BibTex RIS Cite

Production of Citrus Fruits in Mediterranean Region and the Challenges (in Turkish)

Year 1980, Volume: 5 Issue: 3, - , 01.06.1980

Abstract

Turunçgil meyveleri, zengin çeşitli vitaminler, mineral maddeler, tad ve aroma içermeleri nedeniyle önemli bir gıda maddesidir. Konsantrelerinin Avrupa pazarlarında çok aranması nedeniyle, turunçgillerin meyve suyu sanayiinde büyük yeri vardır. Turunçgil meyveleri meyve suyu, konsantre, reçel, marmelat, dilim kompostosu, şarap, likör, turunçgil tozları, işleme artıklarından ise hayvan yemi, pektin, eteri yağı, çekirdek yağı, sirke, turunçgil pekmezi, turunçgil alkolü elde edilerek değerlendirilir.

Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi ve Sorunları

Year 1980, Volume: 5 Issue: 3, - , 01.06.1980

Abstract

Turunçgil meyveleri, zengin çeşitli vitaminler, mineral maddeler, tad ve aroma içermeleri nedeniyle önemli bir gıda maddesidir. Konsantrelerinin Avrupa pazarlarında çok aranması nedeniyle, turunçgillerin meyve suyu sanayiinde büyük yeri vardır. Turunçgil meyveleri meyve suyu, konsantre, reçel, marmelat, dilim kompostosu, şarap, likör, turunçgil tozları, işleme artıklarından ise hayvan yemi, pektin, eteri yağı, çekirdek yağı, sirke, turunçgil pekmezi, turunçgil alkolü elde edilerek değerlendirilir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

M. İlhan Tortopoğlu This is me

Publication Date June 1, 1980
Published in Issue Year 1980 Volume: 5 Issue: 3

Cite

APA Tortopoğlu, M. İ. . (1980). Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi ve Sorunları. Gıda, 5(3).
AMA Tortopoğlu Mİ. Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi ve Sorunları. The Journal of Food. June 1980;5(3).
Chicago Tortopoğlu, M. İlhan. “Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi Ve Sorunları”. Gıda 5, no. 3 (June 1980).
EndNote Tortopoğlu Mİ (June 1, 1980) Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi ve Sorunları. Gıda 5 3
IEEE M. İ. . Tortopoğlu, “Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi ve Sorunları”, The Journal of Food, vol. 5, no. 3, 1980.
ISNAD Tortopoğlu, M. İlhan. “Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi Ve Sorunları”. Gıda 5/3 (June 1980).
JAMA Tortopoğlu Mİ. Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi ve Sorunları. The Journal of Food. 1980;5.
MLA Tortopoğlu, M. İlhan. “Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi Ve Sorunları”. Gıda, vol. 5, no. 3, 1980.
Vancouver Tortopoğlu Mİ. Akdeniz Bölgesinde Turunçgil Konsantresi Üretimi ve Sorunları. The Journal of Food. 1980;5(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/