BibTex RIS Cite

Role of Oxidation in Losses during Production of Vegetable Oils (in Turkish)

Year 1979, Volume: 4 Issue: 4, - , 01.08.1979

Abstract

Ülkemizin son yıllarda içinde bulunduğu ekonomik zorluklar Yağ Endüstrimizi de büyük boyutlarda etkilemiş ve bir “yağ sıkıntısı” kendisini göstermiştir. Çeşitli nedenlerin bir sonucu olan bu sıkıntıya katkısı olduğuna inandığım, bitkisel yağların sızdırılması ve rafinasyonu işlemlerinde oksidasyondan ileri gelen kayıpların önemine değinmekte yarar olacaktır. Sızdırma ve rafinasyon aşamalarındaki yağ-oksidasyon ilişkilerine girmeden oksidasyon olayının nasıl başlayıp geliştiğini hatırlamak konuyu daha iyi takip edebilmekte yardımcı olacaktır.   

Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü

Year 1979, Volume: 4 Issue: 4, - , 01.08.1979

Abstract

Ülkemizin son yıllarda içinde bulunduğu ekonomik zorluklar Yağ Endüstrimizi de büyük boyutlarda etkilemiş ve bir “yağ sıkıntısı” kendisini göstermiştir. Çeşitli nedenlerin bir sonucu olan bu sıkıntıya katkısı olduğuna inandığım, bitkisel yağların sızdırılması ve rafinasyonu işlemlerinde oksidasyondan ileri gelen kayıpların önemine değinmekte yarar olacaktır. Sızdırma ve rafinasyon aşamalarındaki yağ-oksidasyon ilişkilerine girmeden oksidasyon olayının nasıl başlayıp geliştiğini hatırlamak konuyu daha iyi takip edebilmekte yardımcı olacaktır.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Haluk Alım This is me

Publication Date August 1, 1979
Published in Issue Year 1979 Volume: 4 Issue: 4

Cite

APA Alım, H. . (1979). Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü. Gıda, 4(4).
AMA Alım H. Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü. The Journal of Food. August 1979;4(4).
Chicago Alım, Haluk. “Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü”. Gıda 4, no. 4 (August 1979).
EndNote Alım H (August 1, 1979) Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü. Gıda 4 4
IEEE H. . Alım, “Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü”, The Journal of Food, vol. 4, no. 4, 1979.
ISNAD Alım, Haluk. “Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü”. Gıda 4/4 (August 1979).
JAMA Alım H. Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü. The Journal of Food. 1979;4.
MLA Alım, Haluk. “Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü”. Gıda, vol. 4, no. 4, 1979.
Vancouver Alım H. Bitkisel Yağların Elde Edilmelerindeki Kayıplarda Oksidasyonun Rolü. The Journal of Food. 1979;4(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/