In this study, the effects on quality characteristics such as mass, length, width and color (L*, a* and b*) in blueberry (Vaccinium corymbosum L. cv. 'Bluecrop') fruit of biofilm (ParkaTM) sprayed in pre-harvest different regimes were investigated. The highest fruit mass was measured in T1, T3, T4 and T8 treatments at harvest, whereas all treatments at harvest +7 were similar. At harvest and harvest +7, the highest fruit length was obtained in T1 and T1 and T4 treatments, respectively. Fruit width was similar in all treatments at harvest and harvest +7 (except for T8). L* value of T3, T4, T5, T6 and T9 treatments was higher from T1 at harvest. On the contrary, it was similar in all treatments at harvest +7. It was observed that the a* and b* values of all treatments were similar. When harvesting periods are compared, fruit mass in T3 and T8; T3, T6, T7, T8, T9 and T10 in fruit length; fruit width in T3, T5, T6, T8 and T9; T5, T6 and T7 treatments in b* values was higher at harvest than at harvest +7. As a result, it was revealed that the biofilm could be a significant effect on the physical and color properties of the blueberry fruit.
Biofilm Color properties Fruit mass Harvest period Vaccinium corymbosum L.
Ordu University
Project number: B-2131
Bu çalışmada, hasat öncesi farklı uygulama sıklığında püskürtülen biyofilmin (ParkaTM) maviyemişte (Vaccinium corymbosum L. cv. 'Bluecrop') ağırlık, boy, en ve renk (L*, a* ve b*) gibi meyve kalite özellikleri üzerine olan etkileri incelenmiştir. En yüksek meyve ağırlığı hasatta T1, T3, T4 ve T8 uygulamalarında ölçülürken, hasat+7’de tüm uygulamaların ağırlığı benzer bulunmuştur. Hasat ve hasat+7’de en yüksek meyve boyu sırasıyla T1 ve T1 ve T4 uygulamalarında elde edilmiştir. Hasat ve hasat+7’de (T8 hariç), tüm uygulamalarda meyve genişliği benzer düzeyde olmuştur. T3, T4, T5, T6 ve T9 uygulamalarının L* değeri hasatta T1’den daha yüksek olmuştur. Aksine hasat+7’de tüm uygulamalarda benzer olmuştur. Tüm uygulamaların a* ve b* değerlerinin benzer olduğu gözlenmiştir. Hasat dönemleri karşılaştırıldığında, hasatta T3 ve T8’de meyve ağırlığı; T3, T6, T7, T8, T9 ve T10’da meyve boyu; T3, T5, T6, T8 ve T9’da meyve eni; T5, T6 ve T7 uygulamalarında b* değerleri hasat+7’de ölçülen değerlere kıyasla hasatta daha yüksek olmuştur. Sonuç olarak, biyofilmin maviyemiş meyvesinin fiziksel ve renk özellikleri üzerine önemli bir
etkisinin olabileceği ortaya konmuştur.
Biyofilm Hasat dönemi Meyve ağırlığı Renk özellikleri Vaccinium corymbosum L
Project number: B-2131
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Proje Numarası | Project number: B-2131 |
Yayımlanma Tarihi | 25 Nisan 2022 |
Gönderilme Tarihi | 14 Şubat 2022 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2022 |