BibTex RIS Cite

Researches on the Changes of Carbohydrates During the Production and Storage of Yoghurt (Turkish with English Abstract)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 4, - , 01.08.1996

Abstract

In this research the carbohydrate types and amounts of cow milk standardized to 12% solids non fat and 3% fat and yoghurts produced from standardize milks have been determined. Yoghurt samples have been taken at the end of 1., 2. and 3. hours of incubation and 1., 3. and 7. days of storage. The main carbohydrates found in the milk and yoghurt samples were a- and b-lactose, glukoz and galactose. a- and b-lactose rate of samples increased and glucose and galactose rates decreased from the beginning of incubation to the first day of storage. It means that the lactose fermentation has been continued in the mentioned interval.  

Yoğurt Yapımı ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar

Year 1996, Volume: 21 Issue: 4, - , 01.08.1996

Abstract

Araştırmada yağsız kurumaddesi %12’ye, yağı %3’e standardize edilen inek sütlerinde ve bunlardan üretilen yoğurtlarda inkübasyonun 1., 2. ve 3. saatleri ile depolamanın 1., 3. ve 7. günlerinde bulunan şeker tipleri ve miktarları belirlenmiştir. Süt ve yoğurt örneklerinde bulunan esas karbonhidratların a- ve b-laktoz ile glukoz ve galaktoz olduğu tespit edilmiştir. İnkübasyonun başlangıcından, depolamanın 1. gününe kadar a- ve b-laktoz oranı düşerek glukoz ve galaktoz oranı artmıştır. Bu durum söz konusu süre içinde laktoz fermentasyonunun devam ettiğini göstermektedir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Sibel Akalın This is me

Sıddık Gönç This is me

Harun Reşit Uysal This is me

Cem Karagözlü This is me

Publication Date August 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 4

Cite

APA Akalın, S. ., Gönç, S. ., Uysal, H. R. ., Karagözlü, C. . (1996). Yoğurt Yapımı ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar. Gıda, 21(4).
AMA Akalın S, Gönç S, Uysal HR, Karagözlü C. Yoğurt Yapımı ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar. The Journal of Food. August 1996;21(4).
Chicago Akalın, Sibel, Sıddık Gönç, Harun Reşit Uysal, and Cem Karagözlü. “Yoğurt Yapımı Ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar”. Gıda 21, no. 4 (August 1996).
EndNote Akalın S, Gönç S, Uysal HR, Karagözlü C (August 1, 1996) Yoğurt Yapımı ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar. Gıda 21 4
IEEE S. . Akalın, S. . Gönç, H. R. . Uysal, and C. . Karagözlü, “Yoğurt Yapımı ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar”, The Journal of Food, vol. 21, no. 4, 1996.
ISNAD Akalın, Sibel et al. “Yoğurt Yapımı Ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar”. Gıda 21/4 (August 1996).
JAMA Akalın S, Gönç S, Uysal HR, Karagözlü C. Yoğurt Yapımı ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar. The Journal of Food. 1996;21.
MLA Akalın, Sibel et al. “Yoğurt Yapımı Ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar”. Gıda, vol. 21, no. 4, 1996.
Vancouver Akalın S, Gönç S, Uysal HR, Karagözlü C. Yoğurt Yapımı ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar. The Journal of Food. 1996;21(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/