BibTex RIS Cite

Gel Electrophoresis (SDS-PAGE) Analysis, Determination of Amino Acid Composition and Electron Microscobic Appearance of Wheat Protein Fractions (Turkish with English Abstract)

Year 1988, Volume: 13 Issue: 1, - , 01.02.1988

Abstract

In this research, T. durum wheat flour protein fractions were separated, amino acid composition and electron microscobic appearances were determined. On the other hand protein bands were separated and molecular weights were determined by gel electrophoresis. Glutamic acid was the main amino acid of gluten, glutenin and gliadin fractions. Gliadin is poor in lysine whereas rich in prolin. Molecular weights of gluten, glutenin and gliadin were 15000-141000; 13000-134000 and 12000-90000 dalton respectively. Electron microscobic appearances were different for three fractions.

Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi, Amino Asit Bileşim ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi

Year 1988, Volume: 13 Issue: 1, - , 01.02.1988

Abstract

Bu araştırmada Triticum durum buğday ununun protein fraksiyonları ayrılarak amino asit ve elektron mikroskobik görünüşleri belirlendi. Ayrıca ayrılan fraksiyonların jel elektroforez (SDS-PAGE) ile protein bantları ayrılarak molekül ağırlıkları saptandı. Buğday ununun gluten, glutenin ve gliadin kısımlarında amino asitlerden glutamik asit ilk sırayı almaktadır. Gliadin, lisin açısından fakir, fakat prolin açısından zengindir. Molekül ağırlıkları gluten, glutenin ve gliadinde sırasıyla 15000-141000; 13000-134000 ve 12000-90000 daltondur. Her üç proteinin elektron mikroskobik görünüşleri birbirinden farklıdır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Nevzat Artık This is me

Publication Date February 1, 1988
Published in Issue Year 1988 Volume: 13 Issue: 1

Cite

APA Artık, N. . (1988). Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi, Amino Asit Bileşim ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi. Gıda, 13(1).
AMA Artık N. Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi, Amino Asit Bileşim ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. February 1988;13(1).
Chicago Artık, Nevzat. “Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) Ile Analizi, Amino Asit Bileşim Ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi”. Gıda 13, no. 1 (February 1988).
EndNote Artık N (February 1, 1988) Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi, Amino Asit Bileşim ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi. Gıda 13 1
IEEE N. . Artık, “Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi, Amino Asit Bileşim ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi”, The Journal of Food, vol. 13, no. 1, 1988.
ISNAD Artık, Nevzat. “Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) Ile Analizi, Amino Asit Bileşim Ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi”. Gıda 13/1 (February 1988).
JAMA Artık N. Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi, Amino Asit Bileşim ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. 1988;13.
MLA Artık, Nevzat. “Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) Ile Analizi, Amino Asit Bileşim Ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi”. Gıda, vol. 13, no. 1, 1988.
Vancouver Artık N. Buğday Protein Fraksiyonlarının Jel Elektroforez (SDS-PAGE) ile Analizi, Amino Asit Bileşim ve Elektron Mikroskobik Görünüşlerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. 1988;13(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/