BibTex RIS Cite

Sütün Kolesterin Miktarı

Year 1986, Volume: 11 Issue: 6, - , 01.12.1986

Abstract

Süt yağında sterinlerin önemli bir kısmını kolesterin oluşturmaktadır. Gıdada yüksek kolesterin miktarının kan plazmasında kolesterin miktarını etkilediği ve kan damarlarının cidarlarında birikerek damar sertliği oluşumuna neden olduğu konusunda görüşler ileri sürülmektedir. Bu görüşe dayanılarak hayvansal yağların özellikle süt yağının tüketiminde farklı ölçülerde sınırlamalar önerilmiştir.   

Cholesterin Level of Milk (in Turkish)

Year 1986, Volume: 11 Issue: 6, - , 01.12.1986

Abstract

Süt yağında sterinlerin önemli bir kısmını kolesterin oluşturmaktadır. Gıdada yüksek kolesterin miktarının kan plazmasında kolesterin miktarını etkilediği ve kan damarlarının cidarlarında birikerek damar sertliği oluşumuna neden olduğu konusunda görüşler ileri sürülmektedir. Bu görüşe dayanılarak hayvansal yağların özellikle süt yağının tüketiminde farklı ölçülerde sınırlamalar önerilmiştir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Gülderen Oysun This is me

Publication Date December 1, 1986
Published in Issue Year 1986 Volume: 11 Issue: 6

Cite

APA Oysun, G. . (1986). Sütün Kolesterin Miktarı. Gıda, 11(6).
AMA Oysun G. Sütün Kolesterin Miktarı. The Journal of Food. December 1986;11(6).
Chicago Oysun, Gülderen. “Sütün Kolesterin Miktarı”. Gıda 11, no. 6 (December 1986).
EndNote Oysun G (December 1, 1986) Sütün Kolesterin Miktarı. Gıda 11 6
IEEE G. . Oysun, “Sütün Kolesterin Miktarı”, The Journal of Food, vol. 11, no. 6, 1986.
ISNAD Oysun, Gülderen. “Sütün Kolesterin Miktarı”. Gıda 11/6 (December 1986).
JAMA Oysun G. Sütün Kolesterin Miktarı. The Journal of Food. 1986;11.
MLA Oysun, Gülderen. “Sütün Kolesterin Miktarı”. Gıda, vol. 11, no. 6, 1986.
Vancouver Oysun G. Sütün Kolesterin Miktarı. The Journal of Food. 1986;11(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/