Leguminosae familyasından olan soya fasülyesi (Glysine max. L. merrill) tarımı ülkemizde ilk defa 1. Dünya savaşı yıllarında başlamıştır. 1950 yılında 2045 hektar alanda yapılan soya üretimi gittikçe artarak 1970 yılında 11000 hektara ulaşmıştır. 1970 yılından 1980 yılına kadar üretim alanı giderek azalmıştır. 1981 yılında başlatılan teşvik tedbirleri ile ikinci ürün olarak ekim alanı artmış ve 1985 yılında ekim alanı 28000 hektara ulaşmıştır. 1964 yılında 5000 ton (833 kg/ha) olan soya üretimi 1985 yılında 60000 tona (2147 kg/ha) erişmiştir (Anonymous, 1983 ve 1985).
Leguminosae familyasından olan soya fasülyesi (Glysine max. L. merrill) tarımı ülkemizde ilk defa 1. Dünya savaşı yıllarında başlamıştır. 1950 yılında 2045 hektar alanda yapılan soya üretimi gittikçe artarak 1970 yılında 11000 hektara ulaşmıştır. 1970 yılından 1980 yılına kadar üretim alanı giderek azalmıştır. 1981 yılında başlatılan teşvik tedbirleri ile ikinci ürün olarak ekim alanı artmış ve 1985 yılında ekim alanı 28000 hektara ulaşmıştır. 1964 yılında 5000 ton (833 kg/ha) olan soya üretimi 1985 yılında 60000 tona (2147 kg/ha) erişmiştir (Anonymous, 1983 ve 1985).
Artık, N. . (1987). Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma. Gıda, 12(5).
AMA
Artık N. Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. October 1987;12(5).
Chicago
Artık, Nevzat. “Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma”. Gıda 12, no. 5 (October 1987).
EndNote
Artık N (October 1, 1987) Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma. Gıda 12 5
IEEE
N. . Artık, “Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma”, The Journal of Food, vol. 12, no. 5, 1987.
ISNAD
Artık, Nevzat. “Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma”. Gıda 12/5 (October 1987).
JAMA
Artık N. Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. 1987;12.
MLA
Artık, Nevzat. “Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma”. Gıda, vol. 12, no. 5, 1987.
Vancouver
Artık N. Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Soya Varyetelerinden Soya Peyniri (tofu) Üretimi Üzerinde Araştırma. The Journal of Food. 1987;12(5).