Güncel Sayı

Sayı: 1, 18.03.2024

Yıl: 2024

Troy Museum Journal, Müzecilik, Arkeoloji, Tarih, Sanat Tarihi, Etnografya, Sosyoloji, Coğrafya, Edebiyat Tarihi, Felsefe Tarihi ve Kültürel Çalışmalar gibi alanlarda bilimsel araştırma ölçütlerine ve etik kurallara uygun bir şekilde yazılmış bilimsel makaleler, araştırma inceleme makaleleri, derleme yazıları gibi çalışmaları yayınlamayı ve araştırmacılar ile paylaşmayı amaçlamaktadır. 

Derginin genel kapsamını Müzecilik, Arkeoloji, Tarih, Sanat Tarihi, Etnografya belirlemekle birlikte bunlarla ilişkili Sosyoloji, Coğrafya, Edebiyat Tarihi, Felsefe Tarihi ve Kültürel Çalışmalara kuramsal ve yöntemsel yaklaşımları içeren makalelere de açıktır.

Makaleler, American Psychological Association (APA) kurallarına uygun olarak hazırlanmalıdır.

Makaleler, Makale Yazım Kuralları’na uymadığı durumlarda, sistem tarafından, düzeltilmek üzere yazara gönderilmektedir. Makaleler yazar tarafından düzeltildikten sonra hakem değerlendirme sürecine girmektedir. Yayın Kurulu tarafından yapılan ön değerlendirmeden geçtikten sonra, konu ile ilgili editör ve iki hakem tarafından değerlendirilir, editör ve hakemlerden olumlu görüş gelmesi halinde, Türkçe ve yabancı dil editörlerinin de kontrolleri sonucunda yayımlanır.

Makaleler mutlaka makale şablonu göz önünde bulundurularak sisteme yüklenmelidir. Makale şablonu, makalenin formatı ile ilgili ayrıntıların (başlık, yazar adı, kaynakça, yazı tipi vb. ) hangi biçimde uygulanacağını gösterir. Yazarlar makalelerini bu şablonun içine şablona uygun biçimde yazarak sisteme yüklemelidir. Makale şablonuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Troy Museum Journal Makale Şablonu Linki:

https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/29669

Troy Museum Journal Telif Hakkı Sözleşmesi Linki

https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/29942

Troy Museum Journal, açık erişimlidir. Yazarlardan makale başvurusu veya yayını için herhangi bir ücret talep edilmez. Okuyucular derginin elektronik yayınına ücretsiz olarak erişebilir. Makalelerin değerlendirme süresi yaklaşık olarak iki aydır. Dergiye gönderilen yazılar daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış olmalıdır.
Dergimize gönderilen tüm makaleler için yazarların İntihal.net, iThenticate, Turnitin programlarından birinden almış oldukları intihal raporlarını sisteme yüklemelidirler. Referanslar hariç %15’in üzerinde benzerlik oranı çıkan makaleler değerlendirme aşamasına geçmeden reddedilir.
Makaleler American Psychological Association (APA) kurallarına uygun olarak hazırlanmalıdır.
Ön incelemede yazım kurallarına uymadığı tespit edilen makaleler reddedilir. Reddedilen makaleler düzeltilmiş dahi olsa tekrar önerilmesi durumunda kabul edilmez. Makaleler, Makale Yazım Kuralları’na uymadığı durumlarda, sistem tarafından, düzeltilmek üzere yazara gönderilmektedir. Makaleler yazar tarafından düzeltildikten sonra hakem değerlendirme sürecine girmektedir. Yayın Kurulu tarafından yapılan ön değerlendirmeden geçtikten sonra, konu ile ilgili iki hakem tarafından değerlendirilir ve iki hakemden olumlu görüş gelmesi durumunda yayımlanır. Bir hakemin olumlu diğerinin olumsuz rapor vermesi durumunda üçüncü bir hakemin görüşüne başvurulur. Toplamda iki olumlu hakem görüşü alan makaleler yayımlanır.
Makaleler mutlaka makale şablonu göz önünde bulundurularak sisteme yüklenmelidir. Makale şablonu, makalenin formatı ile ilgili ayrıntıların (başlık, yazar adı, kaynakça, yazı tipi vb. ) hangi biçimde uygulanacağını gösterir. Yazarlar makalelerini bu şablonun içine şablona uygun biçimde yazarak sisteme yüklemelidir.


Editör Sorumlulukları:
-Editörler gönderilen bir çalışmayı kabul etmek yada reddetmek için gereken bütün sorumluluk ve yetkiye sahiptir.
-Editörün kabul ettiği ya da reddettiği çalışmalar ile ilgili çıkar çatışması bulunmamalıdır.
-Sadece alana özgü ve özgün faydalar sağlayacak çalışmalar kabul edilmelidir.
-Hakemlerin gizliliğine önem verilmelidir.
-Veri sahteciliği, intihal gibi durumlara engel olunmalıdır.

Hakem Sorumlulukları:
-Değerlendirmeler objektif bir şekilde yapılmalıdır.
-Hakemler değerlendirdikleri yayın ile ilgili herhangi bir çıkar çatışması içerisinde olmamalıdır.
-Değerlendirilen çalışmaların gizliliğine önem verilmelidir.
-Değerlendirme sürecinde etik kurallara bağlı kalınmalıdır.

Yazarlık ve Yazar Sorumlulukları:
-Makalede yer alan yazarların tümü çalışmaya önemli derecede katkıda bulunmalıdır.
-Çalışmada yer alan verilerin orijinal, gerçek ve özgün olduğunu beyan edilmelidir.
-Tüm yazarlar çalışmadaki hatalardan ve hataların düzeltilmesinden sorumludur.
-Çalışmadaki referanslarla eksiksiz bir şekilde verilmelidir.
-Gönderilen yayınının diğer bir dergiye eş zamanlı gönderilmemiş olması gerekmektedir.

Dergi okuyucularının yayınlanmış çalışmaların herhangi birinde intihal, veri sahteciliği, etik kurallara uyulmaması gibi durumların tespiti halinde dergiyi ivedilikle bilgilendirmesi beklenmektedir.

Hiçbir ad altında yazar veya kurumundan ücret alınmaz.