Durmuş Günay, 1953 yılında Isparta'nın Sütçüler ilçesinde doğmuştur. Akademik kariyerine İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Makina Mühendisi olarak başlayan Günay, daha sonra Ege Üniversitesi'nde yüksek lisans, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde ise doktora yapmıştır. Akademik hayatı boyunca çeşitli üniversitelerde öğretim üyeliği ve idari görevlerde bulunmuş, 1999'da profesör olmuştur.
Günay, mühendislik alanındaki çalışmalarının yanı sıra, bilim ve teknoloji felsefesi, yükseköğretim ve kültürel konular üzerine de çalışmalar yapmış, bu konularda makale ve kitaplar yayımlamıştır. 2000-2008 yılları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde bölüm başkanı olarak görev yapmış, 2004-2007 yıllarında ise Tarım ve Ulaştırma Bakanlıklarında danışmanlık yapmıştır.
2008 yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi olarak atanmış ve bu görevini 2016 yılına kadar sürdürmüştür. 2016'dan itibaren Maltepe Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaya devam etmiştir. Durmuş Günay, akademik ve idari kariyeri boyunca Türkiye'nin eğitim ve yükseköğretim sistemine katkı sunmayı gaye edinmiş biridir.
Email: acalik@mehmetakif.edu.tr
Ronald Barnett is Emeritus Professor at the Institute of Education, University of London. He is a leading philosopher, theorist and analyst of higher education and, for the past thirty years, has been developing a social philosophy of the university, in which work he has been combating a ‘double undermining’ of higher education but also advancing practical principles and novel concepts as a way of glimpsing spaces for new kinds of understandings and practices.
He is the author of many influential books (several of which have won prizes), a noted speaker (having been a guest speaker at over 40 countries) and a consultant on higher education matters. For over twenty years, he taught on postgraduate courses and supervised doctoral students and continues to act as an external examiner.
Fatih Safa Erenay, PhD, is an Associate Professor in the Department of Management Sciences at the University of Waterloo, where he has been a faculty member since January 2011. He earned his PhD in Industrial and Systems Engineering from the University of Wisconsin-Madison in 2010, following his MSc and BSc degrees in Industrial Engineering from Bilkent University, Turkey.
Dr. Erenay's research focuses on developing novel mathematical models for optimal screening, multicriteria scheduling, and dynamic programming approaches for chronic disorder management. He has received several prestigious grants, including NSERC Discovery Grants, and has collaborated with renowned institutions such as the Mayo Clinic and the Ontario Ministry of Health.
Dr. Erenay has been recognized with numerous awards, including the INFORMS Pierskalla Best Paper Award Finalist and the Service Science Best Paper Award. His students have also achieved significant accolades under his supervision, further highlighting his impact in the field.
Prof. Dr. Mehmet Şükrü Bellibaş, Eğitim Bilimleri alanında lisans eğitimini İstanbul Üniversitesinde (2009), Eğitim Yönetimi alanında doktora eğitimini Michigan State Üniversitesinde (2014) tamamladı. Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümüne 2015 yılında Yardımcı Doçent olarak atanan Bellibaş, 2017 yılında Eğitim Yönetimi alanında Doçent, 2024 yılında Profesör oldu. Hâlen Sharjah Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. Mehmet Şükrü Bellibaş'ın saygın ulusal ve uluslararası dizinlerde taranan dergilerde 50'den fazla yayımlanmış çok sayıda makalesi mevcuttur. Prof. Dr. Mehmet Şükrü Bellibaş'ın araştırma alanı eğitim yönetimidir.
Doğuş Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Maltepe Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır. Satış, Dijital Pazarlama, Stratejik Pazarlama ve Bütünleşik Pazarlama, E-ticaret, Sosyal Medya, Müşteri İlişkileri Yönetimi ve Dijital Dönüşüm gibi konularda çalışmalarını sürdürmektedir. Prof. Dr. TELLİ’nin yukarıda geçen alanlarda ulusal ve uluslararası pek çok kitabı ve makalesi bulunmaktadır. Son yıllarda özellikle mobil pazarlama, e-öğrenme ve dijitalleşme üzerinde araştırmalarını yoğunlaştıran Prof. Dr. TELLİ'nin 2009 yılında yazmış olduğu “Mobilized Marketing and The Consumer Technological Developments and Challenges” başlıklı kitabı ABD’de İşletme Referans Kitapları arasında yer almıştır. 30’dan fazla kitap, kitap bölümü ve kitap editörlükleri ve 100’den fazla makalesi yayınlanmıştır. Türkiye’de hem akademik hem de uygulayıcılık yönüyle “Uzaktan Öğrenme” ve “E-öğrenme” çalışmaları gerçekleştiren nadir araştırmacılardandır. 2018 yılında “Kamuda Dijital Dönüşüm” adlı kitabın, 2019 yılında da “Yapay Zeka ve Gelecek” adlı kitabın editörlüğünü yürütmüştür. 2020’de Dijital Dönüşüm ve Bilgi Çağında Müşteri İlişkileri Yönetimi başlıklı kitapların editörlüğünü gerçekleştirmiştir. 2021 yılında Pazarlamada Dönüşüm kitabının editörlüğünü gerçekleştirmiştir. Ayrıca gerçekleştirdiği Mobil Yaşam ve Uygulamaları Konferansları, Lise ve Üniversitelerarası Sosyal Sorumluluk Reklam Tasarımları Yarışması (2010) ve Maltepe Üniversitesinde düzenlediği Dekanla Çay Saati (2018’den itibaren) ve Maltepe Üniversitesi Plogging Yarışları (2019) gibi çizgi dışı çok yönlü çalışmaları bulunmaktadır. Türk Proje Yönetim Meslek Enstitüsü tarafından 2020’de yılın en iyi proje yöneticisi seçilmiştir.
