BibTex RIS Kaynak Göster

Factors Affecting the Salt Absorption of Cheese (in Turkish)

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 4, - , 01.08.1978

Öz

Özel olarak yapılanların dışında tüm peynirlerin karakteristik tat, aroma ve görünümünde etkili olan tuz, ayrıca peynirin olgunlaşma döneminde işlevleri arzulanmayan mikroorganizmaların gelişmelerini engellediğinden peynir teknolojisinde ayrı bir öneme sahiptir. Peynirlerin tuzlanmasında ve salamuraların hazırlanmasında kullanılan tuzların peynir kalitesine etkisi fazladır. Bu amaçla kullanılan tuzlar sülfatlardan arınmadığında, salamurada artan C ve Mg sülfatlarla yeni bileşikler oluştururlar. Salamuradan peynire geçen bu bileşikler olgunlaşmış peynirlerde acı bir tada neden olmaktadır. Ayrıca sülfatlar tuzun suda erimesini de güçleştirirler.  

Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler

Yıl 1978, Cilt: 3 Sayı: 4, - , 01.08.1978

Öz

Özel olarak yapılanların dışında tüm peynirlerin karakteristik tat, aroma ve görünümünde etkili olan tuz, ayrıca peynirin olgunlaşma döneminde işlevleri arzulanmayan mikroorganizmaların gelişmelerini engellediğinden peynir teknolojisinde ayrı bir öneme sahiptir. Peynirlerin tuzlanmasında ve salamuraların hazırlanmasında kullanılan tuzların peynir kalitesine etkisi fazladır. Bu amaçla kullanılan tuzlar sülfatlardan arınmadığında, salamurada artan C ve Mg sülfatlarla yeni bileşikler oluştururlar. Salamuradan peynire geçen bu bileşikler olgunlaşmış peynirlerde acı bir tada neden olmaktadır. Ayrıca sülfatlar tuzun suda erimesini de güçleştirirler.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yuda Gahun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1978
Yayımlandığı Sayı Yıl 1978 Cilt: 3 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Gahun, Y. . (1978). Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler. Gıda, 3(4).
AMA Gahun Y. Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler. GIDA. Ağustos 1978;3(4).
Chicago Gahun, Yuda. “Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler”. Gıda 3, sy. 4 (Ağustos 1978).
EndNote Gahun Y (01 Ağustos 1978) Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler. Gıda 3 4
IEEE Y. . Gahun, “Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler”, GIDA, c. 3, sy. 4, 1978.
ISNAD Gahun, Yuda. “Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler”. Gıda 3/4 (Ağustos 1978).
JAMA Gahun Y. Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler. GIDA. 1978;3.
MLA Gahun, Yuda. “Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler”. Gıda, c. 3, sy. 4, 1978.
Vancouver Gahun Y. Peynire Tuz Geçişini Etkileyen Faktörler. GIDA. 1978;3(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/