BibTex RIS Kaynak Göster

Researches on the Changes of Carbohydrates During the Production and Storage of Yoghurt (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 4, - , 01.08.1996

Öz

In this research the carbohydrate types and amounts of cow milk standardized to 12% solids non fat and 3% fat and yoghurts produced from standardize milks have been determined. Yoghurt samples have been taken at the end of 1., 2. and 3. hours of incubation and 1., 3. and 7. days of storage. The main carbohydrates found in the milk and yoghurt samples were a- and b-lactose, glukoz and galactose. a- and b-lactose rate of samples increased and glucose and galactose rates decreased from the beginning of incubation to the first day of storage. It means that the lactose fermentation has been continued in the mentioned interval.  

Yoğurt Yapımı ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 4, - , 01.08.1996

Öz

Araştırmada yağsız kurumaddesi %12’ye, yağı %3’e standardize edilen inek sütlerinde ve bunlardan üretilen yoğurtlarda inkübasyonun 1., 2. ve 3. saatleri ile depolamanın 1., 3. ve 7. günlerinde bulunan şeker tipleri ve miktarları belirlenmiştir. Süt ve yoğurt örneklerinde bulunan esas karbonhidratların a- ve b-laktoz ile glukoz ve galaktoz olduğu tespit edilmiştir. İnkübasyonun başlangıcından, depolamanın 1. gününe kadar a- ve b-laktoz oranı düşerek glukoz ve galaktoz oranı artmıştır. Bu durum söz konusu süre içinde laktoz fermentasyonunun devam ettiğini göstermektedir.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sibel Akalın Bu kişi benim

Sıddık Gönç Bu kişi benim

Harun Reşit Uysal Bu kişi benim

Cem Karagözlü Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Akalın, S. ., Gönç, S. ., Uysal, H. R. ., Karagözlü, C. . (1996). Yoğurt Yapımı ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar. Gıda, 21(4).
AMA Akalın S, Gönç S, Uysal HR, Karagözlü C. Yoğurt Yapımı ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar. GIDA. Ağustos 1996;21(4).
Chicago Akalın, Sibel, Sıddık Gönç, Harun Reşit Uysal, ve Cem Karagözlü. “Yoğurt Yapımı Ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar”. Gıda 21, sy. 4 (Ağustos 1996).
EndNote Akalın S, Gönç S, Uysal HR, Karagözlü C (01 Ağustos 1996) Yoğurt Yapımı ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar. Gıda 21 4
IEEE S. . Akalın, S. . Gönç, H. R. . Uysal, ve C. . Karagözlü, “Yoğurt Yapımı ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar”, GIDA, c. 21, sy. 4, 1996.
ISNAD Akalın, Sibel vd. “Yoğurt Yapımı Ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar”. Gıda 21/4 (Ağustos 1996).
JAMA Akalın S, Gönç S, Uysal HR, Karagözlü C. Yoğurt Yapımı ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar. GIDA. 1996;21.
MLA Akalın, Sibel vd. “Yoğurt Yapımı Ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar”. Gıda, c. 21, sy. 4, 1996.
Vancouver Akalın S, Gönç S, Uysal HR, Karagözlü C. Yoğurt Yapımı ve Muhafazası Sonrasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine Araştırmalar. GIDA. 1996;21(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/