BibTex RIS Cite

Malolactic Fermentation in Wines (in Turkish)

Year 1986, Volume: 11 Issue: 3, - , 01.06.1986

Abstract

Şıradan şarap oluşurken, mayalar tarafından yapılan etilalkol fermentasyonundan başka, daha çok fermantasyonun büyük ölçüde sona ermesinden sonra, ya da daha sonraları bir fermantasyon olur ki, bu da Malolaktik Fermantasyondur. Bu fermantasyonda malik asit, bazı bakterilerin etkisi altında laktik aside dönüşür. Bilindiği gibi üzüm şırasındaki başlıca asitler tartarik asitle malik asit olup, ayrıca çok az miktarlarda sitrik asitle oksalik asit de bulunursa da bunların önemi çok azdır. Tartarik asit şıra ve şarapta serbest ve aynı zamanda bu asidin ekşi bir tuzu olan, yani yapısında bir karboksil grubu serbest bulunan potasyum bitartarat (şarap taşı) halinde bulunduğu halde, malik asit daha çok serbest durumdadır.   

Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon

Year 1986, Volume: 11 Issue: 3, - , 01.06.1986

Abstract

Şıradan şarap oluşurken, mayalar tarafından yapılan etilalkol fermentasyonundan başka, daha çok fermantasyonun büyük ölçüde sona ermesinden sonra, ya da daha sonraları bir fermantasyon olur ki, bu da Malolaktik Fermantasyondur. Bu fermantasyonda malik asit, bazı bakterilerin etkisi altında laktik aside dönüşür. Bilindiği gibi üzüm şırasındaki başlıca asitler tartarik asitle malik asit olup, ayrıca çok az miktarlarda sitrik asitle oksalik asit de bulunursa da bunların önemi çok azdır. Tartarik asit şıra ve şarapta serbest ve aynı zamanda bu asidin ekşi bir tuzu olan, yani yapısında bir karboksil grubu serbest bulunan potasyum bitartarat (şarap taşı) halinde bulunduğu halde, malik asit daha çok serbest durumdadır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Arif Akman This is me

Publication Date June 1, 1986
Published in Issue Year 1986 Volume: 11 Issue: 3

Cite

APA Akman, A. . (1986). Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon. Gıda, 11(3).
AMA Akman A. Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon. The Journal of Food. June 1986;11(3).
Chicago Akman, Arif. “Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon”. Gıda 11, no. 3 (June 1986).
EndNote Akman A (June 1, 1986) Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon. Gıda 11 3
IEEE A. . Akman, “Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon”, The Journal of Food, vol. 11, no. 3, 1986.
ISNAD Akman, Arif. “Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon”. Gıda 11/3 (June 1986).
JAMA Akman A. Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon. The Journal of Food. 1986;11.
MLA Akman, Arif. “Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon”. Gıda, vol. 11, no. 3, 1986.
Vancouver Akman A. Şaraplarda Malolaktik Fermantasyon. The Journal of Food. 1986;11(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/