BibTex RIS Cite

Factors Affecting the Salt Absorption of Cheese (in Turkish)

Year 1978, Volume: 3 Issue: 4, - , 01.08.1978

Abstract

Özel olarak yapılanların dışında tüm peynirlerin karakteristik tat, aroma ve görünümünde etkili olan tuz, ayrıca peynirin olgunlaşma döneminde işlevleri arzulanmayan mikroorganizmaların gelişmelerini engellediğinden peynir teknolojisinde ayrı bir öneme sahiptir. Peynirlerin tuzlanmasında ve salamuraların hazırlanmasında kullanılan tuzların peynir kalitesine etkisi fazladır. Bu amaçla kullanılan tuzlar sülfatlardan arınmadığında, salamurada artan C ve Mg sülfatlarla yeni bileşikler oluştururlar. Salamuradan peynire geçen bu bileşikler olgunlaşmış peynirlerde acı bir tada neden olmaktadır. Ayrıca sülfatlar tuzun suda erimesini de güçleştirirler.  

Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler

Year 1978, Volume: 3 Issue: 4, - , 01.08.1978

Abstract

Özel olarak yapılanların dışında tüm peynirlerin karakteristik tat, aroma ve görünümünde etkili olan tuz, ayrıca peynirin olgunlaşma döneminde işlevleri arzulanmayan mikroorganizmaların gelişmelerini engellediğinden peynir teknolojisinde ayrı bir öneme sahiptir. Peynirlerin tuzlanmasında ve salamuraların hazırlanmasında kullanılan tuzların peynir kalitesine etkisi fazladır. Bu amaçla kullanılan tuzlar sülfatlardan arınmadığında, salamurada artan C ve Mg sülfatlarla yeni bileşikler oluştururlar. Salamuradan peynire geçen bu bileşikler olgunlaşmış peynirlerde acı bir tada neden olmaktadır. Ayrıca sülfatlar tuzun suda erimesini de güçleştirirler.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Yuda Gahun This is me

Publication Date August 1, 1978
Published in Issue Year 1978 Volume: 3 Issue: 4

Cite

APA Gahun, Y. . (1978). Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler. Gıda, 3(4).
AMA Gahun Y. Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler. The Journal of Food. August 1978;3(4).
Chicago Gahun, Yuda. “Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler”. Gıda 3, no. 4 (August 1978).
EndNote Gahun Y (August 1, 1978) Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler. Gıda 3 4
IEEE Y. . Gahun, “Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler”, The Journal of Food, vol. 3, no. 4, 1978.
ISNAD Gahun, Yuda. “Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler”. Gıda 3/4 (August 1978).
JAMA Gahun Y. Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler. The Journal of Food. 1978;3.
MLA Gahun, Yuda. “Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler”. Gıda, vol. 3, no. 4, 1978.
Vancouver Gahun Y. Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler. The Journal of Food. 1978;3(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/