Orkun YILDIZ has an interest in academic topics such as business model, digital transformation, human-computer interaction, innovation and technology management. He has been on the editorial board of various academic journals in the field of management information systems (MIS). These journals are Organizational and End-user Computing (SSCI), Journal of Global Information Systems (SSCI), The Service Industries Journal (SSCI), Neural Computing and Applications Journal (SSCI-E), Australasian Journal of Information Systems (ESCI), Journal of Hospitality and Technology (ESCI), International Journal of e-business (ESCI), International Journal of e-adoption (Scopus), International Journal of Innovation and Technology (Scopus), Theoretical Economics Letters (EconLit), and Journal of Management & Production. Additionally, he served as a referee on conference boards such as the European Conference of Information Systems (ECIS) 2018 (Portsmouth, UK). Currently, he works as an academician in the MIS department at Izmir Democracy University (Turkey), where he teaches MIS related courses and conducts research.
Email: ch.maheshkar@gmail.com ; chandan.maheshkar@cdgi.edu.in
Prof. Dr. Şahin Karasar, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde, yüksek lisansını Marquette University Wisconsin’de ve doktorasını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamlamıştır. 2001-2004 yıllarında Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı ve rektör yardımcılığı görevlerini üstlenmiş, 2004-2005 yıllarında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır. 2005’te Maltepe Üniversitesi’nde Dekan Yardımcısı olarak göreve başlayan Karasar, 2007-2010 yılları arasında Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı ve Rektör Yardımcılığı yapmıştır. 2010’da Türk Hava Yolları’nda Eğitim Başkanı olarak çalışmış, 2013-2022 yılları arasında Maltepe Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürütmüştür. 2022 yılında T.C. MEB Şikago Eğitim Ataşeliği’ne atanmıştır. Halen İçişleri Bakanlığı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Öğretim Üyesidir.
Prof. Dr. Hamza Kandur, 1964 yılında Sivas’ta doğmuş, ilk ve orta öğrenimini burada tamamlamıştır. 1986’da Hacettepe Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile lisansüstü eğitim için İngiltere’ye gitmiştir. Yüksek lisansını Loughborough University of Technology’de, doktorasını ise 1992 yılında University College London’da “Elektronik Belge Yönetimi” konusunda tamamlamıştır. Aynı yıl Türkiye’ye dönerek Marmara Üniversitesi’nde akademik kariyerine başlamış, 1998’de doçent, 2006’da profesör unvanlarını almıştır. Halen Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır. Çalışma alanları arasında elektronik belge yönetimi, belge standartları ve e-devlet uygulamaları bulunmaktadır.
Ankara doğumlu. Lisans ve lisansüstü eğitimini Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde tamamladı. Lisansüstü eğitimi sırasında Viyana Çevresi’nin bilimsellik ölçütünü incelediği yüksek lisans tezini ve Hegel, Marx ve Fukuyama’nın tarih felsefelerini incelediği doktora tezini yazdı. Hâlen Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve çalışmalarını epistemoloji, ontoloji ve dil felsefesi alanlarında sürdürmektedir.
Başlıca eserleri: Tarihin Sonu Fikri ve Küreselleşme: Fukuyama’nın Hegel ve Marx Yorumu’nun Değerlendirilmesi (2015); Modern Mantık (Ed. 2017); Çağdaş Fransız Felsefesi (Ed., 2019); Emek ve Mülkiyet (Ed., 2022); Başkası ve Şiddet (Ed., 2022)
Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü
Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı
Araştırma Alanları: Bilişsel Bilim, Enformasyon Teknolojileri, Benzetim ve Modelleme, Yapay Zeka, Bilgisayarda Öğrenme ve Örüntü Tanıma, Belirsizlik Yönetimi, Bilgi Mühendisliği, Bilgisayar Öğrenimi, Bulanık Kümeler ve Sistemler, Sinirsel Ağlar, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Benzetim, Üretim Planlaması ve Kontrolü, Çizelgeleme (Scheduling), Hizmet Sistemleri Modellemesi ve Analizi, Proje Yönetimi, Mühendislik Ekonomisi, Kalite ve Güvenilirlik, Stratejik Planlama, Karar Kuramı, Çok Kriterli Karar Verme, Karar Destek Sistemleri
Lisans eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi ilahiyat fakültesinde tamamlamıştır. "Farabi'de Dil Felsefesi" başlıklı yüksek lisansını SDÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde ve "Kadı Abdülcebbar'da Söz-Anlam İlişkisi -Kasdu'l-Mütekellim Problemi Bağlamında- başlıklı doktora tezini SDÜ İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı. Doçentlik ve Profesörlük çalışmalarını mantık biliminde hazırlamıştır. Mantık alanında çalışmalarını sürdürmektedir.
Articles published in the Journal of University Research (Üniversite Araştırmaları Dergisi - ÜAD) are licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) License .