BibTex RIS Cite

Researches on Some Properties of Cheese Whey and Curd (in Turkish)

Year 1982, Volume: 7 Issue: 2, - , 01.04.1982

Abstract

Bu çalışmada, peynir suyu ve lorun bileşimi araştırılmış ve aşağıdaki ortalama değerler bulunmuştur.AnalizlerPeynir suyuLorSu %Kurumadde %Yağ %Kurumadde yağ %Kül %Protein %Laktoz %Asitlik (S.H.)       92.70         7.30         0.59         8.12         0.66         1.01         5.04         6.64   72.43   27.57     7.30   23.35     1.12   12.88     7.50   13.65Araştırma sonuçlarına göre süt kurumaddesinin %43, yağın %11.6, mineral maddelerin %63.5, süt şekerinin %78.0 ve proteinin de %23.2 oranında peynir suyuna geçtiği saptanmıştır. Peynir suyundan lora geçen miktarlar ise proteinde %42.9, süt şekerinde %5.0, mineral maddelerde %5.7 ve yağda %41.6 oranında olmuştur.

Peynir Suyu ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron

Year 1982, Volume: 7 Issue: 2, - , 01.04.1982

Abstract

Bu çalışmada, peynir suyu ve lorun bileşimi araştırılmış ve aşağıdaki ortalama değerler bulunmuştur.AnalizlerPeynir suyuLorSu %Kurumadde %Yağ %Kurumadde yağ %Kül %Protein %Laktoz %Asitlik (S.H.)       92.70         7.30         0.59         8.12         0.66         1.01         5.04         6.64   72.43   27.57     7.30   23.35     1.12   12.88     7.50   13.65Araştırma sonuçlarına göre süt kurumaddesinin %43, yağın %11.6, mineral maddelerin %63.5, süt şekerinin %78.0 ve proteinin de %23.2 oranında peynir suyuna geçtiği saptanmıştır. Peynir suyundan lora geçen miktarlar ise proteinde %42.9, süt şekerinde %5.0, mineral maddelerde %5.7 ve yağda %41.6 oranında olmuştur.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Erol Ergüllü This is me

Publication Date April 1, 1982
Published in Issue Year 1982 Volume: 7 Issue: 2

Cite

APA Ergüllü, E. . (1982). Peynir Suyu ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron. Gıda, 7(2).
AMA Ergüllü E. Peynir Suyu ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron. The Journal of Food. April 1982;7(2).
Chicago Ergüllü, Erol. “Peynir Suyu Ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron”. Gıda 7, no. 2 (April 1982).
EndNote Ergüllü E (April 1, 1982) Peynir Suyu ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron. Gıda 7 2
IEEE E. . Ergüllü, “Peynir Suyu ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron”, The Journal of Food, vol. 7, no. 2, 1982.
ISNAD Ergüllü, Erol. “Peynir Suyu Ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron”. Gıda 7/2 (April 1982).
JAMA Ergüllü E. Peynir Suyu ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron. The Journal of Food. 1982;7.
MLA Ergüllü, Erol. “Peynir Suyu Ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron”. Gıda, vol. 7, no. 2, 1982.
Vancouver Ergüllü E. Peynir Suyu ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron. The Journal of Food. 1982;7(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/