BibTex RIS Cite

Preservation of Fishes by Chilling- Freezing and Salting Methods (in Turkish)

Year 1978, Volume: 3 Issue: 6, - , 01.12.1978

Abstract

İnsanların beslenmesinde esas unsurların başında hayvansal proteinler gelmektedir. Zira bilindiği gibi esansiyel aminoasitler mutlak olarak hayvansal gıdalardan alınmak zorundadır. Balkı etinin bileşimi çok çeşitli faktörlere (yaş, çeşit, avlanma vb.) bağlı olmakla beraber, genellikle %70-85 su, %15-20 protein, %1-10 yağ, %0.1-0.3 şeker ve %1-1.5 kül ihtiva etmektedir. Balıklarda su ve yağ miktarı, protein miktarından daha fazla değişkendir, şeker ve kül miktarı ise daha sabittir. Yağ miktarı balık türüne göre değiştiği gibi avlanma zamanına bağlı olarak da farklılık gösterir. Bu miktar, su miktarı ile ters orantılıdır.  

Balıkların Soğutma-Dondurma ve Salamura Metodları ile Muhafazası

Year 1978, Volume: 3 Issue: 6, - , 01.12.1978

Abstract

İnsanların beslenmesinde esas unsurların başında hayvansal proteinler gelmektedir. Zira bilindiği gibi esansiyel aminoasitler mutlak olarak hayvansal gıdalardan alınmak zorundadır. Balkı etinin bileşimi çok çeşitli faktörlere (yaş, çeşit, avlanma vb.) bağlı olmakla beraber, genellikle %70-85 su, %15-20 protein, %1-10 yağ, %0.1-0.3 şeker ve %1-1.5 kül ihtiva etmektedir. Balıklarda su ve yağ miktarı, protein miktarından daha fazla değişkendir, şeker ve kül miktarı ise daha sabittir. Yağ miktarı balık türüne göre değiştiği gibi avlanma zamanına bağlı olarak da farklılık gösterir. Bu miktar, su miktarı ile ters orantılıdır.  

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Hamdi Ertaş This is me

Publication Date December 1, 1978
Published in Issue Year 1978 Volume: 3 Issue: 6

Cite

APA Ertaş, H. . (1978). Balıkların Soğutma-Dondurma ve Salamura Metodları ile Muhafazası. Gıda, 3(6).
AMA Ertaş H. Balıkların Soğutma-Dondurma ve Salamura Metodları ile Muhafazası. The Journal of Food. December 1978;3(6).
Chicago Ertaş, Hamdi. “Balıkların Soğutma-Dondurma Ve Salamura Metodları Ile Muhafazası”. Gıda 3, no. 6 (December 1978).
EndNote Ertaş H (December 1, 1978) Balıkların Soğutma-Dondurma ve Salamura Metodları ile Muhafazası. Gıda 3 6
IEEE H. . Ertaş, “Balıkların Soğutma-Dondurma ve Salamura Metodları ile Muhafazası”, The Journal of Food, vol. 3, no. 6, 1978.
ISNAD Ertaş, Hamdi. “Balıkların Soğutma-Dondurma Ve Salamura Metodları Ile Muhafazası”. Gıda 3/6 (December 1978).
JAMA Ertaş H. Balıkların Soğutma-Dondurma ve Salamura Metodları ile Muhafazası. The Journal of Food. 1978;3.
MLA Ertaş, Hamdi. “Balıkların Soğutma-Dondurma Ve Salamura Metodları Ile Muhafazası”. Gıda, vol. 3, no. 6, 1978.
Vancouver Ertaş H. Balıkların Soğutma-Dondurma ve Salamura Metodları ile Muhafazası. The Journal of Food. 1978;3(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/