BibTex RIS Cite

Detoxification of Mycotoxins in Food (in Turkish)

Year 1988, Volume: 13 Issue: 2, - , 01.04.1988

Abstract

Gıdalarda, küflerin oluşturduğu mikotoksinler, insan/hayvan üzerine zararlı etkileri yanısıra, zaman zaman ekonomik kayıplara da neden olmaktadır. Hayvan yemi olarak kullanılan kontamine ürünlere uygulanabilen amonyaklama, yağlı tohumlardan yağ ayırma prosesi, solventlerle özütleme yanısıra insan gıdasına konu olan ürünler üzerine çeşitli gıda işleme proseslerinin etkisi çalışmaları, başta aflatoksinler olmak üzere ochratoxin-A, patulin vomitoksin üzerine yoğunlaşmıştır.

Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu

Year 1988, Volume: 13 Issue: 2, - , 01.04.1988

Abstract

Gıdalarda, küflerin oluşturduğu mikotoksinler, insan/hayvan üzerine zararlı etkileri yanısıra, zaman zaman ekonomik kayıplara da neden olmaktadır. Hayvan yemi olarak kullanılan kontamine ürünlere uygulanabilen amonyaklama, yağlı tohumlardan yağ ayırma prosesi, solventlerle özütleme yanısıra insan gıdasına konu olan ürünler üzerine çeşitli gıda işleme proseslerinin etkisi çalışmaları, başta aflatoksinler olmak üzere ochratoxin-A, patulin vomitoksin üzerine yoğunlaşmıştır.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Güner Özay This is me

Publication Date April 1, 1988
Published in Issue Year 1988 Volume: 13 Issue: 2

Cite

APA Özay, G. . (1988). Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu. Gıda, 13(2).
AMA Özay G. Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu. The Journal of Food. April 1988;13(2).
Chicago Özay, Güner. “Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu”. Gıda 13, no. 2 (April 1988).
EndNote Özay G (April 1, 1988) Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu. Gıda 13 2
IEEE G. . Özay, “Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu”, The Journal of Food, vol. 13, no. 2, 1988.
ISNAD Özay, Güner. “Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu”. Gıda 13/2 (April 1988).
JAMA Özay G. Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu. The Journal of Food. 1988;13.
MLA Özay, Güner. “Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu”. Gıda, vol. 13, no. 2, 1988.
Vancouver Özay G. Gıdalarda Mikotoksinlerin Detoksifikasyonu. The Journal of Food. 1988;13(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/