BibTex RIS Kaynak Göster

Researches on Some Properties of Cheese Whey and Curd (in Turkish)

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 2, - , 01.04.1982

Öz

Bu çalışmada, peynir suyu ve lorun bileşimi araştırılmış ve aşağıdaki ortalama değerler bulunmuştur.AnalizlerPeynir suyuLorSu %Kurumadde %Yağ %Kurumadde yağ %Kül %Protein %Laktoz %Asitlik (S.H.)       92.70         7.30         0.59         8.12         0.66         1.01         5.04         6.64   72.43   27.57     7.30   23.35     1.12   12.88     7.50   13.65Araştırma sonuçlarına göre süt kurumaddesinin %43, yağın %11.6, mineral maddelerin %63.5, süt şekerinin %78.0 ve proteinin de %23.2 oranında peynir suyuna geçtiği saptanmıştır. Peynir suyundan lora geçen miktarlar ise proteinde %42.9, süt şekerinde %5.0, mineral maddelerde %5.7 ve yağda %41.6 oranında olmuştur.

Peynir Suyu ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron

Yıl 1982, Cilt: 7 Sayı: 2, - , 01.04.1982

Öz

Bu çalışmada, peynir suyu ve lorun bileşimi araştırılmış ve aşağıdaki ortalama değerler bulunmuştur.AnalizlerPeynir suyuLorSu %Kurumadde %Yağ %Kurumadde yağ %Kül %Protein %Laktoz %Asitlik (S.H.)       92.70         7.30         0.59         8.12         0.66         1.01         5.04         6.64   72.43   27.57     7.30   23.35     1.12   12.88     7.50   13.65Araştırma sonuçlarına göre süt kurumaddesinin %43, yağın %11.6, mineral maddelerin %63.5, süt şekerinin %78.0 ve proteinin de %23.2 oranında peynir suyuna geçtiği saptanmıştır. Peynir suyundan lora geçen miktarlar ise proteinde %42.9, süt şekerinde %5.0, mineral maddelerde %5.7 ve yağda %41.6 oranında olmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Erol Ergüllü Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1982
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 7 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Ergüllü, E. . (1982). Peynir Suyu ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron. Gıda, 7(2).
AMA Ergüllü E. Peynir Suyu ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron. GIDA. Nisan 1982;7(2).
Chicago Ergüllü, Erol. “Peynir Suyu Ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron”. Gıda 7, sy. 2 (Nisan 1982).
EndNote Ergüllü E (01 Nisan 1982) Peynir Suyu ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron. Gıda 7 2
IEEE E. . Ergüllü, “Peynir Suyu ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron”, GIDA, c. 7, sy. 2, 1982.
ISNAD Ergüllü, Erol. “Peynir Suyu Ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron”. Gıda 7/2 (Nisan 1982).
JAMA Ergüllü E. Peynir Suyu ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron. GIDA. 1982;7.
MLA Ergüllü, Erol. “Peynir Suyu Ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron”. Gıda, c. 7, sy. 2, 1982.
Vancouver Ergüllü E. Peynir Suyu ve Lorun Bazı Özellikleri Üzerinde Araştırmalaron. GIDA. 1982;7(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/