Malt ve bira üretiminin ana safhaları, arpanın ıslatılması, çimlendirilmesi, kurutulması, kavrulması, maltlanmış arpanın ve bira üretiminde kullanılabilen diğer karbonhidratlı materyalin su ile ekstraksiyonu, bu ekstraktın şerbetçiotu ile kaynatılması, soğutulması, maya ile fermantasyona uğratılması ve berraklaştırılmasıdır. Malt özü üretiminde ise ekstraksiyon işlemini konsantrasyon takibeder.
Malt ve bira üretiminin ana safhaları, arpanın ıslatılması, çimlendirilmesi, kurutulması, kavrulması, maltlanmış arpanın ve bira üretiminde kullanılabilen diğer karbonhidratlı materyalin su ile ekstraksiyonu, bu ekstraktın şerbetçiotu ile kaynatılması, soğutulması, maya ile fermantasyona uğratılması ve berraklaştırılmasıdır. Malt özü üretiminde ise ekstraksiyon işlemini konsantrasyon takibeder.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | August 1, 1978 |
Published in Issue | Year 1978 Volume: 3 Issue: 4 |