Volume: 13 Issue: 2, 7/23/23

Year: 2023
Education, Statistics, Symbolic Calculation
Education
Asst. Prof. Dr. Yasin YALÇIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ
Educational Technology and Computing

The aim of the Journal of Educational Technology Theory and Practice (ETTP) is to provide an international refereed scholarly and open access journal to publish high quality studies in the field of Educational Technology.

The journal publishes studies focusing on theoretical and practical aspects of educational technology including but not limited to research reports, experimental studies, survey studies, and research reviews. These studies can be analysis, development, implementation, and evaluation of the interventions designed to propose the solutions with technology for educational/instructional needs of individuals and society, made with different methodological approaches. 

Target audience of the journal consists of academicians, graduate students, and teachers who work in educational technology field and use it in their practice as well as instructional designers who work in government and corporate context.

Text Format


Please check the manuscript submission template for text formatting, tables and figures. For references and citations, author(s) should follow current APA style guide.

Text

The text of the manuscript is limited to 8000 words including the abstract and references.

Title Page

Title page should include:

A short and meaningful title must be included to summarize purpose of the study, the variables in the study, and the participants.
Name(s) of the authors.
The affiliation(s) and the address(es) of the author(s).
The e-mail address, phone, and fax numbers of corresponding author.
A concise and informative abstract that reflects the purpose of the study. Please provide an informative an abstract with maximum 300 words. The abstract should not contain any undefined acronym or abbreviation.
Keywords

Please provide 3-4 keywords for indexing purposes.

Summary

Depending on the language of the study, a comprehensive English summary of 1000 words (if the language is Turkish) or Turkish (if the language is English) should be provided.

Main text and headings

Please prepare the main text and headings based on the formatting provided in the submission template.

Tables and Figures

Please prepare the manuscript based on the formatting provided in the submission template 

Eğitim Teknolojisi Kuram ve Uygulama (ETKU) dergisi ULAKBİM DergiPark platformunda “Hakemli Dergi” statüsünde, Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki sayı olarak, sadece elektronik formatta ve diğer dilde geniş özetle birlikte Türkçe ya da İngilizce olarak yayımlanmaktadır.

ETKU dergisine gönderilen çalışmaların daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ve/veya incelenme sürecinde olmaması gerekir. Eğitim Teknolojisi alanına giren araştırma raporları, deneysel ve betimsel çalışmalar, yöntem geliştirme ve gözden geçirme çalışmaları kabul edilir.

ETKU dergisine gönderilen bütün makaleler amaç, kapsam, yöntem ve yazım kuralları açısından editöryal süreçten geçirildikten sonra öncelikle iki hakem tarafından çift yönlü kör değerlendirme yöntemiyle bilimsel olarak değerlendirilir. Gerek duyulduğu durumlarda aynı yöntemle ek hakem görüşüne başvurulabilir.

Değerlendirme süreci tamamlanan her bir çalışma için Ret, Kabul, Majör ya da Minör Düzeltme kararlarından birisi verilir. Düzeltme kararı verilen çalışmalar için belirlenen süre içerisinde gerçekleşmeyen geri dönüşler için çalışmanın dergi sürecinden çekildiği varsayılır.

Gerekçeli yanıtları içeren düzeltmeler editöryal incelemeye tabi tutulur ve gerektiğinde yazar(lar)dan ek düzeltme talep edilebilir. Bu aşama, makalenin dergiye basım için kabul edildiği anlamına gelmemektedir. Gerçekleştirilen son editöryal inceleme sonucunda makale üzerinde yazarlar tarafından gerekli revizelerin yapıldığına kanaat getirildiği takdirde kabul süreci başlatılır. Kabul edilen bütün makalelere DOI numarası verilir.

Dergi bölümlerinden birisi olan Bilgi Köşesi için gönderilen çalışmalar, yeni yöntem, teknik ya da modellerin kullanımına ya da mevcut olanların uygulanmasına ilişkin yenilikçi bakış açıları getiren pratik bilgi sunar. Bu bölüm için gönderilen çalışmalar teknik not türünde sınıflandırılır ve hakem değerlendirmesine tabi tutulmadan editöryal incelemenin ardından yayınlanır. Bu çalışmaların içeriklerinde verilen bilgilerin doğruluğundan yazar(lar) sorumludur.

