BibTex RIS Cite

Utilization of Industrial Wastes Through Microbiological Methods (in Turkish)

Year 1978, Volume: 3 Issue: 4, - , 01.08.1978

Abstract

Artık maddeler gerek çevre kirlenmesine neden olmaları, gerekse dünya hammadde kaynaklarının sınırlı oluşu insanlığı, endüstri artıklarını çeşitli şekillerde değerlendirmeye yöneltmiştir. Besin açığının hergün hızla artışı izlendiğinde bu sorunun gelecekte insanlığın varlığını sürdürebilmek için aşması gereken en büyük engel olduğunu söylemek büyük bir önsözü gerektirmez. Bugün dahi gelişmekte olan ülkelerin çoğunda görülen büyük besin açıkları ancak uluslar arası yardım kuruluşlarının el uzatması ile şimdilik kısmen kapatılabilmektedir. Önümüzdeki 25 yıl içinde dünya nüfusunun iki misli olacağı ve o zamana kadar besin üretiminin yüzde yüz arttırılmasının güçlüğü düşünülürse artan nüfusun normal bir biçimde beslenebilmesi için bazı çarelere başvurmak gereklidir.   

Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi

Year 1978, Volume: 3 Issue: 4, - , 01.08.1978

Abstract

Artık maddeler gerek çevre kirlenmesine neden olmaları, gerekse dünya hammadde kaynaklarının sınırlı oluşu insanlığı, endüstri artıklarını çeşitli şekillerde değerlendirmeye yöneltmiştir. Besin açığının hergün hızla artışı izlendiğinde bu sorunun gelecekte insanlığın varlığını sürdürebilmek için aşması gereken en büyük engel olduğunu söylemek büyük bir önsözü gerektirmez. Bugün dahi gelişmekte olan ülkelerin çoğunda görülen büyük besin açıkları ancak uluslar arası yardım kuruluşlarının el uzatması ile şimdilik kısmen kapatılabilmektedir. Önümüzdeki 25 yıl içinde dünya nüfusunun iki misli olacağı ve o zamana kadar besin üretiminin yüzde yüz arttırılmasının güçlüğü düşünülürse artan nüfusun normal bir biçimde beslenebilmesi için bazı çarelere başvurmak gereklidir.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Necla Aran This is me

Publication Date August 1, 1978
Published in Issue Year 1978 Volume: 3 Issue: 4

Cite

APA Aran, N. . (1978). Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi. Gıda, 3(4).
AMA Aran N. Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi. The Journal of Food. August 1978;3(4).
Chicago Aran, Necla. “Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi”. Gıda 3, no. 4 (August 1978).
EndNote Aran N (August 1, 1978) Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi. Gıda 3 4
IEEE N. . Aran, “Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi”, The Journal of Food, vol. 3, no. 4, 1978.
ISNAD Aran, Necla. “Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi”. Gıda 3/4 (August 1978).
JAMA Aran N. Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi. The Journal of Food. 1978;3.
MLA Aran, Necla. “Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi”. Gıda, vol. 3, no. 4, 1978.
Vancouver Aran N. Endüstriyel Artıkların Mikrobiyolojik Yolla Değerlendirilmesi. The Journal of Food. 1978;3(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/