yayınlaması istenen çalışmalarda makalenin bir kopyası ve “Telif Hakkı Devir Sözleşmesi” nin gönderilmesi gerekmektedir. 


Aşağıda yer alan yazım kurallarının dikkatlice okunması önemle rica edilmektedir. Nitekim Tarım Ekonomisi Dergisi Yayın Kurulu yayın ilkelerine ve aşağıda yer alan yazım kurallarına uygun olmayan çalışmaları hakemlere göndermeden reddetme hakkına sahiptir. Sorumlu yazar çalışmanın temel dilbilgisi kurallarına uygun ve akıcı bir ifade ile yazıldığından emin olmalıdır. Çalışmalar, tablo ve şekiller dahil toplam 24 sayfayı geçmemeli ve sayfa sayısının çift olmasına dikkat edilmelidir. Editör makalenin kısaltılmasını isteyebilir.

Sayfa Yapısı ve Düzeni
Sayfa boyutu A4 boyutunda (210 x 297 mm) olmalıdır. Sayfanın üst, alt, sağ ve sol kenar boşluğu 2.5 cm olarak ayarlanmalıdır.
Makale “Microsoft Office” program seti içerisinde yer alan “Word” programında yazılmalı, tamamında yazı tipi “Times New Roman” olmalı, yazı büyüklüğü 11 punto olmalıdır. Ancak tablolar, şekiller ve formüller okunabilir olması şartıyla daha küçük punto (9 puntodan daha küçük olmamak koşuluyla) ile yazılabilir.
Metinlerde “Birden çok ve 1.15” satır aralığı kullanılmalı, önce ve sonra için “6 nk” paragraf aralığı verilmelidir. “Enter” tuşu ile paragraf aralığı verilmemelidir. Paragraf başlarında girinti verilmemelidir. Paragraflar iki sütun olarak düzenlenmeli, sütun aralığı 0.5 cm olmalı ve iki yana yaslanmalıdır.
Tüm sayfa altlarında sayfa numaraları sağ köşede olmalı, sayfa numaralarının önünde ve arkasında ayıraç, çizgi vb. karakterler kullanılmamalıdır. Metin içinde belirli bir sayfa numarasına atıf yapılmamalıdır.

Makalelerde başlık ve bölüm sırası; Türkçe Başlık, Yazar Adı SOYADI, Öz, Anahtar kelimeler, İngilizce Başlık, Abstract, Keywords, JEL, Makalenin geliş ve kabul tarihi (TEAD tarafından doldurulacaktır) şeklinde olmalıdır. Bölümler ise; GİRİŞ, MATERYAL VE YÖNTEM, BULGULAR, SONUÇ, KAYNAKLAR şeklinde olmalıdır.
Makale başlığı: Kısa ve kapsayıcı olmalı, sayfanın üstünden 1 satır aşağıda olmak üzere 2. satırda yer almalı, 14 punto, her kelimenin ilk harfi büyük, koyu renkli ve sayfaya ortalı olacak şekilde yazılmalıdır. İngilizce başlık da aynı biçimde ve “Anahtar kelimeler” den sonra bir satır boşluk bırakılarak yazılmalı ve 11 punto olmalıdır. Bir araştırma kurumu ya da fonu tarafından desteklenen çalışmalarda, başlığa dip not (*) eklenerek, desteği sağlayan kuruluşun, proje numarası vb. bilgiler çalışmanın ilk sayfasında ve sayfa sonunda belirtilmelidir.
Makale başlığından sonra bir boşluk bırakılarak yazar(lar)ın adı soyadı, unvan belirtilmeden 12 punto, adının ilk harfi, soyadının ise tamamı büyük harf olacak şekilde, sayfaya ortalı ve aralarında boşluk bırakılarak yan yana yazılmalıdır. Yazarların unvanları ve çalıştıkları kurumların adı, e-posta adresleri ve orcid numaraları dipnot şekline ilk sayfanın altında verilmelidir. Sorumlu yazar dipnota eklenmelidir.