Editör;
a) dergiye gönderilen çalışmaların derginin etik politikalarına uygun olmasını,
b) değerlendirmenin dergi süreçlerine uygun olarak çalışmanın konusunda uzman hakemlerce gerçekleştirilmesini,
c) değerlendirme sürecinin öngörülen sürede tamamlanması için gerekli işbirliği ve koordinasyonu sağlamakla yükümlüdür.
ETKU dergisine makale gönderen tüm yazarlar;
a) sunulan makalenin yazar(lar)ın orijinal çalışması olduğunu,
b) sunulan makaleyle ilgili tüm hakların Eğitim Teknolojisi Kuram ve Uygulama (ETKU) dergisine devredildiğini,
c) sunulan makalenin son halini gördüklerini ve onayladıklarını,
ç) makalenin elektronik ve/veya basılı olarak başka bir ortamda yayınlanmadığını ya da şu anda yayınlanmak üzere sunulmuş olmadığını,
d) makalede bulunan metnin ve görsellerin diğer şahıslara ait olan Telif Haklarını ihlal etmediklerini,
e) sunulan makale üzerindeki işleme, çoğaltma, temsil, basım, yayım, dağıtım ve İnternet yoluyla iletim de dâhil olmak üzere her türlü umuma iletim haklarını ETKU dergisine devretmeyi kabul ve taahhüt ederler.

Bununla birlikte yazar(lar)ın makaleyi ticari olarak sunmamak şartıyla akademik amaçları için çoğaltma, postayla veya elektronik yolla dağıtma hakkı gibi fikri mülkiyet hakları saklıdır. Makalenin herhangi bir bölümünün başka bir yayında kullanılmasına ETKU dergisine güncel APA kurallarına uygun olarak atıfta bulunulması şartıyla izin verilir.

Yazar(lar), telif hakkı ihlali nedeniyle üçüncü şahıslarca istenecek hak talebi veya açılacak davalarda dergi editörlerinin hiçbir sorumluluğunun olmadığını, tüm sorumluluğun yazarlara ait olduğunu taahhüt ederler. Ayrıca makalede hiçbir suç unsuru veya kanuna aykırı ifade bulunmadığını, araştırma yapılırken kanuna aykırı herhangi bir malzeme ve yöntem kullanılmadığını, çalışma ile ilgili tüm yasal izinlerin alındığını ve etik kurallara uygun hareket edildiğini taahhüt ederler.

İnsanlar üzerinden veri toplanmasını gerektiren bütün araştırmalar için yetkili bir araştırma kurumundan etik kurul onayının alınmış olması ve bu onaya ait bilgilerin dergi şablonunda yer alan formata uygun olarak belirtilmesi gerekmektedir. Makalede belirtilmek şartıyla 2020 yılı öncesi araştırma verilerinin kullanıldığı, lisansüstü tez çalışmalarından üretilen çalışmalar için geriye dönük etik kurul izni gerekmemektedir.

ETKU dergisinin makale değerlendirme ve kabul süreçlerinin hiçbir aşamasında yazar(lar)dan ve/veya diğer paydaşlardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Yazarlar bu dergide yayınlanan çalışmalarını, yayın öncesinde ve sonrasında, kişisel web sitelerinde veya kurumsal arşivlerde, bu dergiye kütüphanecilik kurallarına uygun şekilde atıf vererek yayınlayabilirler. Bu dergi; bilimsel araştırmaları halka ücretsiz sunmanın bilginin küresel paylaşımını artıracağı ilkesini benimseyerek, içeriğine anında açık erişim sağlamaktadır. Bu dergi sitesindeki isimler ve e-posta adresleri sadece bu derginin belirtilen amaçları doğrultusunda kullanılacaktır; farklı herhangi bir amaç için veya diğer kişilerin kullanımına açılmayacaktır.

Editör, bu talimatları değiştirerek derginin kendi işleyişine daha uygun biçime getirebilir.

Author(s) are not charged at any stage during the evaluation and printing process.