Süt yağında sterinlerin önemli bir kısmını kolesterin oluşturmaktadır. Gıdada yüksek kolesterin miktarının kan plazmasında kolesterin miktarını etkilediği ve kan damarlarının cidarlarında birikerek damar sertliği oluşumuna neden olduğu konusunda görüşler ileri sürülmektedir. Bu görüşe dayanılarak hayvansal yağların özellikle süt yağının tüketiminde farklı ölçülerde sınırlamalar önerilmiştir.
Süt yağında sterinlerin önemli bir kısmını kolesterin oluşturmaktadır. Gıdada yüksek kolesterin miktarının kan plazmasında kolesterin miktarını etkilediği ve kan damarlarının cidarlarında birikerek damar sertliği oluşumuna neden olduğu konusunda görüşler ileri sürülmektedir. Bu görüşe dayanılarak hayvansal yağların özellikle süt yağının tüketiminde farklı ölçülerde sınırlamalar önerilmiştir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | December 1, 1986 |
Published in Issue | Year 1986 Volume: 11 Issue: 6 |