BibTex RIS Cite

Besin Allerjisi

Year 1996, Volume: 21 Issue: 4, - , 01.08.1996

Abstract

Besin alerjisi, besinlerin bileşenlerine (özellikle proteinler) ve onların sindirim ürünlerine karşı gelişen anormal immünolojik reaksiyonlardır. Bu terim sadece belirtileri immünolojik mekanizmaya göre açıklarken kullanılır. Besin alerjenleri, molekül ağırlıkları 10000-40000 olan glikoproteinler olarak belirlenmiştir. Bu moleküller genellikle proteazlara, ısı ve diğer denatürasyon etkenlere karşı dayanıklıdırlar.  

Food Allergy (Turkish with English Abstract)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 4, - , 01.08.1996

Abstract

Food allergy is caused by abnormal immunological reactions to constituents of food (particularly proteins) or their digestion products. The term should be used only when there is reason to believe that immunological mechanisms are responsible for the symptoms. Food allergens. Where reasonably purified, are often found to be glycoproteins with molecular weights of 10000-40000. These molecules are usually resistant to proteases, heat and denaturants.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Muhittin Tayfur This is me

İlhami Ünlüoğlu This is me

Publication Date August 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 4

Cite

APA Tayfur, M. ., & Ünlüoğlu, İ. . (1996). Besin Allerjisi. Gıda, 21(4).
AMA Tayfur M, Ünlüoğlu İ. Besin Allerjisi. The Journal of Food. August 1996;21(4).
Chicago Tayfur, Muhittin, and İlhami Ünlüoğlu. “Besin Allerjisi”. Gıda 21, no. 4 (August 1996).
EndNote Tayfur M, Ünlüoğlu İ (August 1, 1996) Besin Allerjisi. Gıda 21 4
IEEE M. . Tayfur and İ. . Ünlüoğlu, “Besin Allerjisi”, The Journal of Food, vol. 21, no. 4, 1996.
ISNAD Tayfur, Muhittin - Ünlüoğlu, İlhami. “Besin Allerjisi”. Gıda 21/4 (August 1996).
JAMA Tayfur M, Ünlüoğlu İ. Besin Allerjisi. The Journal of Food. 1996;21.
MLA Tayfur, Muhittin and İlhami Ünlüoğlu. “Besin Allerjisi”. Gıda, vol. 21, no. 4, 1996.
Vancouver Tayfur M, Ünlüoğlu İ. Besin Allerjisi. The Journal of Food. 1996;21(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/