Bu çalışmada, peynir suyu ve lorun bileşimi araştırılmış ve aşağıdaki ortalama değerler bulunmuştur.AnalizlerPeynir suyuLorSu %Kurumadde %Yağ %Kurumadde yağ %Kül %Protein %Laktoz %Asitlik (S.H.) 92.70 7.30 0.59 8.12 0.66 1.01 5.04 6.64 72.43 27.57 7.30 23.35 1.12 12.88 7.50 13.65Araştırma sonuçlarına göre süt kurumaddesinin %43, yağın %11.6, mineral maddelerin %63.5, süt şekerinin %78.0 ve proteinin de %23.2 oranında peynir suyuna geçtiği saptanmıştır. Peynir suyundan lora geçen miktarlar ise proteinde %42.9, süt şekerinde %5.0, mineral maddelerde %5.7 ve yağda %41.6 oranında olmuştur.
Bu çalışmada, peynir suyu ve lorun bileşimi araştırılmış ve aşağıdaki ortalama değerler bulunmuştur.AnalizlerPeynir suyuLorSu %Kurumadde %Yağ %Kurumadde yağ %Kül %Protein %Laktoz %Asitlik (S.H.) 92.70 7.30 0.59 8.12 0.66 1.01 5.04 6.64 72.43 27.57 7.30 23.35 1.12 12.88 7.50 13.65Araştırma sonuçlarına göre süt kurumaddesinin %43, yağın %11.6, mineral maddelerin %63.5, süt şekerinin %78.0 ve proteinin de %23.2 oranında peynir suyuna geçtiği saptanmıştır. Peynir suyundan lora geçen miktarlar ise proteinde %42.9, süt şekerinde %5.0, mineral maddelerde %5.7 ve yağda %41.6 oranında olmuştur.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | April 1, 1982 |
Published in Issue | Year 1982 Volume: 7 Issue: 2 |