BibTex RIS Cite

Quality and Quality Control In Foods (in Turkish)

Year 1977, Volume: 2 Issue: 4, - , 01.08.1977

Abstract

Kalite kontrolu, bugün ileriye dönük bütün sanayii dallarında ve bu arada gıda sanayiinde önemle ele alınan yaklaşımlar arasında bulunmaktadır. Gıda maddelerinde kalite kontrolun yapılması, gerek üretim ve gerekse tüketimde güvenilir bir ortam oluşmasında ve dolayısıyla gıda sanayiimizin gelişmesinde en büyük rolü oynayacaktır. Günümüzde gıda maddeleri çok değişik çeşit ve nitelikte imal edilmektedir. Belirli kalite düzeyine ulaşabilmek ve bunları ekonomik koşullar içerisinde satılabilir, serbest piyasalarda diğer ülkelerde imal edilen gıda maddeleri ile yarışabilir bir hale getirmek zorundayız. Geçici bir süre kar sağlamaktan çok, uzun süre piyasada tutunmayı amaçlayan firmalar, ürünlerine etkili bir kalite kontrolu uygulamak ve markalarına karşı güven yaratabilmek için kalite kontrolun bilincine varmak durumundadırlar. Üretimde kalitenin, tesbit edilmiş belirli sınırlar içinde tutulması en önemli sorunların başında gelmektedir. Gıda sanayiimizin ürettiği mamullerin ihracatının yapılabilmesi için, kalite kontrolunun yapılması şarttır.  

Gıdalarda Kalite ve Kalite Kontrol

Year 1977, Volume: 2 Issue: 4, - , 01.08.1977

Abstract

Kalite kontrolu, bugün ileriye dönük bütün sanayii dallarında ve bu arada gıda sanayiinde önemle ele alınan yaklaşımlar arasında bulunmaktadır. Gıda maddelerinde kalite kontrolun yapılması, gerek üretim ve gerekse tüketimde güvenilir bir ortam oluşmasında ve dolayısıyla gıda sanayiimizin gelişmesinde en büyük rolü oynayacaktır. Günümüzde gıda maddeleri çok değişik çeşit ve nitelikte imal edilmektedir. Belirli kalite düzeyine ulaşabilmek ve bunları ekonomik koşullar içerisinde satılabilir, serbest piyasalarda diğer ülkelerde imal edilen gıda maddeleri ile yarışabilir bir hale getirmek zorundayız. Geçici bir süre kar sağlamaktan çok, uzun süre piyasada tutunmayı amaçlayan firmalar, ürünlerine etkili bir kalite kontrolu uygulamak ve markalarına karşı güven yaratabilmek için kalite kontrolun bilincine varmak durumundadırlar. Üretimde kalitenin, tesbit edilmiş belirli sınırlar içinde tutulması en önemli sorunların başında gelmektedir. Gıda sanayiimizin ürettiği mamullerin ihracatının yapılabilmesi için, kalite kontrolunun yapılması şarttır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mustafa Metin This is me

Publication Date August 1, 1977
Published in Issue Year 1977 Volume: 2 Issue: 4

Cite

APA Metin, M. . (1977). Gıdalarda Kalite ve Kalite Kontrol. Gıda, 2(4).
AMA Metin M. Gıdalarda Kalite ve Kalite Kontrol. The Journal of Food. August 1977;2(4).
Chicago Metin, Mustafa. “Gıdalarda Kalite Ve Kalite Kontrol”. Gıda 2, no. 4 (August 1977).
EndNote Metin M (August 1, 1977) Gıdalarda Kalite ve Kalite Kontrol. Gıda 2 4
IEEE M. . Metin, “Gıdalarda Kalite ve Kalite Kontrol”, The Journal of Food, vol. 2, no. 4, 1977.
ISNAD Metin, Mustafa. “Gıdalarda Kalite Ve Kalite Kontrol”. Gıda 2/4 (August 1977).
JAMA Metin M. Gıdalarda Kalite ve Kalite Kontrol. The Journal of Food. 1977;2.
MLA Metin, Mustafa. “Gıdalarda Kalite Ve Kalite Kontrol”. Gıda, vol. 2, no. 4, 1977.
Vancouver Metin M. Gıdalarda Kalite ve Kalite Kontrol. The Journal of Food. 1977;2(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/