Dip notlar ardışık olarak numaralandırılarak sayfa sonunda yer almalı, 8 punto ile yazılmalı ve üstü çizili olarak verilmelidir. Çalışma içerisinde atıfta bulunulan referanslar dip not olarak bulunduğu sayfanın altına eklenmelidir.

Türkçe “Öz” ve İngilizce “Abstract” 250 kelimeyi geçmemelidir. Öz ve Abstract, çalışmanın amacını, yöntemini ve sonuçlarını içermeli ve tek paragraf olmalıdır. Öz ve Abstract’ın bir satır altına çalışmanın içeriği ile doğrudan ilişkili ve dizinlenmeyi kolaylaştıracak en fazla 6 anahtar kelime yazılmalıdır. Ayrıca “Key words” ün bir satır altına çalışma alanını kapsayan JEL (Journal of Economic Literature) kodları eklenmelidir.

Bölüm başlıkları: Ana bölümler, GİRİŞ, MATERYAL VE YÖNTEM, BULGULAR, SONUÇ, KAYNAKLAR olmak üzere beş başlıktan oluşmalı ve bölüm numarası verilmemelidir. Ana bölümlerin tamamı büyük harflerle ve koyu renkli yazılmalıdır. Ayrıca, çalışmaya katkısı için teşekkür edilecek kişi ve/veya kurumların olduğu durumlarda kaynaklar bölümünden önce TEŞEKKÜR bölümü eklenmelidir. Derlemele makalelerde yazar(lar), materyal ve yöntem, bulgular bölümleri yerine konuya uygun başlık düzenlemeleri yapabilir. Alt bölüm başlıkları ise ilk harfleri büyük (bağlaçlar hariç), koyu renkli ve italik olarak yazılmalıdır.

Tablo ve Şekil Biçimi
Tablolar hazırlanırken aynı ya da benzer veriler birden fazla tabloda sunulmamalı, 1-2 cümlede özetlenebilecek veriler tabloya konulmamalıdır. Tablo içerisindeki metinler ve rakamlar 11 punto olmalıdır (Tablonun sayfaya sığmaması gibi zorunlu hallerde 9 veya 10 punto olabilir). Tablolar 1’den başlamak üzere numaralandırılmalıdır. Tablo başlık ve verileri koyu olmamalıdır. Tablo başlıkları, tablonun içeriğini tam olarak yansıtacak şekilde tablo üzerine yazılmalı ve sonunda noktalama işareti kullanılmamalıdır. Tablo başlıkları ilk harfi büyük, diğerleri küçük olacak şekilde (tümce düzeni) yazılmalıdır. Tablolarda dikey dış kenarlık kullanılmamalı, dikey kenarlıkların kullanımından mümkün olduğunca uzak durulmalı, diğer tüm kenarlıklar siyah renkli, ½ nk kalınlıkta çizgi ile çizilmeli, tablo içerisinde renklendirme yapılmamalıdır. Tablolarda rakamsal veriler sağa, diğer bilgiler sola dayalı olarak yazılmalıdır. Tablolarda kaynak; hemen tablonun altına ve 9 punto ile yazılmalıdır. Tablolarda satır yüksekliği 0.5 cm, satır aralığı 1.15 nk olarak ayarlanmalı, paragraf arası boşluk verilmemelidir.
Tablolar 7.5 cm'den daha az genişliğe sahipse iki sütun içerisinde, daha fazla genişliğe sahipse tek sütunda ve sayfa genişliğinin tamamını kaplayacak şekilde yerleştirilmelidir. Tablonun sayfaya dikey olarak sığmadığı durumlarda yatay tablo kullanılabilir. Tablolara metin içerisinde "Tablo 1'de...." veya "(Tablo 1)" şeklinde atıf yapılmalıdır.
Grafikler, haritalar, diyagramlar, planlar, fotoğraflar vb. şekil olarak adlandırılmalıdır. Şekillerin başlık, yazı, biçim, kaynak gösterimi ve sayfaya yerleşim özellikleri tablolar ile aynı kurallara göre hazırlanmalıdır. Şekillerin etrafı ½ nk kalınlığında siyah renkli, tek çizgi ile çizilmeli ve arka fon rengi kullanılmamalıdır.

