Leguminosae familyasından olan soya fasülyesi (Glysine max. L. merrill) tarımı ülkemizde ilk defa 1. Dünya savaşı yıllarında başlamıştır. 1950 yılında 2045 hektar alanda yapılan soya üretimi gittikçe artarak 1970 yılında 11000 hektara ulaşmıştır. 1970 yılından 1980 yılına kadar üretim alanı giderek azalmıştır. 1981 yılında başlatılan teşvik tedbirleri ile ikinci ürün olarak ekim alanı artmış ve 1985 yılında ekim alanı 28000 hektara ulaşmıştır. 1964 yılında 5000 ton (833 kg/ha) olan soya üretimi 1985 yılında 60000 tona (2147 kg/ha) erişmiştir (Anonymous, 1983 ve 1985).
Leguminosae familyasından olan soya fasülyesi (Glysine max. L. merrill) tarımı ülkemizde ilk defa 1. Dünya savaşı yıllarında başlamıştır. 1950 yılında 2045 hektar alanda yapılan soya üretimi gittikçe artarak 1970 yılında 11000 hektara ulaşmıştır. 1970 yılından 1980 yılına kadar üretim alanı giderek azalmıştır. 1981 yılında başlatılan teşvik tedbirleri ile ikinci ürün olarak ekim alanı artmış ve 1985 yılında ekim alanı 28000 hektara ulaşmıştır. 1964 yılında 5000 ton (833 kg/ha) olan soya üretimi 1985 yılında 60000 tona (2147 kg/ha) erişmiştir (Anonymous, 1983 ve 1985).
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | October 1, 1987 |
Published in Issue | Year 1987 Volume: 12 Issue: 5 |