BibTex RIS Kaynak Göster

Besin Allerjisi

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 4, - , 01.08.1996

Öz

Besin alerjisi, besinlerin bileşenlerine (özellikle proteinler) ve onların sindirim ürünlerine karşı gelişen anormal immünolojik reaksiyonlardır. Bu terim sadece belirtileri immünolojik mekanizmaya göre açıklarken kullanılır. Besin alerjenleri, molekül ağırlıkları 10000-40000 olan glikoproteinler olarak belirlenmiştir. Bu moleküller genellikle proteazlara, ısı ve diğer denatürasyon etkenlere karşı dayanıklıdırlar.  

Food Allergy (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 4, - , 01.08.1996

Öz

Food allergy is caused by abnormal immunological reactions to constituents of food (particularly proteins) or their digestion products. The term should be used only when there is reason to believe that immunological mechanisms are responsible for the symptoms. Food allergens. Where reasonably purified, are often found to be glycoproteins with molecular weights of 10000-40000. These molecules are usually resistant to proteases, heat and denaturants.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Muhittin Tayfur Bu kişi benim

İlhami Ünlüoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Tayfur, M. ., & Ünlüoğlu, İ. . (1996). Besin Allerjisi. Gıda, 21(4).
AMA Tayfur M, Ünlüoğlu İ. Besin Allerjisi. GIDA. Ağustos 1996;21(4).
Chicago Tayfur, Muhittin, ve İlhami Ünlüoğlu. “Besin Allerjisi”. Gıda 21, sy. 4 (Ağustos 1996).
EndNote Tayfur M, Ünlüoğlu İ (01 Ağustos 1996) Besin Allerjisi. Gıda 21 4
IEEE M. . Tayfur ve İ. . Ünlüoğlu, “Besin Allerjisi”, GIDA, c. 21, sy. 4, 1996.
ISNAD Tayfur, Muhittin - Ünlüoğlu, İlhami. “Besin Allerjisi”. Gıda 21/4 (Ağustos 1996).
JAMA Tayfur M, Ünlüoğlu İ. Besin Allerjisi. GIDA. 1996;21.
MLA Tayfur, Muhittin ve İlhami Ünlüoğlu. “Besin Allerjisi”. Gıda, c. 21, sy. 4, 1996.
Vancouver Tayfur M, Ünlüoğlu İ. Besin Allerjisi. GIDA. 1996;21(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/