Kısaltmalar, Semboller, Ölçüler ve Formüller
Makale başlığı ve diğer başlıklarda kısaltma kullanılmamalıdır. Tüm ölçü birimleri ise SI (Systeme Internationale)’ye göre yazılmalıdır. Desimaller, virgül ile değil nokta ile gösterilmeli (örneğin 9,86 değil; 9.86 olmalıdır), büyük sayılarda bin ayırımlarından kaçınılmalıdır (örneğin 10.000 veya 10 000 yerine 10000 veya 10 bin). Üslü sayılar 3x örneğinde olduğu gibi gösterilmeli ayrıca çarpıyı temsil eden “x” işaretinin öncesinde ve sonrasında boşluk bırakılmamalıdır. İstatistik analiz sonuçlarının tartışma içinde yer alması ve olasılığın büyük harf ve italik yazılmış P ile gösterilmesi, P’den sonra bir boşluk bırakılmamış olması gerekir (Örneğin; P<0.05). Makalelerde formüller “Eşitlik” olarak adlandırılmalı, numaralandırılmalı, numara formülün yanında sağa yaslı olarak parantez içinde gösterilmelidir. Formüllere yapılan atıflar formül numarası ile yapılmalıdır.

Kaynaklar listesinin gösteriminde APA 7 Formatı kullanılmaktadır. Buna göre kaynaklar listesi aşağıdaki kurallar çerçevesinde hazırlanmalıdır.

Metin İçi Kaynak Gösterimi Genel Kuralları
Genel bir referans söz konusuysa ve metnin bütününe gönderme yapılıyorsa (Yazarın Soyadı, Yıl) yazmak yeterlidir. Örneğin (Öztürk, 2004).
Belirli bir sayfadan alıntı yapılmış ya da ilgili fikirler belirli bir kısımdan alınmışsa kaynak, sayfasıyla birlikte yazılır. Örneğin (Köker, 1998, s. 42).
Bir yazarın aynı tarihli farklı eserleri şu şekilde yazılır: (Zizek, 2009a) ve (Zizek,2009b).
İki yazarlı bir kaynak belirtiliyorsa her seferinde iki yazarın adı da belirtilir. Örneğin (Öztürk ve Köker, 2004).
Yazar sayısı üç ile beş arasında ise, ilk göndermede tüm isimler yazılır, daha sonra sadece ilk yazarı belitmek yeterlidir. Örneğin, kaynak ilk geçtiğinde (Kejanlıoğlu, Adaklı ve Çelenk, 2004) sonraki geçişinde (Kejanlıoğlu vd., 2004) olarak yazılır. Yazar sayısı altı ya da daha fazlaysa o zaman ilk kullanımda da sadece ilk isim ve diğerleri şeklinde kısaltma yapılır (Abisel vd., 2005).
Birden çok kaynaktan alıntı yapılması durumunda kaynaklar birbirinden noktalı virgül ile ayrılmalı ve sıralama yıllara göre geçmişten günümüze doğru yapılmalıdır (Köker, 1998; Öztürk, 2004; ...).
Kısaltmalar metinde ilk kez sunulurken açık olarak yazılarak kısaltma paranteze alınır, sonrasında ise sadece kısaltma kullanılır. Örneğin; Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) yaşam kalitesinin artmasına ve ülkemizin sürdürülebilir gelişmesine hizmet eden, bilim ve teknoloji alanlarında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı ve paylaşımcı bir kurumdur. TÜBİTAK bu kapsamda ……

Kaynaklar Bölümü Genel Kuralları
Kaynak gösterimi “Soyadı, A. (Yıl).” olarak yapılmalıdır. Örneğin: Köker, S. (2019). Kurumsal kaynaklar ise şu şekilde gösterilir: TÜBİTAK. (2020).
Kaynakçada aynı yazarın çok sayıda kaynağı varsa, kaynaklar eskiden yeni tarihe doğru sıralanarak yazılır. Aynı tarihli kaynaklarda harf ile sıralama yapılır. Örneğin: 2000a, 2000b.
Aynı soyadlı yazarlardan, yayını daha eski tarihli olsa bile adının ilk harfi alfabetik olarak önce gelen kaynakçada önce belirtilir.
Kitap ve raporların kaynakçada gösteriminde kitabevi, yayınevi adı, “… kitabevi, ‟,„ yayınevi”, “… yay.” vb. ekler veya kısaltmalar belirtilmeksizin verilir. Örneğin;
Alpar, R. (2013). Uygulamalı Çok Değişkenli İstatistiksel Yöntemler. Detay.

