BibTex RIS Cite

The Growth, Isolation and Identification of Lactobacilli in Turkish Fermented Sausages (Sucuk) Ripened with Relatively High Temperatures (Turkish with English Abstract)

Year 1996, Volume: 21 Issue: 6, - , 01.12.1996

Abstract

This study was undertaken to study of growth, isolation and identification of lactobacilli species in Turkish fermented sausages (Sucuk), ripened through with 3 weeks in relatively high temperature (25 oC±1). As isolated total of 80 species, L. sake as 64 (80%), L.plantarum as 12 (15%), and L. curvatus as 4 (5%) was determined.

Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon ve İdentifikasyonu

Year 1996, Volume: 21 Issue: 6, - , 01.12.1996

Abstract

Bu çalışma yüksek sıcaklık derecesinde (25 oC±1) 3 haftalık periyot boyunca olgunlaştırılan Türk fermente sucuklarında, laktobasil türlerinin seyir, izolasyon ve identifikasyonu amacıyla yapıldı. İzole edilen toplam 80 laktobasil suşundan 64’ü (%80), L.sake, 12’si (%15) L. plantarum ve 4’ü (%5) L. curvatus olarak identifiye edildi.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Haydar Özdemir This is me

T. Haluk Çelik This is me

İrfan Erol This is me

U. Tansel Sireli This is me

Belgin Sırıken This is me

Publication Date December 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 21 Issue: 6

Cite

APA Özdemir, H. ., Çelik, T. H. ., Erol, İ. ., Sireli, U. T. ., et al. (1996). Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon ve İdentifikasyonu. Gıda, 21(6).
AMA Özdemir H, Çelik TH, Erol İ, Sireli UT, Sırıken B. Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon ve İdentifikasyonu. The Journal of Food. December 1996;21(6).
Chicago Özdemir, Haydar, T. Haluk Çelik, İrfan Erol, U. Tansel Sireli, and Belgin Sırıken. “Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon Ve İdentifikasyonu”. Gıda 21, no. 6 (December 1996).
EndNote Özdemir H, Çelik TH, Erol İ, Sireli UT, Sırıken B (December 1, 1996) Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon ve İdentifikasyonu. Gıda 21 6
IEEE H. . Özdemir, T. H. . Çelik, İ. . Erol, U. T. . Sireli, and B. . Sırıken, “Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon ve İdentifikasyonu”, The Journal of Food, vol. 21, no. 6, 1996.
ISNAD Özdemir, Haydar et al. “Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon Ve İdentifikasyonu”. Gıda 21/6 (December 1996).
JAMA Özdemir H, Çelik TH, Erol İ, Sireli UT, Sırıken B. Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon ve İdentifikasyonu. The Journal of Food. 1996;21.
MLA Özdemir, Haydar et al. “Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon Ve İdentifikasyonu”. Gıda, vol. 21, no. 6, 1996.
Vancouver Özdemir H, Çelik TH, Erol İ, Sireli UT, Sırıken B. Yüksek Sıcaklık Derecesinde Olgunlaştırılan Türk Fermente Sucuklarında Laktobasillerin Seyir, İzolasyon ve İdentifikasyonu. The Journal of Food. 1996;21(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/