BibTex RIS Kaynak Göster

MYOM YANLIŞ TANISI ALAN SERVİKS VE VAJİNANIN BERRAK HÜCRELİ ADENOKARSİNOMU: VAKA SUNUMU VE LİTERATÜR TARAMASI

Yıl 2015, Cilt: 18 Sayı: 1, 29 - 34, 01.01.2015

Öz

Berrak hücreli adenokarsinom (BHA), serviks ve vajenin nadir görülen bir müsinöz adenokarsinom alt tipidir. En sık görülen belirtisi anormal vajinal kanamadır. Bu yazıda myoma uteri tanısı ile yapılan cerrahi sonrasında tanı alan bir serviks ve vajen BHA vakasını ve literatür derlemesini ortaya koyduk. BHA oldukça nadir bir hastalık olması nedeniyle, standart tarama testleri, tanı ve tedavi yöntemleri henüz tam olarak ortaya konulamamıştır. BHA'nın bu özellikleri preoperatif tanısını zorlaştırmaktadır. Bundan dolayı, BHA tanısının doğru konulabilmesi, etkin yönetimi ve tedavi stratejilerinin tam olarak belirlenebilmesi için çok merkezli başka metaanalizlere ihtiyaç vardır.

CLEAR CELL ADENOCARCINOMA OF CERVIX AND VAGINA MISDIAGNOSED AS MYOMA: CASE REPORT AND LITERATURE REVIEW

Yıl 2015, Cilt: 18 Sayı: 1, 29 - 34, 01.01.2015

Öz

Clear cell adenocarcinoma (CCA) is a rare variant of mucinous adenocarcinoma of the cervix and vagina. The most common presenting symptom is abnormal vaginal bleeding. Here, we report a case and literature review of CCA of cervix and vagina which was incidentally diagnosed after surgery performed for myoma uteri. Since CCA is an extremely rare disease, standard screening tests, diagnostic tools and treatment methods have not been completely established yet. These features of CCA make it difficult to diagnose preoperatively. Hence, additional studies are needed to diagnose CCA correctly and determine definitive management and treatment principles through meta-analysis using multicenter data.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA33BH46DK
Bölüm Olgu Sunumu
Yazarlar

Ulaş Solmaz Bu kişi benim

Atalay Ekin Bu kişi benim

Murat Levent Dereli Bu kişi benim

Emre Mat Bu kişi benim

Cenk Gezer Bu kişi benim

Muzaffer Sancı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2015
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 18 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Solmaz, U., Ekin, A., Dereli, M. L., Mat, E., vd. (2015). MYOM YANLIŞ TANISI ALAN SERVİKS VE VAJİNANIN BERRAK HÜCRELİ ADENOKARSİNOMU: VAKA SUNUMU VE LİTERATÜR TARAMASI. Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi, 18(1), 29-34.
AMA Solmaz U, Ekin A, Dereli ML, Mat E, Gezer C, Sancı M. MYOM YANLIŞ TANISI ALAN SERVİKS VE VAJİNANIN BERRAK HÜCRELİ ADENOKARSİNOMU: VAKA SUNUMU VE LİTERATÜR TARAMASI. TRSGO Dergisi. Ocak 2015;18(1):29-34.
Chicago Solmaz, Ulaş, Atalay Ekin, Murat Levent Dereli, Emre Mat, Cenk Gezer, ve Muzaffer Sancı. “MYOM YANLIŞ TANISI ALAN SERVİKS VE VAJİNANIN BERRAK HÜCRELİ ADENOKARSİNOMU: VAKA SUNUMU VE LİTERATÜR TARAMASI”. Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi 18, sy. 1 (Ocak 2015): 29-34.
EndNote Solmaz U, Ekin A, Dereli ML, Mat E, Gezer C, Sancı M (01 Ocak 2015) MYOM YANLIŞ TANISI ALAN SERVİKS VE VAJİNANIN BERRAK HÜCRELİ ADENOKARSİNOMU: VAKA SUNUMU VE LİTERATÜR TARAMASI. Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi 18 1 29–34.
IEEE U. Solmaz, A. Ekin, M. L. Dereli, E. Mat, C. Gezer, ve M. Sancı, “MYOM YANLIŞ TANISI ALAN SERVİKS VE VAJİNANIN BERRAK HÜCRELİ ADENOKARSİNOMU: VAKA SUNUMU VE LİTERATÜR TARAMASI”, TRSGO Dergisi, c. 18, sy. 1, ss. 29–34, 2015.
ISNAD Solmaz, Ulaş vd. “MYOM YANLIŞ TANISI ALAN SERVİKS VE VAJİNANIN BERRAK HÜCRELİ ADENOKARSİNOMU: VAKA SUNUMU VE LİTERATÜR TARAMASI”. Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi 18/1 (Ocak 2015), 29-34.
JAMA Solmaz U, Ekin A, Dereli ML, Mat E, Gezer C, Sancı M. MYOM YANLIŞ TANISI ALAN SERVİKS VE VAJİNANIN BERRAK HÜCRELİ ADENOKARSİNOMU: VAKA SUNUMU VE LİTERATÜR TARAMASI. TRSGO Dergisi. 2015;18:29–34.
MLA Solmaz, Ulaş vd. “MYOM YANLIŞ TANISI ALAN SERVİKS VE VAJİNANIN BERRAK HÜCRELİ ADENOKARSİNOMU: VAKA SUNUMU VE LİTERATÜR TARAMASI”. Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi, c. 18, sy. 1, 2015, ss. 29-34.
Vancouver Solmaz U, Ekin A, Dereli ML, Mat E, Gezer C, Sancı M. MYOM YANLIŞ TANISI ALAN SERVİKS VE VAJİNANIN BERRAK HÜCRELİ ADENOKARSİNOMU: VAKA SUNUMU VE LİTERATÜR TARAMASI. TRSGO Dergisi. 2015;18(1):29-34.