Makale türündeki kaynakların gösterilmesi:
Soyadı, A. (2020). Makalenin tam adı. Yayınlanan derginin adı, Cilt(Sayı), ilksayfa-sonsayfa.
Elektronik dergiden makalelerde ise varsa DOI numarası, yoksa URL eklenir.
Suner, A., Çelikoğlu, C. C. (2008). Uygunluk analizinin benzer çok değişkenli analiz yöntemleri ile karşılaştırılması. İstatistikçiler Dergisi, 1(2), 9-15. https://doi.org/10.15835/nbha43XXXX

Kitap türündeki kaynakların gösterilmesi:
Soyad1, A1., ve Soyad2, A2. (2020). Kitabın Adı (varsa kaçıncı baskı olduğu). Yayıncı kuruluş.
Kitabın erişim bağlantısı varsa veya DOI adresi mevcutsa sonuna eklenmelidir.
McIlwraith, C. W., Nixon, A. J., ve Wright, I. M. (2015). Diagnostic and Surgical Arthroscopy in the Horse (4. Baskı). Mosby. https://doi.org/10.1016/B978-0-7234-3693-5.3XXX-X

Kongre, Sempozyum, Konferans vb. bildirisi türündeki kaynakların gösterilmesi:
Soyad, A. (2020). Bildirinin başlığı. Tam metin kitabının/Konferansın başlığı (ilkSayfa-sonSayfa). Yeri: varsa yayıncı kuruluş.
Erişim bağlantısı varsa internet adresi tam olarak verilmelidir.
Yılmaz, B., 2015. Türkiye’de arıcılık. Ormanlarımız ve Arıcılık Çalıştayı (49-86), Bolu. http://www.tab.org.tr/ormanlarimiz-ve-aricilik-calistayi.html

Tez türündeki kaynakların gösterilmesi:
Soyadı, A. (2020). Tezin tam adı. Üniversite ve Enstitü Adı, Bulunduğu yer.
Tez YÖK’den indirilmiş ise URL adresi de künye bilgileri sonuna verilir. Basılmamış tezlerde enstitü adından sonra parantez içinde basılmamış ifadesi kullanılır.
Sezgin, A. (2008). Erzurum ilinde uygulanan hayvancılığa yönelik çiftçi eğitimi projelerinin karşılaştırmalı analizi. Atatürk Üniversitesi/Fen Bilimleri Enstitüsü (Basılmamış doktora tezi), Erzurum.

