BibTex RIS Kaynak Göster

Quality and Quality Control In Foods (in Turkish)

Yıl 1977, Cilt: 2 Sayı: 4, - , 01.08.1977

Öz

Kalite kontrolu, bugün ileriye dönük bütün sanayii dallarında ve bu arada gıda sanayiinde önemle ele alınan yaklaşımlar arasında bulunmaktadır. Gıda maddelerinde kalite kontrolun yapılması, gerek üretim ve gerekse tüketimde güvenilir bir ortam oluşmasında ve dolayısıyla gıda sanayiimizin gelişmesinde en büyük rolü oynayacaktır. Günümüzde gıda maddeleri çok değişik çeşit ve nitelikte imal edilmektedir. Belirli kalite düzeyine ulaşabilmek ve bunları ekonomik koşullar içerisinde satılabilir, serbest piyasalarda diğer ülkelerde imal edilen gıda maddeleri ile yarışabilir bir hale getirmek zorundayız. Geçici bir süre kar sağlamaktan çok, uzun süre piyasada tutunmayı amaçlayan firmalar, ürünlerine etkili bir kalite kontrolu uygulamak ve markalarına karşı güven yaratabilmek için kalite kontrolun bilincine varmak durumundadırlar. Üretimde kalitenin, tesbit edilmiş belirli sınırlar içinde tutulması en önemli sorunların başında gelmektedir. Gıda sanayiimizin ürettiği mamullerin ihracatının yapılabilmesi için, kalite kontrolunun yapılması şarttır.  

Gıdalarda Kalite ve Kalite Kontrol

Yıl 1977, Cilt: 2 Sayı: 4, - , 01.08.1977

Öz

Kalite kontrolu, bugün ileriye dönük bütün sanayii dallarında ve bu arada gıda sanayiinde önemle ele alınan yaklaşımlar arasında bulunmaktadır. Gıda maddelerinde kalite kontrolun yapılması, gerek üretim ve gerekse tüketimde güvenilir bir ortam oluşmasında ve dolayısıyla gıda sanayiimizin gelişmesinde en büyük rolü oynayacaktır. Günümüzde gıda maddeleri çok değişik çeşit ve nitelikte imal edilmektedir. Belirli kalite düzeyine ulaşabilmek ve bunları ekonomik koşullar içerisinde satılabilir, serbest piyasalarda diğer ülkelerde imal edilen gıda maddeleri ile yarışabilir bir hale getirmek zorundayız. Geçici bir süre kar sağlamaktan çok, uzun süre piyasada tutunmayı amaçlayan firmalar, ürünlerine etkili bir kalite kontrolu uygulamak ve markalarına karşı güven yaratabilmek için kalite kontrolun bilincine varmak durumundadırlar. Üretimde kalitenin, tesbit edilmiş belirli sınırlar içinde tutulması en önemli sorunların başında gelmektedir. Gıda sanayiimizin ürettiği mamullerin ihracatının yapılabilmesi için, kalite kontrolunun yapılması şarttır.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Metin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1977
Yayımlandığı Sayı Yıl 1977 Cilt: 2 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Metin, M. . (1977). Gıdalarda Kalite ve Kalite Kontrol. Gıda, 2(4).
AMA Metin M. Gıdalarda Kalite ve Kalite Kontrol. GIDA. Ağustos 1977;2(4).
Chicago Metin, Mustafa. “Gıdalarda Kalite Ve Kalite Kontrol”. Gıda 2, sy. 4 (Ağustos 1977).
EndNote Metin M (01 Ağustos 1977) Gıdalarda Kalite ve Kalite Kontrol. Gıda 2 4
IEEE M. . Metin, “Gıdalarda Kalite ve Kalite Kontrol”, GIDA, c. 2, sy. 4, 1977.
ISNAD Metin, Mustafa. “Gıdalarda Kalite Ve Kalite Kontrol”. Gıda 2/4 (Ağustos 1977).
JAMA Metin M. Gıdalarda Kalite ve Kalite Kontrol. GIDA. 1977;2.
MLA Metin, Mustafa. “Gıdalarda Kalite Ve Kalite Kontrol”. Gıda, c. 2, sy. 4, 1977.
Vancouver Metin M. Gıdalarda Kalite ve Kalite Kontrol. GIDA. 1977;2(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/