BibTex RIS Cite

Determination of Dry Matter and Fat Content and Fat Components in Dry Matter in Ultrafiltration of Whole Cow’s Milk (in Turkish)

Year 1989, Volume: 14 Issue: 1, - , 01.02.1989

Abstract

Bu çalışmada yağlı inek sütü 23.8 m2 membran yüzey alanı Ultrafiltrasyon aletinde 15 farklı VR (hacim redüksiyon)’la ultrafiltre edilmiş ve kurumaddede, yağ ve kurumaddede yağ oranlarının değişimleri saptanmıştır. Ultrafiltrasyon sırasında artan VR oranından dolayı ultrafiltre sütün kurumaddede ve yağ içeriğinin yükseldiği görülmüştür. İstatistiksel olarak da VR oranı ile kurumadde, yağ ve kurumaddede yağ değerleri arasında kuvvetli bir ilişki bulunmuştur. Ayrıca çiğ süt ve ultrafiltre sütteki verilere dayanılarak denemede uygulanacak VR oranını hesaplamak mümkün olmuştur.   

Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi

Year 1989, Volume: 14 Issue: 1, - , 01.02.1989

Abstract

Bu çalışmada yağlı inek sütü 23.8 m2 membran yüzey alanı Ultrafiltrasyon aletinde 15 farklı VR (hacim redüksiyon)’la ultrafiltre edilmiş ve kurumaddede, yağ ve kurumaddede yağ oranlarının değişimleri saptanmıştır. Ultrafiltrasyon sırasında artan VR oranından dolayı ultrafiltre sütün kurumaddede ve yağ içeriğinin yükseldiği görülmüştür. İstatistiksel olarak da VR oranı ile kurumadde, yağ ve kurumaddede yağ değerleri arasında kuvvetli bir ilişki bulunmuştur. Ayrıca çiğ süt ve ultrafiltre sütteki verilere dayanılarak denemede uygulanacak VR oranını hesaplamak mümkün olmuştur.   

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Atilla Yetişmeyen This is me

Publication Date February 1, 1989
Published in Issue Year 1989 Volume: 14 Issue: 1

Cite

APA Yetişmeyen, A. . (1989). Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi. Gıda, 14(1).
AMA Yetişmeyen A. Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. February 1989;14(1).
Chicago Yetişmeyen, Atilla. “Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ Ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi”. Gıda 14, no. 1 (February 1989).
EndNote Yetişmeyen A (February 1, 1989) Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi. Gıda 14 1
IEEE A. . Yetişmeyen, “Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi”, The Journal of Food, vol. 14, no. 1, 1989.
ISNAD Yetişmeyen, Atilla. “Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ Ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi”. Gıda 14/1 (February 1989).
JAMA Yetişmeyen A. Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. 1989;14.
MLA Yetişmeyen, Atilla. “Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ Ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi”. Gıda, vol. 14, no. 1, 1989.
Vancouver Yetişmeyen A. Yağlı İnek Sütlerinin Ultrafiltrasyonunda Kurumadde, Yağ ve Kurumaddede Yağ Bileşenlerinin Belirlenmesi. The Journal of Food. 1989;14(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/