ETİK İLKELER

Tarım Ekonomisi Araştırmaları Dergisi’nin yayın süreci etik ilkeler çerçevesinde gerçekleştirilmekte olup süreç içerisinde yer alan tüm paydaşlar Yayın Etiği Komitesi (Committee on Publication Ethics -COPE) tarafından belirtilen etik ilkelere uymak zorundadır. Aşağıda özet halinde sunulan etik ilkeler hakkında detaylı bilgiye https://publicationethics.org/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Yazarlar için Etik İlkeler
• Çalışmalar özgün, başka yerde yayınlanmamış ve bilimsel araştırma ve yayın etiğine uygun olmalıdır.
• Editör, yayın kurulu veya hakemler tarafından yazardan makalesine ait ham veriler talep edebilir. Bundan dolayı yazar makalesine ait ham verileri sunacak şekilde hazır bulundurmalıdır.
• Çalışmaya tüm yazarların katkı sağlaması beklenmektedir.
• Makalede geçen tüm veriler gerçek ve orijinal olmalıdır.
• Makalenin etik kurul onayı gerektirip gerektirmediği yazarların sorumluluğundadır. Etik kurul onayı materyal ve yöntem bölümünde belirtilmelidir.
Hakemler için Etik İlkeler
• Tarafsız olmalı ve değerlendirmeleri objektif olarak yapmalıdır.
• Gerektiğinde destekleyici tartışmalar ve referanslarla görüşlerini açıkça ifade etmelidir. Ancak bu ifadeler karalayıcı veya yazarın kişisel eleştirisi şeklinde olmamalıdır.
• Yazar(lar)la, araştırmayla ve/veya araştırmaya fon sağlayıcılar ile çıkar çatışması/çakışması içerisinde olmamalıdır.
• Değerlendirme sürecinde çıkar çatışması/çakışması ile karşı karşıya olduğunu düşünürse, çalışmayı incelemeyi reddederek, dergi editörünü bilgilendirmelidir.
• Kendilerine verilen materyallerin gizliliğine saygı göstermeli ve yayınlanmamış makaleleri üçüncü şahıslarla tartışmamalı veya bilgileri kendi çalışmalarında kullanmamalıdır.
Editörler için Etik İlkeler
• Her zaman editoryal bağımsızlık ilkesi benimsenmelidir.
• Editoryal kararlar politik, finansal veya kişisel etkilerinden uzak, çalışmaların kalitesine ve konusuna uygun hakem değerlendirmesine dayanmalıdır.
• Hakemler ile yazar(lar) arasında çıkar çatışması/çakışması olmamasına özen göstermelidir.
• Çift-kör hakemlik nedeniyle yazar(lar)ın ve hakemlerin kimlik bilgilerini gizlemekle yükümlüdür.
• Makale değerlendirme sürecinde hakemlere rehberlik etmek ve talep ettiği bilgiyi sağlamakla görevlidir.
• Editörlerin veya yayın kurulu üyelerinin kendi dergilerinde yayın yapabilmeleri reddedilmemelidir. Ancak konumlarından yararlanmamalı ve süreç dergi prosedürüne göre ilerlemelidir.

Etik Kurul Onayı
Yazarlar yayınlatmak istedikleri makale ile ilgili olarak gerekli olan etik kurul onayını aldıkları kurumu ve onay numarasını materyal ve yöntem bölümünde mutlaka belirtmelidirler. Yayın kurulu gerekli gördüğünde “Etik Kurul Onay Belgesini” ayrıca isteyebilir. Makalenin etik kurul onayı gerektirip gerektirmediği aşağıda bildirilen kısımdan yazarlar ve alan editörleri tarafından mutlaka sorgulanması gerekmektedir.

Etik kurul onayı gerektiren araştırmalar;
• Anket, mülakat, odak grup çalışması, gözlem, deney, görüşme teknikleri kullanılarak katılımcılardan veri toplanmasını gerektiren nitel ya da nicel yaklaşımlarla yürütülen her türlü araştırma,
• İnsan ve hayvanların (materyal/veriler dahil) deneysel ya da diğer bilimsel amaçlarla kullanılması,
• İnsanlar üzerinde yapılan klinik araştırmalar,
• Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar,
• Kişisel verilerin korunması kanunu gereğince retrospektif çalışmalar,

Yayın Etiği ve Bilimsel Araştırmaya Uygun Olmayan Eylemler
İntihal: Başkalarının fikirlerini, yöntemlerini, verilerini, uygulamalarını, yazılarını, şekillerini veya eserlerini sahiplerine atıf yapmadan kendi eseriymiş gibi sunmak.
Uydurma/Sahtecilik: Bir bilimsel araştırma yapılmadan yapılmış gibi veriler uydurmak, bunları rapor etmek veya yayınlamak. Araştırmaya dayanmayan veriler üretmek, makaleyi gerçek olmayan verilere dayandırarak düzenlemek ya da değiştirmek, yapılmamış bir araştırmayı yapılmış gibi göstermek, yayınlamak.
Yayın tekrarı: Bir araştırmanın sonuçlarını başka dergide tekrar yayınlamak.
Çarpıtma: Araştırma verilerini tahrif etmek, araştırmada kullanılmayan yöntem, cihaz ve materyalleri kullanılmış gibi göstermek, araştırma hipotezine uygun olmayan verileri değerlendirmeye almak, veriler ve/veya sonuçlarla oynamak, destek alınanların çıkarları doğrultusunda araştırma sonuçlarını tahrif etmek veya şekillendirmek.
Parçalara ayırmak: Bir araştırmanın sonuçlarını uygun olmayan biçimde parçalara ayırarak ve birbirine atıf yapmadan çok sayıda yayın yaparak ayrı eserler olarak sunmak.
Haksız yazarlık: Sunulan makalede katkısı olmayan kişileri yazarlar arasına dahil etmek, katkısı olan kişileri yazarlar arasına dahil etmemek, yazar sıralamasını gerekçesiz ve uygun olmayan bir biçimde değiştirmek.
Diğer etik ihlalleri: Destek alınarak yürütülen araştırmaların yayınlarında destek veren kişi, kurum veya kuruluşlar ile onların araştırmadaki katkılarını açık bir biçimde belirtmemek, insan ve hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda etik kurallara uymamak, hakem olarak incelemek üzere görevlendirildiği bir eserde yer alan bilgileri yayınlanmadan önce başkalarıyla paylaşmak.

