BibTex RIS Cite

The Control and Determination Methods of Water Activity in Foods-II (in Turkish)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 5, - , 01.10.1996

Abstract

Gıda sistemlerinin su aktivitesi hesaplamaları 0.95 su aktivitesindeki (Lang ve Steinberg, 1981a). Smith izotermlerine kütle denge eşitliklerinin uygulanmasıyla daha da genişletilmiştir (Chinachoti, 1990). Daha büyük su aktivitelerinde benzer hesaplamalar, Smith izoterminin lineer olmayışından ve daha ziyade tuz ve şeker gibi çözeltilerin mevcudiyetinden dolayı kullanışlı değildir (Chinachoti ve Steinberg, 1984, 1985, 1986). Ayrıca orta nemli gıdaların içerdiği su oranlarında kuvvetli elektrolitlerin çok bileşenli sulu çözeltilerinde su aktivitesinin teorik olarak belirlenmesi için bir çalışma yapılmıştır (Chirife ve ark., 1980). Belirli bir nem içeriğindeki kompozisyonu bilinen bir karışımın su aktivitesinin hesaplamak için Smith izotermi ile Lang-Steinberg kütle denge eşitliğinin kombinasyonundan faydalanılarak bir eşitlik türetilmiştir (Lang ve Steinberg, 1981).   

Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-II

Year 1996, Volume: 21 Issue: 5, - , 01.10.1996

Abstract

Gıda sistemlerinin su aktivitesi hesaplamaları 0.95 su aktivitesindeki (Lang ve Steinberg, 1981a). Smith izotermlerine kütle denge eşitliklerinin uygulanmasıyla daha da genişletilmiştir (Chinachoti, 1990). Daha büyük su aktivitelerinde benzer hesaplamalar, Smith izoterminin lineer olmayışından ve daha ziyade tuz ve şeker gibi çözeltilerin mevcudiyetinden dolayı kullanışlı değildir (Chinachoti ve Steinberg, 1984, 1985, 1986). Ayrıca orta nemli gıdaların içerdiği su oranlarında kuvvetli elektrolitlerin çok bileşenli sulu çözeltilerinde su aktivitesinin teorik olarak belirlenmesi için bir çalışma yapılmıştır (Chirife ve ark., 1980). Belirli bir nem içeriğindeki kompozisyonu bilinen bir karışımın su aktivitesinin hesaplamak için Smith izotermi ile Lang-Steinberg kütle denge eşitliğinin kombinasyonundan faydalanılarak bir eşitlik türetilmiştir (Lang ve Steinberg, 1981).   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Muhrarrem Certel This is me

M. Fatih Ertugay This is me

Publication Date October 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 5

Cite

APA Certel, M. ., & Ertugay, M. F. . (1996). Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-II. Gıda, 21(5).
AMA Certel M, Ertugay MF. Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-II. The Journal of Food. October 1996;21(5).
Chicago Certel, Muhrarrem, and M. Fatih Ertugay. “Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol Ve Belirleme Yöntemleri-II”. Gıda 21, no. 5 (October 1996).
EndNote Certel M, Ertugay MF (October 1, 1996) Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-II. Gıda 21 5
IEEE M. . Certel and M. F. . Ertugay, “Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-II”, The Journal of Food, vol. 21, no. 5, 1996.
ISNAD Certel, Muhrarrem - Ertugay, M. Fatih. “Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol Ve Belirleme Yöntemleri-II”. Gıda 21/5 (October 1996).
JAMA Certel M, Ertugay MF. Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-II. The Journal of Food. 1996;21.
MLA Certel, Muhrarrem and M. Fatih Ertugay. “Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol Ve Belirleme Yöntemleri-II”. Gıda, vol. 21, no. 5, 1996.
Vancouver Certel M, Ertugay MF. Gıdalarda Su Aktivitesinin Kontrol ve Belirleme Yöntemleri-II. The Journal of Food. 1996;21(5).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/