Kaliteli bir hayvansal protein kaynağı olan peynir suyunun değerlendirilmesi konusunda birçok ülkede geniş kapsamlı çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalarda, peynir suyunun proteininin elde edilmesi yöntemleri ve gıda maddelerinde katkı maddesi olarak değerlendirilmesi araştırılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre peynir suyundan ultrafiltrasyon yöntemi ile özellikleri değişmeyen protein konsantresi elde edilmekte ve bu konsantre protein bir çok gıda maddesinde kullanım alanı bulmaktadır. Peynir suyu protein konsantresi, tahıl ürünlerinde protein kalitesini ve miktarını artırmakta, ürünlerin bazı özelliklerini iyileştirmektedir. Ayrıca birçok gıda maddesinde; süt ve süt ürünlerinde, yumurta, süt tozu gibi maddeler yerine kullanılarak üretim maliyetini düşürmekte kaliteyi de iyileştirmektedir.
Kaliteli bir hayvansal protein kaynağı olan peynir suyunun değerlendirilmesi konusunda birçok ülkede geniş kapsamlı çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalarda, peynir suyunun proteininin elde edilmesi yöntemleri ve gıda maddelerinde katkı maddesi olarak değerlendirilmesi araştırılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre peynir suyundan ultrafiltrasyon yöntemi ile özellikleri değişmeyen protein konsantresi elde edilmekte ve bu konsantre protein bir çok gıda maddesinde kullanım alanı bulmaktadır. Peynir suyu protein konsantresi, tahıl ürünlerinde protein kalitesini ve miktarını artırmakta, ürünlerin bazı özelliklerini iyileştirmektedir. Ayrıca birçok gıda maddesinde; süt ve süt ürünlerinde, yumurta, süt tozu gibi maddeler yerine kullanılarak üretim maliyetini düşürmekte kaliteyi de iyileştirmektedir.
Oysun, G. . (1987). Ultrafiltrasyon Yöntemi ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması. Gıda, 12(6).
AMA
Oysun G. Ultrafiltrasyon Yöntemi ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması. The Journal of Food. December 1987;12(6).
Chicago
Oysun, Gülderen. “Ultrafiltrasyon Yöntemi Ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması”. Gıda 12, no. 6 (December 1987).
EndNote
Oysun G (December 1, 1987) Ultrafiltrasyon Yöntemi ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması. Gıda 12 6
IEEE
G. . Oysun, “Ultrafiltrasyon Yöntemi ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması”, The Journal of Food, vol. 12, no. 6, 1987.
ISNAD
Oysun, Gülderen. “Ultrafiltrasyon Yöntemi Ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması”. Gıda 12/6 (December 1987).
JAMA
Oysun G. Ultrafiltrasyon Yöntemi ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması. The Journal of Food. 1987;12.
MLA
Oysun, Gülderen. “Ultrafiltrasyon Yöntemi Ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması”. Gıda, vol. 12, no. 6, 1987.
Vancouver
Oysun G. Ultrafiltrasyon Yöntemi ile Peynir Suyundan Elde Edilen Konsantre Proteinin Besinlerin Zenginleştirilmesinde Kullanılması. The Journal of Food. 1987;12(6).