YAYIN POLİTİKASI

Tarım Ekonomisi Araştırmaları Dergisi’ne Türkçe ve İngilizce araştırma ve derleme makaleleri kabul edilmektedir. Yayınlanması talebi ile gönderilen makalelerin diğer dergilerde yayınlanmamış ve/veya yayınlanması amacıyla gönderilmemiş olması gerekmektedir. Makale başvuruları DergiPark sistemi üzerinden veya tead.tepge@gmail.com e-posta adresine sorumlu yazar tarafından yapılmalıdır. Dergimize https://dergipark.org.tr/tr/pub/tead adresinden ulaşabilirsiniz.

Makale başvurusunda; tam metin makale ve tüm yazarlar tarafından imzalanmış ve taratılmış telif hakkı devir sözleşmesinin DergiPark sistemine yüklenmesi veya tead.tepge@gmail.com e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Tarım Ekonomisi Araştırmaları Dergisi’ne gönderilen ve bir araştırma kurumu ya da fonu tarafından desteklenen çalışmalarda, desteği sağlayan kuruluşun adı ve proje numarası belirtilmelidir. Ayrıca, çalışmaya katkısı için teşekkür edilecek kişi veya kurumlar varsa bu gibi durumların da belirtilmesi gerekmektedir.

Yayınlanan makalelerin tüm hakları Tarım Ekonomisi Araştırmaları Dergisine aittir. Makalenin bilimsel sorumluluğu yazar(lar)ına aittir. Yazarlara telif ücreti ödenmez. Dergimizde yayınlanan makalelerin bir kısmı veya tamamı dergimiz kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Tarım Ekonomisi Araştırmaları Dergisi intihal konusunda oldukça hassastır ve bu konuda asla tolerans göstermemektedir. Bu nedenle yazarlar tarafından dergiye gönderilen makalelerin benzerlik taraması yapılmalı ve benzerlik oranı kaynakça hariç en fazla %20 olmalıdır.

Yayın Ücreti
Tarım Ekonomisi Araştırmaları Dergisi’ne gönderilen makaleler için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ayrıca herhangi bir reklam ve sponsorluk kabul etmemekte ve yayın sayfasında bunlara yer vermemektedir.

Açık Erişim Politikası
Tarım Ekonomisi Araştırmaları Dergisi’nde yayınlanan makaleler tam metin ve sayı tam dosyası olarak dergi sayfamızda yer almakta ve tüm kullanıcıların açık erişimine sunulmaktadır.

Arşivleme
Tarım Ekonomisi Araştırmaları Dergisi’nin yayınlamış olduğu tüm makaleler tam metin ve sayı tam dosyaları olarak DERGİPARK sistemi üzerinde arşivlenmektedir. Arşivimize https://dergipark.org.tr/tr/pub/tead/archive adresinden ulaşabilirsiniz.

Tarım Ekonomisi Araştırmaları Dergisi’ne gönderilen makaleler için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ayrıca herhangi bir reklam ve sponsorluk kabul etmemekte ve yayın sayfasında bunlara yer vermemektedir.