BibTex RIS Cite

Controlled Fermentation of Cucumbers (Turkish with English Abstract)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 1, - , 01.02.1996

Abstract

In conventional fermentation of cucumbers, highly variable microbial groups and interrelated factors may give rise to a serious problem due to low product quality. Controlled fermentation with subsequent anaerobic storage of fermented product aims to avoid such problems. The controlled fermentation procedure, developed over several years, includes thorough washing of the cucumbers, chlorination of the cover brine, acidification, buffering, inoculation with a starter culture of L. plantarum and purging with an inert gas to remove carbon dioxide produced during fermentation. Some features of the controlled fermentation procedure are in commercial use. However, technological and economic factors must be considered before widespread use of the procedure in the industry.  

Hıyar Turşusu Üretiminde Kontrollü Fermentasyon

Year 1996, Volume: 21 Issue: 1, - , 01.02.1996

Abstract

Geleneksel yöntemlerle hıyar turşusu üretiminde, gelişen çok çeşitli mikroorganizma grupları ve bununla ilgili değişik faktörler ürün kalitesinin düşmesine yönelik önemli sorunlara neden olabilirler. Kontrollü fermentasyon ve fermente ürünün anaerobik koşullarda depolanması bu sorunları gidermeyi amaçlamaktadır. Uzun yıllar süren çalışmaların sonunda ortaya konan kontrollü fermentasyon; hıyarların yıkanması, salamuranın klorlanması, asitlendirilmesi, L. plantarum starter kültürü ile aşılanması ve fermentasyon sırasında oluşan CO2 gazının bir inert gaz yardımıyla uzaklaştırılması işlemlerini içermektedir.              Kontrollü fermentasyon kapsamındaki işlemlerin çoğu ticari olarak uygulanmaktadır. Ancak; bu işlem endüstride yaygın biçimde kullanılmadan önce, teknolojik ve ekonomik yönden uygunluğu göz önüne alınmalıdır. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Filiz Özçelik This is me

Erhan İç This is me

Publication Date February 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 1

Cite

APA Özçelik, F. ., & İç, E. . (1996). Hıyar Turşusu Üretiminde Kontrollü Fermentasyon. Gıda, 21(1).
AMA Özçelik F, İç E. Hıyar Turşusu Üretiminde Kontrollü Fermentasyon. The Journal of Food. February 1996;21(1).
Chicago Özçelik, Filiz, and Erhan İç. “Hıyar Turşusu Üretiminde Kontrollü Fermentasyon”. Gıda 21, no. 1 (February 1996).
EndNote Özçelik F, İç E (February 1, 1996) Hıyar Turşusu Üretiminde Kontrollü Fermentasyon. Gıda 21 1
IEEE F. . Özçelik and E. . İç, “Hıyar Turşusu Üretiminde Kontrollü Fermentasyon”, The Journal of Food, vol. 21, no. 1, 1996.
ISNAD Özçelik, Filiz - İç, Erhan. “Hıyar Turşusu Üretiminde Kontrollü Fermentasyon”. Gıda 21/1 (February 1996).
JAMA Özçelik F, İç E. Hıyar Turşusu Üretiminde Kontrollü Fermentasyon. The Journal of Food. 1996;21.
MLA Özçelik, Filiz and Erhan İç. “Hıyar Turşusu Üretiminde Kontrollü Fermentasyon”. Gıda, vol. 21, no. 1, 1996.
Vancouver Özçelik F, İç E. Hıyar Turşusu Üretiminde Kontrollü Fermentasyon. The Journal of Food. 1996;21(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/